Taistelu Satakunnan herruudesta alkaa

LIIGA / Ennakko
Perjantai-iltana satakuntalaisia kiekkojännäreitä hemmotellaan perinteikkäällä paikallisväännöllä, kun Ässät ja Lukko ottavat mittaa toisistaan. Lukko vei viime vuonna Satakunnan herruuskamppailuja, mutta onnistuuko raumalaisille hyvin tuttu hahmo, Pasi Saarela, kääntämään vaakakupin Porin suuntaan?

Isossamäessä on varmasti täysi tupa odottamassa huikeaa kiekkonäytelmää, kun SM-liigan viimeisetkin joukkueet, Ässät ja Lukko, pääsevät aloittamaan kiekkokautensa. Joukkueet kohtasivat harjoituskaudelle kahdesti, molemmat kiivaat kamppailut päättyivät tasan. Pitsiturnauksen miniottelu päättyi maalein 1-1, ja Porissa peli päättyi 3-3.

Luvassa kiihkeä kamppailu

Ässien ja Lukon välisistä mittelöistä ei yleensä ole väriä puuttunut, sen myös harjoituskauden kamppailut osoittivat. Lisäväriä otteluun tuovat etenkin Ässien muutamat pelaajahankinnat, jotka herättävät puhetta varmasti myös raumalaiskatsojien leirissä.

Suurin mielenkiinto ottelussa varmasti kohdistuu Pasi Saarelaan, joka vetää ensimmäiset luistimenpiirtonsa Isomäen jäähän punainen nuttu yllään. Saarelalle on varattu erittäin suuri rooli Ässien maalinteossa. Etenkin ylivoimapelissä Saarelan vastuulle sysätään varmasti päämaalintekijän viittaa. Ylivoimamaestro Marko Kivenmäen syötöt etsivät varmasti säännöllisesti ässäpaita numero 52:n vapaata lapaa.

Muita mielenkiintoisia uusia ässähahmoja löytyy paluumuuttajaosastolta. Markku Tähtinen ja Rob Hisey pukevat jälleen patapaidan päälleen ja tuovat runsaasti taitoa hyökkäyspäähän.

Lukolla kanadalaistunut puolustus

Vierailija Lukon joukkueesta suurin mielenkiinto kohdistuu uusituneeseen puolustuspäähän, jossa veräjänvartijana toimii paluumuuttaja Petri Vehanen. Häneen kohdistuu kovat odotukset koko tulevaa kautta ajatellen, sillä viime vuotiseen maalivahtitilanteeseen kukaan raumalaisleirissä ei enää halua.

Lukko-puolustuksessa on uudet päälliköt. Kanadalaiset Mike Siklenka ja Doug O'Brien saapuivat raumalaisten takalinjoille vastaamaan puolustuspään tiiveydestä. Koon ja kovuuden lisäksi kaksikosta odotetaan myös hyökkäyspäähän ratkaisuja, Siklenka omaa vahvan laukauksen, O'Brien taasen tukee mielellään hyökkäyksiä.

Lukko löysi hyökkäyspäähänsä viime hetkillä oivan vahvistuksen, kun aikoinaan yhdeksän ottelua Lukon paidassa pelannut latvialainen Janis Sprukts. Viime kaudella Florida Panthersin organisaatiossa pelannut Sprukts tuo varmasti lisää tulivoimaa raumalaisten hyökkäykseen, sillä mies teki viime kaudella AHL:ssä 59 pistettä 58 ottelussa.

Kotijoukkue valmiina taistoon

Ässät lähtee kamppailuun lähes parhaalla miehistöllä. Ainoastaan Teemu Virkkunen on sivussa.

- Luottavaisin mielin lähdemme peliin. Ainoana poissa kokoonpanosta on Virkkunen, joka aloittanee ensi viikolla jääharjoittelun, jutteli Ässien vastuuvalmentaja Jari Härkälä päivää ennen kamppailua.

Avauskamppailua on odotettu porilaisleirissä jo innokkaana. Harjoituspelit ovat ohi ja nyt taistellaan tosissaan sarjapisteistä.

- Hienoa päästä tositoimiin. Halli täynnä, vastassa paikallisvastustaja ja tunne pinnassa. Hienoa vihdoinkin päästä avaamaan kausi. Lataus on varmasti huipussaan, Härkälä uskoo.

Hänen mukaansa Ässät on täysin valmis kauteen, kaikki asiat ja muutokset on saatu pelillisellä puolella valmiiksi.

- Uskon, että ottelu ratkeaa henkisen puolen asioihin ja siihen, kumpi saa nopeammin palettinsa kasaan. Huomenna sen sitten lopulta vasta näkee missä kunnossa ollaan muihin verrattuna ja kuinka hyvä joukkue on, sitä ei harjoitukset ja harjoituspelit ikinä täysin kerro. Yhtenäinen ja työteliäs ilme on tarkoitus ottaa ja halutaan heti ansaita yleisön tuki taaksemme.

Härkälä ei paljastanut ottelun alla vielä avauskokoonpanoa, mutta uskoo, ettei suuria muutoksia viimeisten harjoituspelien ryhmitykseen tule.

» Lähetä palautetta toimitukselle