RoKi taisteli, mutta SaPKo vei

SaPKon vieraspelimatka jatkui voitolla Lapissa.
Kuva © Oona Sarajärvi
Sarjakärki SaPKo matkasi Rovaniemelle RoKin vieraaksi voittoa hakemaan jäätyään perjantaina Kokkolan Hermeksen jalkoihin. Ottelu päättyi savonlinnalaisten 3−4-voitonjuhlaan, mutta se ei irronnut helpolla.

Sarjan kärkipaikkaa pitävät savolaiset lähtivät otteluun ennakkosuosikkina, vaikka olivat juuri edellisenä iltana hävinneet mojovasti 7-1 Hermekselle vieraissa. Rovaniemeläiset ovat olleet kauden aikana hyvä kotijoukkue, eikä tämäkään lauantai tehnyt poikkeusta häviöstä huolimatta.

Kokonaisuutena ottelu oli vauhdikasta hyökkäyspeliä, josta löytyi myös kohtalaisesti fyysisyyttä kovien taklauksien muodossa. Peli pysyi ehyenä puolin ja toisin rangaistusmäärien pysyessä kohtalaisen pieninä.

Maalivahdit saivat tehdä kiitettävän määrän töitä omissa päissään loppuun asti tuotujen hyökkäysten seurauksena. Torjuntoja kertyi isäntien Paavo Hölsälle 30 ja vieraiden Joonas Toivoselle 24.

Ensimmäiseen erään lähdettiin vauhdikkaasti isäntien painostaessa ja vieraiden iskiessä vastaan. Avausmaali nähtiin ensimmäisen puolikkaan lopussa RoKin Olli-Matti Järvelän iskiessä kiekon ohi Toivosen. Vieraat eivät tilanteesta lamaantuneet vaan tulivat tasoihin keskiviikon kotiottelun hattutempun tekijän Kalle Saramäen maalilla.

Hallinta siirtyy vieraille

Savonlinnalaiset eivät päässeet riemuitsemaan kauaa tasoituksesta, kun jälleen isännät rokottivat lyömällä taululle 2-1.

Toisessa erässä tahti hetkellisesti rauhottui ja vierailijat alkoivat ottamaan pelin hallintaansa. Loppupuoliskolla otteet herposivat ja molemmat ottivat jäähyt perätysten. Kummatkaan eivät onnistuneet ylivoimiaan hyödyntämään. Ennen erän loppua hetki aiemmin jäähyllä istunut Niklas Salo toi lopulta vieraat jälleen tasoihin.

Kolmas erä oli myös vieraiden hallintaa. Savonlinnalaiset lisäsivät karvausta ja nostivat paineistustaan. Kolmannessa erässä tehtiin jälleen vuoron perään maaleja ja lopulta vieraat onnistuivat tekemään voittomaalin viimeisen minuutin aikana.

Jatkoaika roikkui jo selkeästi ilmassa, mutta onni oli tällä kertaa vieraiden puolella, kun kiekko pomppi kaatumisen jälkeen pässipaidan lapaan siniviivan lähellä. Juuso Forsström toimitti kiekon maalille ja sieltä lopulta Teemu Lepaus sai survottua maalin.

Korjattu 23.10.2016, klo. 15.57: Saramäen hattutemppu edellisillasta keskiviikon kotiotteluun.