Raipe jättää hyvästit paikallispeleille

LIIGA / Ennakko
Ilves ja Tappara kohtaavat kauden kuudennen ja viimeisen kerran lauantai-iltana. Ottelu on legendaarisen Raimo Helmisen viimeinen paikalliskamppailu, ainakin runkosarjassa.

Ilves ja Tappara iskevät yhteen kauden kuudennessa paikalliskamppailussa. Ilves vei nimiinsä kaksi ensimmäistä koitosta, mutta Tappara on voittanut kolme viimeisintä kamppailua jättäen Ilveksen näissä kamppailuissa nollille.

Kotijoukkue Ilves lähtee otteluun sarjataulukon seitsemänneltä sijalta. Joukkue on tasapisteissä sarjakutosen JYPin kanssa ja taistelee tiukasti suorasta pudotuspelipaikasta. Tappara puolestaan on viidentenä kahdeksan pistettä Ilveksen edellä. Tosin joukkue on pelannut yhden ottelun Ilvestä enemmän. Tapparalla on vielä mahdollisuudet taistella pudotuspelien kotiedusta, sillä edellä neljäntenä oleva Pelicans on ainoastaan kaksi pistettä kirvesrintoja edellä kaksi ottelua enemmän pelanneena.

- Voitolla ollaan Tampereen mestareita, tiivisti Tapparan Anssi Salmela ottelun tavoitteen.

Tunnetta ja rytinää luvassa?

Ilves lähtee kauden viimeiseen paikalliskamppailuun kaksijakoisissa tunnelmissa. Kotivoittoja on perättäin kasassa jo yhdeksän ja kuluva viikko on tuonut kaksi kolmen pisteen voittoa. Toisessa vaakakupissa kuitenkin painaa se, että joukkue ei ole saanut ohitettua Tapparan maalivahtia Mika Lehtoa kertaakaan kolmessa edellisessä paikalliskamppailussa.

Huomionarvoista paikalliskamppailuissa Ilveksen osalta on ollut se, että peräti kolme tupsukorvien pelaajaa on komennettu suihkun puolelle paikalliskamppailuissa. Marko Anttila polvitaklasi Jukka Peltolaa, Raimo Helminen rullasi Teemu Aallon yli ja viimeksi Miikka Männikkö horjutti epätasapainossa ollutta Janne Grönvallia ja Grönvall lensi pahannäköisesti laitaan.

Ilves pyrkii varmasti fyysisempänä joukkueena tälläkin kertaa horjuttamaan Tapparaa kovalla taklauspelillä. Edelliskerroilla yritys on kuitenkin epäonnistunut pahasti, sillä Tappara ei ole pelästynyt, provosoitunut tai alistunut fyysisellä pelillä. Yksittäisistä taklauksista ja kasvoista nähtävissä olevasta tunnetasosta on jäänyt liian pitkä matka aidosti fyysiseen ja intensiiviseen kamppailuun.

Pelaajarintamalla Ilveksen viime hetken siirrot jäivät minimiin, kun ainoastaan Lassi Mattila ja A-juniori Antti Roppo matkasivat LeKiin. Kohuhankinta Matt Nickerson on aloittanut Ilveksessä vahvasti ja avasi maalitilinsä torstaina Porissa. Toinen tuore hankinta Jakub Koreis pelannee vasta maaottelutauon jälkeen.

Tapparassa muutoksia

Vierasjoukkue Tappara on kovassa vireessä. Pisteitä kertyy tasaisen vahvalla tahdilla ja joukkue on voittanut viimeisestä kymmenestä kamppailustaan peräti kahdeksan. Esitykset varsinkin viime kierroksilla eivät ole olleet kuitenkaan pistesaaliin veroisia. Paikallispeliin kuitenkin luulisi löytyvän terävä Tappara.

Otteluissa Ilvestä vastaan samat nimet ovat huudattaneet lauantain vierasyleisöä. Janne Ojanen on kerännyt viidessä kamppailussa tehot 3+2 ja hänen ketjunsa laitahyökkääjä Timo Koskela 2+3. Myös ajoittain Ilveksen pelaajien suoranaisen ajojahdin kohteeksi tempuillaan ajautunut Anssi Salmela on ollut pelipäällä. Kolme maalia viiteen paikallispeliin on kova saldo puolustajalle.

Tappara uudisti joukkuettaan melko voimakkaasti siirtorajan kynnyksellä. Vaihtokaupoissa keskushyökkääjä Iivo Hokkanen saapui kirvesrintoihin HPK:sta vaihdossa Harri Ilvoseen. Niko Nieminen puolestaan jätti kirvesrinnat ja siirtyi Espoon Bluesiin. Vaihdossa Tampereelle matkasi puolustaja Kimmo Pikkarainen. Lisäksi seura pestasi nuoren tanskalaisen keskushyökkääjän Nichlas Hardtin ja lähetti Niclas Luceniuksen LeKiin. Nähtäväksi jää sotkevatko muutokset joukkueen pelaamista.

Tappara on viime otteluissa panostanut paljon puolustuspeliin, mikä on näkynyt joukkueen hyökkäyspelissä. Alkukaudella iloista hyökkäyspeliä esittäneiden kirvesrintojen pelaaminen on ajoittain ollut varsinaista tervanjuontia.

- Ollaan tietoisesti rajoitettu varioimista hyökkäyspäässä, ratkaisuja pitää pystyä tekemään pienessä tilassa, analysoi Tapparan päävalmentaja Rauli Urama.

Urama myönsi ennen siirtorajan umpeutumista, että joukkueelta puuttuu kovuutta ja fyysisyyttä. Uudet pelajaat, Iivo Hokkanen, Kimmo Pikkarainen ja Nichlas Hardt eivät ainakaaan ennakkoarvioiden mukaan sitä fyysisyyttä ole tuomassa.

- Me hävitään koossa ja rutiinissa, mutta meillä on omat aseemme jokaisen pelin voittamiseen, Urama uskoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle