Pahnanpohjimmaisten kohtaaminen

MESTIS / Ennakko
Kotkassa mitellään lauantai-iltana Mestiksen todellinen jumbokamppailu, kun sarjataulukossa 11. sijalla oleva kotijoukkue Titaanit isännöi 12. sijalla olevaa SaPKoa. Kotkalaiset voivat voitolla säilyttää vielä mahdollisuutensa suoraan sarjapaikan säilytykseen, kun taas pässipaidat saavat jo keskittyä täysillä tuleviin karsintaotteluihin.

Kuntokäyrät

Titaanit pelaa SaPKoa vastaan neljännen perättäisen kotiottelun. Kotkalaisten otteet viime peleissä ovat menneet linjalla tappio-voitto-tappio, sillä kotiputken aikana Kiekko-Vantaa ja Hokki ovat hakeneet pinnat Kotkasta, mutta Jokipojat nöyrtyi Titaanien käsittelyssä voittomaalikilpailun jälkeen.

SaPKo matkaa punanuttujen vieraaksi neljän ottelun mittaisen tappioputken kera. Viimeisin viiva savonlinnalaisten tappiosarakkeeseen kirjattiin viime viikon lauantaina (24.1.), kun TuTo kävi hakemassa Talvisalosta täyden pistepotin lukemin 2-3.

Ratkaisun paikat

Titaanit ja SaPKo ovat kuluvalla kaudella pelanneet keskenään todella tasaisia otteluita, jotka ovat ratkenneet muutaman maalin erolla suuntaan taikka toiseen. Suurimaalista koitosta ei ole luvassa myöskään lauantai-iltana, sillä kumpikin joukkue pyrkii aivan varmasti pelaamaan tarkkaa puolustuspeliä ja iskemään toisen mahdollisista virheistä avautuvista paikoista kiekkoja reppuun.

Titaaneille etenkin kotiottelu SaPKoa vastaan tulee olemaan todella "iso" koitos, sillä kotkalaiset ajavat vielä tiukasti kiinni tällä hetkellä ensimmäisellä suoran säilyjän paikalla olevaa HeKiä. Punanuttujen ja heinolalaisten ero Mestiksen sarjataulukossa on ennen yhdeksää viimeistä kierrosta 12 pistettä, joten Titaanien on syytä alkaa napsia suoria kolmen pisteen voittoja, mikäli paikka "auringossa" kotkalaisia vielä kiinnostaa.

– Meillä on nyt viimeistään paikka aloittaa se todellinen loppukiri, sillä pelejä on jäljellä enää yhdeksän. Ottelua SaPKoa vastaan voikin näin ollen sanoa "pakkovoitoksi" ja meidän on oikeasti pakko kaivaa perjantaina kolme pistettä plakkariimme, toteaa Titaanien päävalmentaja Jari Blomberg.

Titaanien hakiessa pakkovoittoa voi miehistöään uusinut savonlinnalaisryhmä tulla Kotkaan varsin paineettomassa tilassa, sillä SaPKo ei karsijan paikalta enää mihinkään tule nousemaan. Paineettomuus tuo varmasti pässipaitojen peliotteisiin aimo annoksen lisää peli-iloa sekä irtonaisuutta, jotka voivatkin olla myrkkyä mailaa puristaville kotkalaisille.

Erikoistilanteet tulevat jälleen nousemaan arvoon arvaamattomaan ennakkoon tasaisessa koitoksessa. Nyt viimeistään on kummankin miehistön saatava pakkopelinsä pyörimään sekä tuottamaan tulosta. Vastavuoroisesti taas molempien joukkueiden alivoimamiehitysten pitää pystyä eliminoimaan vastapuolen ylivoimakuvioiden rakentelut.

Maalivahteihin Titaanit taikka SaPKo eivät tule kaatumaan, sillä niin kotkalaismaalille luisteleva Kai Tillanen kuin pässipaitojen veräjän suuta vartioiva Mika Korhonenkin ovat olleet joukkueidensa kantavia voimia kuluvan kauden aikana. Onkin mielenkiintoista nähdä kumpi vie tällä kertaa vahtien keskinäisen taiston, sillä voitot ovat ennen lauantain kohtaamista tasan 1-1.

Kokoonpanot

Titaanien miehistö muuttuu hieman sitten tappiollisen Hokki-ottelun, sillä hyökkääjä Jyri Seppinen palaa pelaavaan kokoonpanoon. Punanuttujen maaliverkkoa vartioi Kai Tillanen.

Kahden ja puolen vuoden poissaolon jälkeen titaanipaitaan palaava puolustaja Raine Räisänen pelaa pässipaitoja vastaan uransa ensimmäisen Mestis-ottelun. 30-vuotias puolustaja lunasti viikon mittaisen try-outinsa jälkeen paikan punanuttujen takalinjoille loppukaudeksi.

Titaanien pelaavasta kokoonpanosta puuttuvat edelleenkin puolustajat Mika Luukkainen, Mikko Haapanen ja Juhamatti Hietamäki sekä hyökkääjä Simo Romo. Hyökkääjä Joni Kulmakivi puolestaan jatkaa ”pelejään” Suomen armeijan palveluksessa.

SaPKon pelaajistossa on kuluneella viikolla käynyt todellinen myllerrys. Kuumeesta ja mahataudista kärsineet savonlinnalaiset saivat ja menettivät pelaajia, sillä uusina miehinä pässipaitaan liittyivät maalivahti Simon Nielsen ja hyökkääjä Mike Tuomi. Sen sijaan hyökkääjä Topi Riutta jätti Savonlinnan tomut taakseen ja jatkaa kauttaan Norjan 1.divisioonassa.

Maalivahtiparivaljakko Esa-Tapio Palmu ja Tommi Tervo on edelleenkin sairauslomalla olkapäävammojen takia, joten Kotkassa SaPKo-debyyttinsä tekevä Nielsen saa availla vaihtoaition luukkua, sillä pässipaitojen maalissa viimeisen ottelunsa ennen paluuta Bluesiin pelaa maalivahti Mika Korhonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle