Pettyneet joukkueet jahtaavat pronssia Turkuhallissa

MESTIS / Ennakko
TuTo ja Hokki päättävät kautensa lauantain pronssiotteluun. Odotettavissa on kahden pettyneen joukkueen taistelu Mestiksen himmeimmistä mitaleista.
taustaa

Luja tahtokaan ei vienyt finaaliin
[lue lisää]

Alun perin perjantaina ohjelmaan merkitty pronssiottelu siirtyi lauantaille Turkuhallissa pidetyn Hectorin konsertin vuoksi. Välierissä pudonneet joukkueet saivat siten päivän lisäaikaa haavojensa nuolemiseen ja taistelutahdon kokoamiseen.

TuTo aloitti pudotuspelit hienosti. Runkosarjassa kolmanneksi sijoittunut joukkue pudotti yhdeksän viimeistä runkosarjaotteluaan voittaneen ja huimaan kevätvireeseen vertyneen Kiekko-Vantaan suoraan kolmessa ottelussa. Välierissä joukkue vastaavasti putosi Vaasan Sportille suoraan kolmessa pelissä.

- Sport oli meitä parempi joukkue ja olivathan he panostaneet tähän kauteen. Se ei riitä, että sä olet näppärän näköinen. Se vaatii että sä pelaat voittavaa jääkiekkoa, TuTon valmentaja Ismo Lehkonen arvioi.

Lyhyellä kaavalla kaksi aiempaa ottelusarjaa selvittänyt turkulaisjoukkue saa vastaansa Hokin, joka on tahkonnut pudotuspelikiekkoa kolme ottelua TuToa enemmän. Puolivälierissä linnapaidat nappasivat kolme voittoa ja etenivät ensimmäisen kerran seuran historiassa mitalipeleihin kun KooKoo kaatui 3-1. Välierissä kajaanilaiset joutuivat taipumaan Mikkelin Jukureille voitoin 3-2.

- Hävisimme ratkaisevan pelin, mutta pelasimme vähintään kolme ja puoli peliä parempaa jääkiekkoa kuin Jukurit. Viimeisen pelin jälkeen oli iso pettymys siitä, miten tappio tuli ja sen vuoksi voi olla vaikea motivoitua pronssipeliin, Hokki-luotsi Vladimir Kolek toteaa.

Historiallinen mitali voiton päässä

Linnapaitojen motivaatiota kasvattaa varmasti se, että seuran historian ensimmäinen mitali on yhden voiton päässä. Jäällä nähtäneenkin aiempien pudotuspeliotteluiden tapaan taisteleva Hokki.

- Tavoitteena oli ennen kauden alkua päästä pudotuspeleihin ja nyt olemme vähintään neljänsiä. Sijoitus on parempi kuin viime kaudella ja meillä on vielä mahdollisuus kolmanneksi. Yritämme totta kai voittaa Turussa, Kolek lupaa.

Pronssiottelun vastustaja on linnapaidoille tuttu joukkue, sillä TuTo pudotti Hokin viime vuonna puolivälierävaiheessa voitoin 1-3 ja eteni lopulta pronssimitaleille asti. Tämän kauden runkosarjakohtaamisten voitot ovat Hokille 3-1.

- TuTo on liikkuva ja kova joukkue. Huonot joukkueet eivät pääse välierään asti. TuTokin haluaa voittaa mitalin ja he pääsevät yrittämään sitä kotihallissa. Heillä on ollut taukoa pelaamisesta, ja se on ollut hyvä aika valmistautua psyykkisesti tuohon lauantain peliin, Kolek arvioi.

- Hokki on sellainen ostojoukkue - eihän siellä ole kokoonpanossa kuin kaksi tai kolme oman kylän poikaa. Sellaisella joukkueella oli tähtäimessä finaali aivan kuten meilläkin, Lehkonen tuumaa.

Eli lauantaina nähdään kahden pettyneen joukkueen kohtaaminen?

- Kyllä se niin on. En edes viitsi keksiä mitään korulauseita peittääkseni sitä.

TuTolla puolustettavaa viime vuodesta

TuTo oli asettanut tavoitteekseen viime kauden päätteeksi saavutetun pronssimitalin kirkastamisen. Lehkosen mukaan nuoren ja tavoitteessaan epäonnistuneen joukkueen pettymys oli valtava tavoitteen kariuduttua.

- Se on maanpäällinen helvetti. Mutta vaikka pettymys oli suuri, niin meillä on niin nuoria jätkiä, että ne jotka jäävät tänne ensi kaudeksi, niin heiltä jää nälkää päästä sinne finaaliin, Lehkonen kertoo.

Turkulaisjoukkue lähtee uusimaan viime kevään saavutustaan joukkueella, jonka riveistä puuttuvat polvivaivainen keskushyökkääjä Samu Isosalo sekä puolustajat Kai Syväsalmi ja Teppo Tuomanen.

Hokin riveistä ovat pois koko kauden sivussa lonkkavammansa vuoksi ollut hyökkääjä Juho-Tuomas Appel sekä helmikuun puolivälissä kautensa polvivammaan päättänyt puolustaja Veli-Antti Leinonen. Lisäksi viikolla kuumeilleen hyökkääjä Tuomas Nikoskelaisen pelaaminen on epävarmaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle