KooKoo vai Jokipojat - kumpi katkaisee tappioputkensa?

MESTIS / Ennakko
Torstai-iltana Kouvolaan saapuu tiukasti sarjan hännille jumittunut Jokipojat, jonka kustannuksella kotijoukkue KooKoo pyrkii katkaisemaan jo kuuden ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa. Joensuulaisten kauden voittosaldo on edelleen avaamatta, joten kova voittamisen halu on vierailijoillakin.

Molemmat joukkueet luistelevat torstaina kaukaloon hyvin levänneenä – ainakaan edelliset pelit eivät enää jaloissa painaa. KooKoo pelasi edellisen kerran viime viikon perjantaina Kirkkonummella Salamoita vastaan ja Jokipojat lauantain kotihallissaan Kiekko-Vantaata vastaan. Tällä viikolla molemmat pelaavat vielä toisenkin ottelun lauantaina: Jokipojat matkustaa Kuopioon ja KooKoo Forssaan.

Molemmilla vaikeaa

Sarjan alussa yhdeksi Mestiksen kovimmista joukkueista povattu KooKoo on valahtanut kuuden ottelun tappioputken myötä sarjataulukossa jo pudotuspeliviivan alle yhdeksänneksi; tosin sarja on keskikastiltaan erittäin tasainen. Viidenteen sijaankin kouvolalaisilla on eroa vain yksi piste, joten jos KooKoo saa taas pelin uomiinsa ja tappioputken poikki, se saattaa nopeastikin nousta sarjataulukossa kohti kärkeä.

KooKoon edellisestä voitosta on torstaina kulunut jo kolme viikkoa, joten kouvolalaisille olisi jo henkisestikin tärkeää saada voitoton taaperrus katkaistua. Jos sarjajumboa vastaan tulee kotitappio, paineet KooKoo:n leirissä kasvavat varmasti suuriksi.

Yksi piste edellisestä kuudesta pelistä KooKoo:lla sentään on, kun Haukat voitti joukkueen vasta jatkoajalla viime viikon torstaina Kouvolassa. Haukkojen lisäksi muut KooKoon tappioputken avulla voittotiliään yhdellä lisämerkinnällä kartuttaneet joukkueet ovat KalPa, Jukurit, Hermes, Hokki ja Salamat.

Jokipojat tarpoo vielä syvemmällä: joukkue ei ole kauden kolmestatoista pelistään onnistunut saavuttamaan kuin yhden ainoan pisteen kotitasapelistä Hermestä vastaan – senkin jälkeen sarjanousija on hävinnyt jo viisi ottelua peräkkäin.

Useassa ottelussa Jokipojat on ollut hyvin pelissä mukana viimeiseen erään asti, mutta ratkaisuhetkillä rutinoituneet vastustajat ovat jättäneet nousijan nuolemaan näppejään ja suremaan menetettyä, mutta lähellä ollutta pistettä.

Voittamisen kynnys on kasvanut Jokipojilla todella korkeaksi: joukkue ei ole materiaaliltaan niin huono kuin sarjataulukko näyttää, vaan ongelmat ovat pitkälti henkisellä puolella. Mahdollisuuksia voittoihin pitäisi olla, jos vaan henkinen lukko aukeaisi ja joukkue uskaltaisi pelata johtoasemassakin omaa, rentoa peliään.

Kahden pelin ajan joensuulaisten punapaidassa on pelannut kolme liigapelaajaa: maalivahti Mikael Vuorio Lukosta sekä puolustajat Atte Valli Ässistä ja Juha Jokiraita SaiPasta. Nämä miehet ovat Jokipojissa toistaiseksi maaottelutaukoon asti, joten Kouvolassakin heidät nähdään tositoimissa.

Kolmikosta varsinkin Valli on pelannut erinomaisesti, ja myös Vuorio on ollut suuri apu Jokipoikien maalivahtiosastolle, vaikkei edellisessä pelissä Kiekko-Vantaata vastaan ollutkaan parhaimmillaan. Myös TPS:stä lainassa jo pitempään ollut keskushyökkääjä Tuukka Pulliainen jatkaa edelleen joukkueessa.

Mielenkiintoinen maalivahtitilanne

Ylimääräistä mielenkiintoa otteluun tuo tällä kertaa KooKoon riveissä pelaava maalivahti Jaakko Suomalainen .Tähän mennessä Suomalainen on pelannut tällä kaudella Mestiksessä kaksi ottelua, joista molemmat Kirkkonummella – ei kuitenkaan Salamoiden riveissä, vaan ensimmäisen ottelunsa Jokipoikien ja toisen KooKoon puolesta.

Viime kaudella nimenomaan KooKoo:ssa loistavasti pelannut ja Mestiksen parhaaksi valittu maalivahti on jäänyt liigaseurassaan Pelicansissa ilman peliaikaa, ja hakee nyt pelituntumaa Mestiksestä pelaten taas torstaina viime kauden seuransa puolesta.

Jokipoikienkin apuna on taas liigavahti. Suomalaisen visiitinkään jälkeen Marko Mäkkelin ja Tomi Räisäsen otteet eivät valmennusjohtoa vakuuttaneet, vaan Lukon Mikael Vuorio on esiintynyt jo kahdessa edellisessä ottelussa joensuulaisten maalilla. Vuorio vartioi mitä ilmeisimmin Jokipoikien maalia Kouvolassakin.

Ensimmäisessä esiintymisessään ottelussa Hokkia vastaan Vuorio oli vakuuttava, mutta toinen ottelu Kiekko-Vantaata sujui huomattavasti epävarmemmin ja maalejakin Vuorion taakse tehtiin viisi.

Torstainakin tärkeässä osassa pelin kulun kannalta tulee olemaan maalivahtien taisto: varsinkin Vuorion on onnistuttava erinomaisesti, jos Jokipojat aikoo tosissaan taistella pisteistä Kouvolassa. Suomalaisella taas on tärkeä rooli, kun KooKoo pyrkii nousemaan tappioputkestaan takaisin voittojen tielle.

Muuta kokoonpanoista

Tämän viikon kestävällä sopimuksella KooKoo:ssa pelaa Suomalaisen lisäksi SaiPan hyökkääjä Mikko Silvennoinen, joka avasi maalitilinsä heti uransa ensimmäisessä Mestis-ottelussa. Myös HeKi:ssä kauden aloittanut Jussi-Mikko Makkonen on tehnyt sopimuksen ja pelaa loppukauden Kouvolassa.

KooKoon kapteeni Tatu Kattelus on tekemässä paluuta selkävaivojensa jälkeen. Todennäköisesti Kattelus pelaa jo torstaina, ja hän on varmasti tärkeä henkinen tuki tappioputkessa pyristelevälle joukkueelle. Ykkösketjuna viime peleissä pelannut kolmikko Reino Soijärvi – Makkonen – Teemu Somppi todennäköisesti hajotetaan, ja Kattelus nostetaan omalle paikalleen ykkösketjun sentteriksi.

Täysin terveenä KooKoo ei kuitenkaan otteluun pääse, sillä Katteluksen paikan sairastuvalla ottaa pirteästi viime peleissä esiintynyt Niko Kantelinen, joka joutuu olemaan sivussa pahimmillaan loppusyksyn polvivaivan takia. Poissa ovat lisäksi pitkäaikaispotilaat Jussi Onnela ja Janne Jaakkola.

Jokipojista poissa on edellisessä pelissä polvensa loukannut Tuomas Laukkanen. SaPKo:sta täksi kaudeksi takaisin Jokipoikiin palannut Laukkanen on ollut alkukauden positiivisimpia yllätyksiä joensuulaisjoukkueessa, joten hänen loukkaantumisensa on harmittava takaisku joukkueelle.

Jokipojat ja KooKoo kohtaavat toistamiseen tällä kaudella. Ensimmäisessä kohtaamisessa Joensuussa kauden alussa kouvolalaiset hakivat vierasvoiton maalein 4-6 vaihtelevien tapahtumien jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle