Maaleja tehtaillut FPS saapuu Kouvolaan

MESTIS / Ennakko
KooKoon ja FPS:n kohtaaminen torstaina on erittäin merkityksellinen kummallekin joukkueelle. Voitollaan Haukoista FPS nousi sarjassa jälleen kahdeksanneksi ja KooKoo on sijan ylempänä vain kaksi pistettä edellä. Voiton nappaaminen tästä ottelusta sarjan viimeisen kolmanneksen pian alkaessa vahvistaisi aavistuksen kumman tahansa joukkueen asemia pudotuspeliviivan päällä.

Ottelu on joukkueille järjestyksessään kolmas keskinäinen välienselvittely Mestiksessä tällä kaudella. Kummallakin on tilillään kotivoitto, kun lokakuun puolivälissä KooKoo voitti luvuin 5-3 kypärätempun takoneen Teemu Sompin johdolla. Revanssin aika koitti vajaa pari viikkoa myöhemmin forssalaisten viedessä sarjapisteet maalein 4-3. FPS meni puolessa tunnissa 4-0-johtoon, mutta tämän jälkeen siltä katosi ajatus ja liike, ja vain Janne Kurikan huikeat pelastukset pitivät huomattavan osan kolmannesta erästä ilman maalivahtia pelanneet kouvolalaiset tappiolukemissa.

FPS yllätti kaikki alle viisisataapäisestä kotiyleisöstään lähtien nappaamalla murskavoitot Kiekko-Vantaasta ja Haukoista yhteismaalierolla 15-0. Silloin harvoin, kun FPS on 2000-luvulla onnistunut vastaavia maalimääriä tekemään, on se myös päästänyt niitä useamman omiin, mutta nyt paketti pysyi sen verran hyvin kasassa, että joukkue piti kahdesti nollan. FPS:n valmentaja Mikko Sokka oli tyytyväinen nollapeleihin ja onnistumisiin laajalla rintamalla, mutta parannettavaakin hänen mukaansa jäi vielä ottelujen sisälle paljon. Tärkeää kuitenkin oli, että joukkue sai taas positiivisen draivin päälle aloitettuaan uuden vuoden kolmella vierastappiolla.

Suuria loukkaantumismurheita ei Palloseuralla tällä hetkellä ole, vaan kaikki avainpelaajat ovat pelikuntoisia. Nelosketjun miehistä Niko Nikkilä ja Alexis Weber ovat sivussa rannevammojensa johdosta, joten sähäkän Lukko-laiturin Joni Yli-Torkon vielä tässä ottelussa tuoma laina-apu tuo lisää leveyttä hyökkäyskaartiin. Myös maalivahti Antti Jokela on FPS:n käytettävissä vielä tässä ottelussa. Jokela ylsi kauden molemmissa esiintymisissään Forssassa nollapeliin. Ensimmäinen tuli Hokin paidassa sen hakiessa vieraspisteet marraskuussa ja jälkimmäinen suurinumeroisessa Haukkojen kaadossa.

FPS saa täysin uutena kasvona Kouvolaan mukaan jälleen yhden TPS-taustaisen pelaajan. TuTon mukana alkukauden viettänyt ja viime kaudella Hermeksen riveihin kuulunut 21-vuotias puolustaja Mikko Huhto on harjoitellut joukkueen kanssa jonkin aikaa ja tekee FPS-debyyttinsä, jos tausta-asiat saadaan siihen mennessä kuntoon.

KooKoon pistemetsästys pitkälti kotiotteluiden varassa

Edellisestä kymmenestä pelistään KooKoo on pelannut vieraissa peräti kahdeksan. Tänä aikana se on onnistunut kaatamaan vieraskaukaloissa ainoastaan Hermeksen. Seuraavan kuukauden kotiottelupainotteinen sarjaohjelma antaa kuitenkin KooKoolle hyvänä kotijoukkueena oivat mahdollisuudet kohentaa asemiaan.

- Pisteitä pitää näistä otteluista kertyä, turha sitä on väistellä. Torstaina Meidän pitää pystyä rikkomaan hyvin liikkuvan FPS:n viisikkopeli. Meidän ei parane hölmöillä, sillä heidän laiturit kääntävät peliä nopeasti vastahyökkäyksiin, totesi Reijo Mansikka, joka jo ennen sarjan alkua osasi kausiennakossa uumoilla FPS:n vaarallisuuden.

Sairasteluja ei joukkueessa pitäisi olla ja loukkaantuneina ovat vain pitkäaikaispotilaat. Hyökkääjää joukkueeseen on etsitty ja sellainen saattaa torstaiksi löytyäkin. KooKoon riveihin värvätty Matti Hana pelaa kauden avauspelinsä. Kovista otteistaan ja tyhjästä maalisarakkeestaan tunnetun Hanan ei heti uskoisi liittyvän niiden kesken kauden mukaan liittyneiden pelaajien joukkoon, jotka ovat iskeneet maalin heti avauspelissään. Mansikalla on Hanalle sopiva rooli jo tiedossa.

- Matti aloittaa pienemmässä roolissa: neloskentässä peruspelillä, mikä onkin hänen vahvinta aluettaan. Hän saa varmasti paremmin kiinni pelituntumasta ensi viikon otteluissa.

Viimeisimpien otteluiden pistepörssit eivät valitettavasti toimi tällä hetkellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle