Junnumaajoukkue Turkuun

MESTIS / Ennakko
TuTon kotipelien sarja jatkuu sunnuntaina, kun turkulaiset kohtaavat Hannu Aravirran luotsaaman alle 20-vuotiaiden maajoukkueen.

TuTon seitsemän ottelun voittoputki päättyi tänään lauantaina, kun Kajaanin Hokki haki jalkapallolukemin pisteet Kajaaniin. TuTo laukoi ottelussa 53 kertaa enemmän kuin vastustajansa, mutta hävisi silti. TuTon suurin ongelma olikin laukausten heikko laatu.

Ismo Lehkosen valmennuksessa TuTo on edennyt sykleittäin. Tappioputkiä on seurannut voittoputki ja voittoputkiä taas tappioputki. Huomenna nähdään oliko lauantainen tappio alkusysäys joulutaukoon kestävälle häviöiden sarjalle.

Lähtökohdat eivät ole kovinkaan hyvät. Lauantaina TuTo koki merkittäviä loukkaantumisia, kun laitahyökkääjä Juho Lehtisalo ja puolustaja Teppo Tuomanen joutuivat jättämään pelin kesken. Molempien pelaaminen on epävarmaa. Sivussa saattaa olla myös puolustaja ja joukkueen kapteeni Vikki Tammelin.

Maajoukkue = kokeilujoukkue?

Aravirran nuoret valmistautuvat Kanadassa vuodenvaihteessa pelattaviin MM-kisoihin kohtaamalla jokaisen Mestis-joukkueen kerran kotonaan. Mestis-joukkueilla on otteluissa varmasti motivaatio, sillä näissä otteluissa saatavat sarjapisteet lasketaan Mestis-joukkueiden sarjapisteisiin mukaan. Tähän mennessä pelatuissa kahdeksassa ottelussa maajoukkue on voittanut kolmasti ja hävinnyt viidesti.

Turkuun maajoukkue tulee varsin nimettömällä nipulla. Liigakokemusta joukkueesta ei löydy kuin hajanaisesti, eikä A-junnujen TOP-5 pistepörssistä Turkuun ole saatu raijattua kuin Jokerien Jesse Uronen, joka sijaitsee pistepörssissä kolmannella sijallaan 25 tehopisteellään 20 ottelussa.

Maalivahdit

1 Riku Helenius, Ilves

69 Niko Hovinen, Jokerit

Puolustajat

6 Tommi Leinonen, Kärpät

8 Jussi Ruohola, HPK

26 Mikael Kurki, Blues

36 Erkka Leppänen, JYP

53 Esa Lehikoinen, Jokipojat

54 Tuomas Gärdström, KooKoo

59 Matti Koistinen, Tappara

62 Timo Seppänen, HIFK

Hyökkääjät

14 Jonas Enlund, HIFK

20 Miika Lahti, JYP

21 Tommi Huhtala, Ilves

24 Ville Korhonen, Ilves

28 Tomas Sinisalo, Blues

29 Veikko Karppinen, Kärpät

39 Mikko Alikoski, Kärpät

47 Miikka Tuomainen, Lukko

48 Jesse Uronen, Jokerit

52 Antti Jaatinen, Jokipojat

55 Henri Heino, Pelicans

57 Samu Vilkman, Pelicans

» Lähetä palautetta toimitukselle