Sport Vantaalla

MESTIS / Ennakko
Keskiviikon ainoassa Mestis-ottelussa kohtaavat Kiekko-Vantaa ja Vaasan Sport. Sarjataulukon yläosassa olevien joukkueiden välinen piste-ero on kolme pistettä, mutta vantaalaisilla peli vähemmän pelattuna.

Kiekko-Vantaan kotiluola on muodostunut Sportille ylitsepääsemättömäksi esteeksi. Tappiot ovat seuranneet toisiaan, ottelusta ja kaudesta toiseen.

- Vantaalla on pieni kaukalo, jossa pelaajien täytyy laittaa kroppaa likoon ihan koko ajan.

- Vaikka me ollaan hävitty Vantaalla monta kertaa putkeen, niin me pyritään olemaan ajattelematta sitä ja valmistaudutaan niin kuin mihin tahansa muuhunkin otteluun, kertoi Sportin Mikko Manner.

Kiekko-Vantaan Petteri Hirvosen kommentti Sportin ahdingon jatkumisesta Vantaalla oli seuraava:

- Mitään ei luvata mut kaikkemme tehdään.

Takalinjojen loukkaantumiset K-Vantaan huolena

Kiekko-Vantaata alkukaudella vaivanneet loukkaantumiset ottivat viikonloppuna pahemman suunnan, kun lisää miehiä siirtyi lasaretin puolelle. Puolustajista täysin terveinä ovat Jani Södö, Marko From, Ismo Kuoppala ja Sami Kautto. Sivussa ovat luottopakki Jukka Hakkarainen (olkapää), Niko Mäntylä (lonkka), Jussi Erkkilä (olkapää) ja Tero Konttila (pakara). Timo Ahonen, jonka vaivana on myös olkapää-vamma, palannee kaukaloon ensi viikolla.

Kiekko-Vantaan hyökkäys on sen sijaan terveenä. Joukkueen kokenein pelaaja Marco Poulsen palasi kaukaloon Jukurit-ottelussa ja merkkautti heti kaksi syöttöpistettä. Vahvuudesta on poistunut Tuomas Ilola, jonka sopimus purettiin yhteisymmärryksessä.

- Tää on hauskaa, että alkukaudesta oli kaikki hyökkääjät poissa, ja pelattiin vajaalla ryhmällä, ja kaikki pakit oli terveenä. Nyt kun kaikki hyökkääjät on terveenä, nii sitten on kaikki pakit sairaana. En tiedä johtuuko tää tästä Vantaan vedestä, että pitääkö alkaa tuomaan Lahdesta sitä kunnon vettä isolla autolla niin, loppuu nää loukkaantumiset, Hirvonen kommentoi.

Sportilta ovat sivussa pitkäaikaispotilaat Miika Jämsä (polvi) ja Kalle Mattila (rintalihas). Heitä odotellaan kaukaloon vasta ensi vuoden puolella. Nivusvaivoista kärsinyt Kristian Hjerpe pääsee kohta mukaan tositoimiin, mutta tokkopa vielä Vantaalla.

- Uskoisin, että me ollaan samalla ryhmällä liikkeellä kuin Haukat-ottelussa, pohdiskeli Mikko Manner.

Voitot alla

Kiekko-Vantaan murheellinen tappio Kouvolassa (7-1) jäi taakse lauantaina, kun lohi-paitaiset myllyttivät sarjakärki-Jukurit nurin kotikaukalossaan (5-0). Ottelu oli hyvä osoitus Vantaan vahvuuksista, eli puolustuspelaamisesta. Vastustajan hyökkäykset ohjattiin reunoihin, josta ei maalipaikkoihin päässyt. Hyvä puolustuspelaaminen on ollut Kiekko-Vantaan tavaramerkki usein Sportiakin vastaan.

Kiekko-Vantaan kuuma osa on tällä hetkellä ketju Oksa-Andersson-Koivisto ja se saaneekin paljon luottoa Sportia vastaan.

Vierailija Sport seilaa neljän ottelun voittoputkessa. Kaksi edellistä voittoa on tullut luvuin 2-1, vaikka otteluiden hallinta on ollut selkeästi vaasalaisilla.

- Maalintekoon pitäisi saada vähän rentoutta, muuten olen tyytyväinen viime aikojen otteisiin, Manner kertoi.

Sportin peli on ollut mukavasti uomissaan viime aikoina ja kaikki ketjut ovat toteuttaneet hyvin joukkueen pelitapaa. Sami Heinonen maalilla on noussut tasolleen ja vastustajat eivät ole enää saaneet ilmaisia maaleja. Maalin tekeminen on ollut vahvasti Janne Siivosen harteilla. Raumalainen on iskenyt tällä kaudella jo kahdeksan osumaa. Ratkaisevien syöttöjen kohdalla näkyy vielä se, että ketjut ovat eläneet alkukaudella paljon ja pelikaverit eivät vielä ole niin tuttuja kuin voisivat olla.

Kuka Vantaan maalilla?

Kiekko-Vantaan maalilla pelasi voitokkaassa Jukurit-ottelussa Tapparan Pekka Tuokkola. Jatkoajan tietojen mukaan Tuokkola vahtii vantaalaisten veräjää myös Sport-ottelussa. Takalinjoilla on myös tulossa vahvistuksia. Nimiä ei ole vielä tiedossa, mutta todennäköisesti vahvistukset saapuvat Lahden suunnasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle