Synkkä toinen erä pilasi kotijoukkueen illan − ”Pyydän anteeksi yleisöltä ja lehdistöltä”

Veini Vehviläinen vaihdettiin toisessa erässä maalilta pois.
Jyväskylässä ottivat yhteen lauantai-iltana JYP-Akatemia ja RoKi. Rovaniemeläisjoukkue oli palautunut hyvin edellisestä ottelustaan ja oli parempi joukkue ottelun päätteeksi. Toisen erän tehohetki siivitti vierasjoukkueen lopulta 5-1-voittoon.

Jyväskylään oli saapunut nälkäinen ja aktiivinen rovaniemeläisjoukkue. Akatemia oli kuitenkin ottelun alussa hallitsevampi osapuoli ja olivat vahvoja karvauspelaamisessaan. Hurrikaanipaidat menivätkin ottelun ensimmäisestä maalipaikasta johtoon, kun Olli Aitola nousi oikeasta laidasta maalin eteen ja laukoi kiekon RoKin maalilla hyvin pelanneen Paavo Hölsän selän taakse.

− Ensimmäinen erä oli meiltä sitä mitä lähdettiin hakemaankin, pelattiin oman pelisuunnitelmamme mukaisesti, Akatemian päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi analysoi.

− Fyysisesti ja henkisesti olimme valmiita otteluun.

Akatemia oli läpi ensimmäisen erän liikkuvampi osapuoli ja pääsi suoristakin hyökkäyksistä luomaan muutamia maalipaikkoja. Erän edetessä kohti loppuaan RoKi pääsi kuitenkin peliin paremmin ja paremmin mukaan. Rovaniemeläisjoukkue oli karvauspelaamisessaan aktiivinen ja sai ajoittain isäntäjoukkueen avauspelaamisen vaikeaksi.

− Tiesimme ennen ottelun alkua, että meidän pitää luistella ja kamppailla paljon illan ottelussa. Yritimme olla valmiita tähän, mutta vähän aikaa meillä kesti tottua siihen, RoKin päävalmentaja Petteri Hirvonen analysoi.

− Onneksi selvisimme vain yhdellä takaiskulla ensimmäisen erän osalta.

Toinen erä vierasjoukkueen dominointia

Toisesta erästä muodostui kotijoukkueen kannalta murheellinen. Heti erän alkuun vierasjoukkueen Mikko Väänänen tasoitti ottelun ohjauksellaan takatolpalta. Tästä ei aikaa mennyt kuin kaksi minuuttia, kun Väänänen syötti kiekon riistonsa jälkeen maalin edessä päivystävälle Olli-Aleksi Pietilälle. Pietilä ei paikastaan erehtynyt ja vei joukkueensa 2-1-johtoon.

− Toisen erän alkuun saimme muutaman onnistumisen ja siitä ottelu lähti vyörymään eteenpäin hyvin meidän kannalta, Hirvonen kommentoi.

RoKi sai kahdesta maalistaan momentumin itselleen. Akatemia oli kahden salamamaalin jälkeen ihmeissään, kun taas RoKi vei käytännössä jokaisen kaksinkamppailun nimiinsä ja hallitsi ottelua mielin määrin. RoKi iski vielä kaksi maalia lisää lyhyen ajan sisään, kun Olli-Matti Järvelä ja Tuomas Salmela saivat kiekon kotijoukkueen maaliin. Erän puoliväliin mennessä tilanne oli jo 5-1, kun Pietilä teki vielä toisen maalinsa otteluun.

− Toinen erä oli meiltä kokonaisuudessaan loistavaa pelaamista, uskalsimme ottaa kotijoukkueen haasteen vastaan, Hirvonen kehui joukkueensa toisen erän pelaamista.

Vierasjoukkueen viidennen maalin jälkeen, Ahvenjärvi otti aikalisän ja vaihtoi Veini Vehviläisen maalilta pois. Tilalle luisteli Jose Kangaskorte. Näiden toimien jälkeen hurrikaaniryhmä alkoi voittamaan kaksinkamppailuja ja sai rakenneltua muutaman hyvän maalipaikan. Onnistumisia ei kuitenkaan tullut.

− Pyydän anteeksi yleisöltä ja lehdistöltä, jotka joutuivat näkemään toisen erän, Ahvenjärvi pahoitteli.

− Maalivahdin vaihdon ja aikalisän jälkeen pääsimme takaisin omaan peliimme kiinni.

Kotijoukkueen kiriä ei lopulta nähty

Kolmannessa erässä ei hienouksia nähty. Akatemian kiri jäi jäähyjen myötä lyhyeksi, mutta rovaniemeläisjoukkuekaan ei ylivoimalla onnistumisia saanut. Kaiken kaikkiaan ottelussa maalipaikat menivät suunnilleen tasan, mutta RoKi oli tehokkaampi ja käytti oman etsikkoaikansa hyödyksi.

− Joukkueiden välinen tasoero tänään oli suuri, Ahvenjärvi totesi.

− Todella hienoa ja kunniakasta tekemistä vierasjoukkueelta.

RoKilla oli ennen ottelua voittanut edellisistä viidestä ottelustaan vain yhden, joten voitto tuli tarpeeseen. Hirvonen oli ottelun jälkeen tyytyväinen mies.

− Todella onnellinen olen joukkueen puolesta. Hienoa tekemistä joukkueelta läpi ottelun.

− Viime aikoina olemme tasaisia otteluja maalilla hävinnyt ja tänään saimme palkinnon voiton myötä, Hirvonen päätti.