Tiivistyykö HPK:n puolustus?

LIIGA / Ennakko
Ässät ja HPK kohtaavat toisensa jo toistamiseen viikon sisällä. Joukkueiden edellisissä kohtaamisissa Ässät on ollut selvästi ritaripaitoja parempi. Porilaiset ovat ennakkosuosikkeja myös tällä kertaa.

Kuntokäyrät

Porilaiset onnistuivat kääntämään viime viikolla kurssinsa vaikeiden Tappara- ja TPS-pelien jälkeen. Ensiksi Ässät kuritti nyt Poriin saapuvaa HPK:ta Hämeenlinnassa peräti lukemin 6-2. Patapakka pelasi hyvin myös perjantaina Kärppiä vastaan, jolloin terävästi esiintynyt joukkue otti Kärpistä 5-2-voiton.

HPK:n edelliset ottelut eivät ole menneet kovin vahvasti. Ässille kärsityn tappion lisäksi ritaripaidat pelasivat huonon ottelun Lahdessa, jolloin HPK ei onnistunut maalinteossa kertaakaan. Edellisessä ottelussa Ilvestä vastaan hämeenlinnalaiset kuitenkin taistelivat itselleen 3-2-voiton.

Ässät ja HPK valmistautuvat jo kauden kolmanteen kohtaamiseensa. Kummallakin edellisellä kerralla Ässät on ollut parempi numeroin 6-2. Ensimmäisessä kohtaamisessa syyskuun lopulla Ässien Severi Sillanpää iski kaksi maalia, ja puolustaja Ville Uusitalo syötti kolme. Viime viikon kohtaamisessa patapaitojen voiton takuumiehenä toimi puolestaan kolme maalia iskenyt Tuomas Santavuori.

Ratkaisun paikat

Ässien alkukauden suurin ongelma on ollut ylivoimapeli. Jo kiekon ylöstuonti on tuottanut porilaisille tuskaa. Hyökkäysalueella ratkaisut ovat puolestaan olleet mielikuvituksettomia ja huolimattomia. Ryan Caldwellin paluu ylivoimaan viivamieheksi voi kuitenkin parantaa tilannetta huomattavasti. Puolustajan painava ja tarkka laukaus voi hyvinkin olla se puuttuva palanen porilaisten ylivoimaan.

Porilaisten puolustuspelaaminen on toiminut alkukaudella hyvin. Ottelusta toiseen hyvin esiintynyt puolustus ei ole päästänyt vastustajia hyville maalintekopaikoille. Se taas on helpottanut Ässien maalivahtien työtä. Hyökkäyspelissä sen sijaan on ollut puutteita. Ässien hyökkäyspelin kannalta hyvä asia on se, että viime viikolla porilaisten kaksi ensimmäistä ketjua esiintyivät vahvasti.


Tuomas Santavuori on ollut pelipäällä joukkueiden aiemmissa kohtaamisissa.
Mikko Ruohola - http://mikko.ruohola.org/

HPK:n pelin suurin ongelma on ollut puolustuspelaaminen. Omassa päässä ja keskialueella joukkue on tehnyt lukuisia virheitä, joiden vuoksi vastustajat ovat päässeet hyville maalintekopaikoille. Puolustajien avauspelaaminen vaatii myös runsaasti parantamista. Puolustukselta vaaditaankin selkeää tasonnostoa, jotta he voisivat tukea paremmin HPK:n kohtuulisen hyviä hyökkääjiä. Viime lauantain työteliäs esitys Ilvestä vastaan voi olla merkki paremmasta.

Ritaripaitoja on koko kauden ajan vaivannut kurittomuus, joka näkyy suurissa jäähymäärissä. Heikosti puolustava joukkue on ottanut liikaa turhia jäähyjä, joiden aikana vastustajat ovat usein onnistuneet tekemään ylivoimamaalin. Jäähyt luonnollisesti ovat sekoittaneet muutenkin jo valmiiksi sekaista HPK:n peliä. Kurittomuutta ei saa näkyä HPK:n pelissä Porissa, mikäli joukkue haluaa napata kauden ensimmäisen kolmen pisteen vierasvoiton.

Ässät lähtee otteluun selkeänä ennakkosuosikkina. Aina patapakka ei kuitenkaan ole onnistunut pelaamaan ehjää ottelua ennakkoon ajateltuna heikompaa vastustajaa vastaan. Esimerkiksi edellisviikon esitykset sarjataulukon häntäpäässä majailevia TPS:ää ja Tapparaa vastaan eivät olleet erityisen vakuuttavia. Hyvällä taistelulla HPK voi napata pisteet mukaansa Porista, mikäli Ässät sortuu ylimielisyyteen.

Kokoonpanot

Ässille mieluisa uutinen on se, että harjoituskaudella loukkaantunut Ryan Caldwell palaa kokoonpanoon. Kanadalaispuolustaja ottaa Jani Honkasen paikan patapakan puolustuksesta. Hyökkäyksessä Sami Mutanen korvaa Nico Aaltosen. Ässien maalilla aloittaa Antti Raanta. Näillä näkymin ottelussa Kärppiä vastaan loukkantunut Tomas Zaborsky on pelikunnossa.

HPK:lla ei ole juuri loukkaantumishuolia. Juuso Honka on viime aikoina ainoana pelaajana joutunut jättämään loukkaantumisen takia otteluita väliin.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle