TuTolla ongelmia, Sport vahva kotona

MESTIS / Ennakko
TuTo saapuu kovan kotijoukkueen Sportin vieraaksi. Turkulaisten alkukausi on ollut ongelmallinen ja täynnä loukkaantumisia, kun taas Sportin ongelmat ovat olemassa vain vieraspeleissä. Onko TuTo kokonaan ilman mahdollisuuksia yli 3000 katsojan edessä?

Ennakkoon TuTolla ei ole juurikaan jakoa Vaasassa. Sport on pessyt kaikki kotivastukset maalierolla 18-4. Toisaalta TuTo on ainoa joukkue joka on Sportilla harjoituskaudella pystynyt aiheuttamaan tappion. 23.8. Turussa Sport kaatui 9-4.

TuTo vajaalla miehistöllä Vaasaan

TuTo on hieman ennakko-odotuksista poiketen sarjan tyvipäässä. Kahdesta ensimmäisestä pelistä KooKoota ja Kiekko-Vantaata vastaan joukkue sai kasaan kolme pistettä, mutta seuraavissa kolmessa pelissä joukkue otti kuokkaan ja teki otteluissa vain yhden maalin. Iso syy on loukkaantumisilla, sillä joukkueesta on sivussa ainakin kentällinen pelaajia. Etunenässä Tero Forsell sekä mitä todennäköisemmin myös Ex-Sporthyökkääjä Tuomas Jalava. TuTo-ikoni Jalava palannee ruotuun tosin Sport-pelin jälkeen. Sivussa on myös Tomi Laurila, Jussi Rantala, Kai Syväsalmi ja Timo Kinnunen. TuTo matkustaakin Vaasaan kolmella kentällisellä ja junioreilla täydennetyllä pakikalustolla. Maalille heitetään alkukaudesta muutenkin runsaasti urakoinut Ari Reunanen.

Valmentaja Ismo Lehkosen sisäänajama pelisysteemi ei ole sisäistynyt joukkueeseen halutulla tavalla. Joukkueen peli on ollut liikaa yksilöpainotteista ja tähän ollaan joukkueen harjoituksissa puututtu. Selkeimpiin ongelmiin löydetty syy ja parempaan suuntaan ollaan menossa. TuTo ei kuitenkaan ole niin huonossa jamassa kuin kolmen viime ottelun tulokset osoittavat.

Sport kotona murhaavan kova

Vaasan halli on toistaiseksi ollut ylivoimainen este vastustajille. Kotiyleisön hurmoksessa punapaidat ovat esittäneet mainioita otteita. TuTon pitäisi olla siis pelkkä suupala Sportille.

Sport pääsee otteluun varsin terveellä kalustolla. Poissa on varmuudella vain pitkäaikaispotilas, polvileikkauksessa käynyt Markus Jämsä. Kajaanissa laitaan taklattu Niklas Fogström on kysymysmerkki, samoin on angiinasta parantuva Pete Suonpää sekä olkapäätä aristeleva Ari-Pekka Pajuluoma. Sportilta on kuitenkin löytynyt paikkaajia poissaolijoille. Marko Santanen on ollut kahdessa viime pelissä joukkueen parhaimmistoa. Maalilla on urakoinut Aku Limnell kun Marko Härkönen on sairastellut ja Håkan Danielsson on hakenut peliaikaa Seinäjoelta. Maalille luistelevaa kaveria ei vielä tiedetä.

» Lähetä palautetta toimitukselle