Sport KalPan vieraaksi

MESTIS / Ennakko
Kuopion KalPa jatkaa omassa yksinäisyydessään Mestiksen kärjessä. Sport kamppailee lamansa kanssa, joka on jatkunut jo liian kauan. Ennakolta Mestiksen mielenkiintoisimman taisteluparin toinen kohtaaminen on muodostumassa pannukakuksi jo ennen kuin se ehtii edes alkaa.

Sport – edellinen kotivoitto syyskuulta. Sen jälkeen yhdeksän ottelua, josta tuloksena 4 pistettä. KalPa – 14 ottelua, yksi tappio. Siinä lähtökohdat, ennakkosuosikista ei epäilystä.

Ahosillan johdolla

KalPa-juna on puksuttanut koko kauden yhtä varmasti kuin Sami Kapanen puksuttaa NHL:ssä laidallaan. Yksi ainut kömmähdys on sattunut, mikä oli enemmän kuin luonnollista pitkässä sarjassa.

KalPa lähtee otteluun lähestulkoon terveenä. Sivussa on vielä pitkäaikaispotilas Pekka Parviainen. Matti Kuusisto on palannut kaukaloon olkapäävammansa jälkeen, mutta hänen pelaamisessaan ei oteta turhia riskejä. Takalinjoilla neljä puolustaa pelaa paljon. Samuli Suhonen-Juha Alastalo-pari on ollut niin hyvä kuin uskallettiin odottaa. Jussi Savolainen ja kokenut Jermu Pisto keräävät myös paljon peliminuutteja.

KalPan pelilliseksi johtajaksi on noussut Marko Ahosilta. Laitahyökkääjä, joka on aiemmin tunnettu nimenomaan maalintekijänä, on ottanut uuttaa roolia pelin tekemisen sarjalla, ketjukaverit Kasper Kenig ja Ville Hämäläinen ovat ensi sijassa saaneet nauttia tarjoilusta. Ahosillan askelmaa suurempaan rooliin on Kuopiossa jo odotettukin.

KalPa on viime aikoina kiinnittänyt huomiota ylivoimapeliinsä ja nyt sen pitäisi olla kunnossa. Aiemmin koko materiaalillaan ylivoimaa ratkonut savolaisjoukkue on valmentajansa Mika Pieniniemen johdolla rakentanut kaksi ratkaisuihin pystyvää viisikkoa.

Maalivahtina jatkaa Pasi Kuivalainen, joka on ollut koko syyskauden loistavassa vireessä. Viime kaudella markkinoinnin parissakin touhunnut Kuivalainen on nyt jättänyt kaukalon ulkopuolisia töitä vähemmälle ja sen huomaa.

Alas pilvilinnoista

Harjoituskaudella Sport pieksi lähestulkoon kaikki vastaan asettuneet joukkueet ja Mestis-kauden alkukin lähti mukavasti liikkeelle. Sen jälkeen on tullutkin sitten takapakkia, rankasti. Sport oli loppukesästä hyvä, se on selvä, mutta nyt asialla ei ole muuta arvoa kuin se, että joukkue tietää tason, joka pitää jälleen saavuttaa.

Ykkösvitja, jota suunniteltiin suurimmaksi syömähampaaksi, on Markus Jämsän loukkaantumisen jälkeen ollut kuin varjo entisestään. Ketjun maestrona pörräävä ammattilainen Vjatsheslav Fandul on viime aikoina enemmän roikottanut jäällä päätään, kuin johtanut ketjunsa peliä.

Ketjujen rankka pyörittäminen koostumuksesta toiseen ei ainakaan ole auttanut pelillisen jyvän löytämisessä. Suurimmaksi kompastuskiveksi viime aikoina on noussut maalin tekeminen, mikä johtunee osaksi siitä, että vierellä on aina uusi pelimies.

- Ei me kyllä paikkojakaan hirveästi tällä hetkellä luoda, mutta olisi se kiva, jos joku kiekko sattuisi joskus maaliin pomppimaan, kertoi Sportin duunari Kalle Mattila.

Sportin maalilla pelannee Aku Limnell, joka on kerännyt Marko Härköstä enemmän peliminuutteja. Maalivahtiosasto onkin ainut osa joukkueesta, joka on viime aikoina toiminut.

Kristian Hjerpe on Markus Jämsän lisäksi sivussa. Hjerpeä vaivaa rannevamma. Lauantaina flunssaa potenut Chris Allen on mukana, niin kuin todennäköisesti viimeistä peliään Sportissa pelaava Aniket Dhadphale.

Ilman yllätyksiä

Sport lähtee takuulla haastamaan KalPaa täysillä, mutta totuus on se, että joukkueen pelillinen ilme on kaukana siitä, millä sarjakärki pystyttäisiin kaatamaan. Vaasalaisittain mielenkiintoisin asia lienee se kuinka uusiksi Juhani Tamminen on tällä kertaa saanut ketjunsa muutettua. Kuopiolaisittain mielenkiintoista lienee yleisömäärä, jonka odotetaan aktiivisen markkinoinnin avulla nousevan mukaviin lukuihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle