TUTO tuhlaili - Jokipojat rankaisi viimeisellä minuutilla

MESTIS / Raportti
Ilo oli ylimmillään viime hetkien voittomaalin jälkeen.
Vähämaalisessa Mestiksen kärkipään kamppailussa TUTOlla oli useita loistopaikkoja siirtyä ottelussa kuskin paikalle. Lopussa sadon korjasi kuitenkin Jokipojat Joona Mannisen ratkaistua ottelun vain 17 sekuntia ennen päätössummeria.

Viime kauden tavoin Jokipojat ja TUTO tarjosivat Mehtimäen kiekkoyleisölle tasaväkisen kamppailun, jossa joukkueet tahkosivat lähes täyden peliajan tasalukemissa.

Tasaisista lukemista huolimatta etenkin hyvin pelanneella TUTOlla oli useita tuhannen taalan tekopaikkoja siirtyä kuskin paikalle, mutta turkulaisilla ei ollut lauantaina paras päivänsä viimeistelyssä.

Jatkoajalta haiskahtanut ottelu ratkesi dramaattisesti ajassa 59.43, kun Jokipoikien hyökkääjä Joona Manninen pääsi sutimaan irtokiekosta lukemiksi 2−1. TUTO-valmentaja Miika Elomo näki kuitenkin katkeran tappion takana paljon hyvää.

− Meidän parhaita pelejä tänä vuonna. Saatiin runsaasti jäähyjä, hoidettiin ne tyylipuhtaasti, ja vietiin peliä. Pinnat jäi nyt tänne, eikä selittelyjä. Tyytyväinen olen esitykseen.

Joensuulaisvalmentaja Ari Aaltonen antoi voittopelin jälkeen tunnustusta molemmille joukkueille.

− Eihän tää mitään kaunista kiekkoa ollut. Kun on kaksi hyvää joukkuetta vastakkain, niin molemmat pyrkii pelaamaan tarkkaa, hyvää kiekkoa. Taisteluvoitto meille. Kyllä pitää hattua nostaa joukkueelle.

Ensimmäinen erä mentiin lievästi pari lepopäivää enemmän saaneen Jokipoikien hallinnassa. Joensuulaiset saivat kuitenkin kahdesta ylivoimastakin huolimatta vain neljä laukausta kohti Karolus Kaarlehdon vartioimaa TUTO-maalia.

Toisessa erässä saatiin jo maalihanat avattua. Kotijoukkue siirtyi johtoon, kun Juuso Akkanen syötti läpiajoon Ville Silvastin, joka veivasi komean maalin ajassa 27.31. Tasoitus tuli kuitenkin vain 36 sekuntia myöhemmin, kun TUTOn Kristian Tuohilammen kaukaa ampuma lämäri upposi joensuulaisvahti Juho Ratilaisen hanskan kautta sisään.

TUTOlle ei maittanut maalipaikoissa

Kaksi jälkimmäistä erää TUTO pelasi huomattavasti paremmalla jalalla kuin avauserässä. Vieraat onnistuivat luomaan useita loistavia tekopaikkoja − kuitenkin vailla menestystä.

Karkein epäonnistuminen toisessa erässä sattui Aleksi Rutaselle, joka sai kiekon täysin tyhjän maalin eteen. Laituri onnistui kuitenkin ampumaan parista metristä kiekon päätyverkkoihin. Myöskään Anssi Virkille ei päätöserässä maistunut tyhjä maali.

− Raadollisuus näkyi siinä, että meillä oli kymmenen tuhannen taalan paikkaa, ja lähimmäs mihin saatiin oli maalivahdin alueelle, ja suurin osa kalaverkkoihin tai kulmaan. Sanoin kollegalle, että suojelusenkelit oli maalin ympärillä tänään, hämmästeli turkulaisluotsi Elomo hukattuja paikkoja.

Myös kotijoukkue Jokipojat hukkasi etenkin toisessa erässä laatupaikkoja, mutta onnistui tärkeimmällä hetkellä ottelun lopussa.

Viimeisellä minuutilla yleisön valmistautuessa henkisesti jo jatkoajalle ärjylaituri Nico Friman heitti kiekon kulmasta maalille. Pelaajaruuhkaan jäänyt kiekko päätyi Manniselle, joka räjäytti kotiyleisön riemuun 2−1-maalillaan.

− Fakta on se, että meidän ois pitänyt laittaa toisessa erässä peli pois, mutta ei tehty sitä. Kolmanteen erään saatiin sama jatkumo. Yleensä käy näin, kun on kaksi hyvää joukkuetta. Nyt se pomppi Jokipojille, Elomo kertasi ottelun kulkua.

− Ehkä oltiin Miikan kanssa vähän eri pelissä. Kyllä me oltiin hyvin pelissä mukana, kommentoi ottelun tasaväkisempänä nähnyt Aaltonen.

− Höpö-höpö, kuittasi Elomo.

− Kyllä meillä siellä maalipaikat oli kuitata sisään siinä missä TUTOllakin. Kieltämättä TUTOlla oli muutama aivan avopaikka. Oon sanonut, ettei peli ole aina oikeudenmukainen, mutta nyt se kääntyi meille, lievensi Aaltonen.

Jokipojat pääsee lauantain jälkeen hetkeksi huilaamaan, sillä sen seuraava ottelu on ensi viikon perjantaina Espoo Unitedia vastaan vieraissa. TUTO taas mittaa keskiviikkona kotikaukalossaan KeuPan vireen.

» Lähetä palautetta toimitukselle