Kumpi jaksaa loppuun asti?

LIIGA / Ennakko
Keskiviikko-iltana Isomäessä nähdään kahden SM-liigan kärkijoukkueisiin kuuluvan joukkueen kohtaaminen, kun Ässät ja KalPa taistelevat pisteistä. Kummankin joukkueen edellinen ottelu päättyi voittoon, mutta riittäväkö eväät hyvään suoritukseen toisena iltana peräkkäin ?

Kuntokäyrät

Porilaisten viime viikko oli mollivoittoinen, kun joukkue hävisi kolme ottelua peräkkäin ja keräsi vain yhden pisteen. HIFK:ta vastaan patapakka aloitti ottelun pirteästi ja teki ensimmäisen erän alkupuoliskolla kolme maalia. Loppuottelun ajan joukkue taisteli tunnollisesti ja hyödynsi maalipaikkansa erinomaisesti voittaen lopulta numeroin 5-2.

KalPa on pelannut koko kauden ajan vahvasti, eivätkä viimeiset viikot ole olleet poikkeus. Viimeisestä viidestä ottelusta kuopiolaiset ovat voittaneet neljä, eikä tappioon päättynyt esitys Bluesia vastaan ollut myöskään huono. Kilpipaitojen viimeisessä ottelussa Raumalla Lukko hallitsi peliä, mutta KalPa taisteli läpi ottelun erinomaisesti ja pelasi viisaasti saavuttaen lopulta 3-2-voiton.

Joukkueet ovat tällä kaudella kohdanneet toisensa kerran. Tuolloin Kuopiossa KalPa johti parhaimmillaan kahdella maalilla, mutta porilaiset nousivat lopulta rinnalle. Syyskuun lopulla pelatussa ottelussa lopullisen ratkaisun teki Aki Uusikartano jatkoajalla.

Ratkaisun paikat

Porissa nähdään kaksi joukkuetta, jotka pelaavat sekä kotona että vieraissa samalla tavalla. Peli perustuu hyvään luisteluun, laadukkaaseen syöttötyöskentelyyn ja karvaamiseen. Näiden aseiden avulla kumpikin joukkue on tehtyjen maalien tilastossa SM-liigan kärjessä. Kummankin joukkueen puolustuspelaaminen on ollut tiivistä, josta osoituksena on vähäinen päästettyjen maalien määrä.

Ässät on pelannut koko kauden ajan erinomaisesti alivoimalla, jossa vastustajat ovat harvoin päässeet rankaisemaan porilaisia. Sen sijaan patapaitojen ylivoima on ollut jo pitkään tuskallista, tehotonta ja vaikeaa. Hyvänä osoituksena ylivoiman vaikeudesta on se, että usein vastustajat saavat Ässien ylivoimalla ne parhaimmat maalipaikat.

KalPan tehokkain osa on ollut vielä viime kaudella Ässissä pelanneen Matti Kuparisen johtama ykkösketju, joka on ollut ottelusta toiseen joukkueen vahvin lenkki. Ketjun peli on ollut hyvää ja tehokasta sekä tasakentällisin että ylivoimalla. Myös muut ketjut ovat kyenneet viime aikoina antamaan aiempaa paremmin taustatukea, josta hyvänä osoituksena on Iiro Pakarisen kaksi maalia Lukkoa vastaan.


KalPan ykkösketju on ollut tehokas.

Ässät ei ole esiintynyt kotiotteluissa aivan yhtä vahvasti kuin vieraskentällä. Kotijoukkue ei myöskään ole aina ollut parhaimmillaan useamman maalin erolla tulleiden voittojen jälkeen. Erinomaisesti myös vieraskentillä esiintynyt KalPa tuleekin olemaan patapaidoille todella vaikea vastus.

Illan ottelussa nähdään erinomaisesti kautensa aloittaneet maalivahdit. KalPan maalia lähes jokaisessa ottelussa vartioinut Ari Ahonen on torjuntaprosentilla ja päästettyjen maalien keskiarvolla mitattuna SM-liigan paras. Ahosen jälkeen seuraavaksi parhaat torjuntaprosentit ovatkin Ässien maalivahtikaksikolla.

Kumpikin joukkue pelaa toisena iltana peräkkäin. Tämä saattaa näkyä erityisesti ottelun lopussa väsymisenä ja huolimattomina ratkaisuina.

Kokoonpanot

Ässillä ei ole loukkaantumishuolia, joten kotijoukkueen valmennus saa valita kilpipaitoja vastaan mielestään parhaimman mahdollisen kokoonpanon. KalPalta sen sijaan poissa ovat varmuudella Jyri Junnila, Marko Kauppinen ja Tommi Jokinen. Ylikunnosta kärsinyt Sami Kapanen on jo harjoitellut joukkueen mukana, mutta hän ei pelaa vielä keskiviikkona. Lopulliset kokoonpanot selviävät vasta ottelupäivänä.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle