Ratkaisua ylemmällä pudotuspeliviivalla?

LIIGA / Ennakko
Hyvässä vireessä oleva JYP saa Hippokselle lauantaivieraakseen Bluesin.

Kuntokäyrät

JYP on kahdeksasta viime ottelustaan poistunut kaukalosta vain kerran ilman pisteitä. Kuusi kertaa joukkue on napannut täyden pistepotin, Oulussa JYP kärsi jatkoaikatappion.


Blues on ollut tämän kauden kohtaamisissa edellä.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Bluesin otteet ovat olleet erittäin ailahtelevia. Viime viikko toi kolme voittoa, joista yksi voittomaalikilpailussa. Tämän viikon molemmat ottelut ovat päättyneet tappioon nöyryyttävällä yhteismaalierolla 2-11.

Kyseessä on joukkueiden kauden viides ja samalla viimeinen runkosarjakohtaaminen. Kaikki aikaisemmat ovat päättyneet kotivoittoon, Bluesille kolmesti ja JYPille kerran. Bluesin voitoista keskimmäinen ja JYPin ainoa ovat tuoneet kaksi pistettä voittajille.

Ratkaisun paikat

Varsin tuttu asetelma on nykyään se, että toinen joukkueista on pelannut edellisenä päivänä. Tällä kertaa se on JYP. Tämän vaikutusta ei sovi aliarvioida.

Ainakaan tulosten valossa JYP ei ole pahemmin kärsinyt joukkueen tärkeimmän puolustajan Sami Vatasen poissaolosta.

Bluesilla erityisesti erikoistilannepelaaminen on ollut huonoa viime otteluissa. Pelicans iski kaksi ja Ässät kolme ylivoimaosumaa. Päävalmentaja Lauri Marjamäki näki myös, että ratkaisuhetkillä joukkue sortuu yliyrittämiseen ja sitä kautta virheisiin.

Jos JYP vie täyden pistepotin, alkavat Bluesin mahdollisuudet kuuden parhaan joukkoon olla menneet, sillä ero kasvaisi jo 13 pisteeseen.

Kokoonpanot

JYPin puolustuksesta ovat edelleen sivussa Sami Vatanen ja Pavel Skrbek.

Bluesin varmoja poissaolijoita ovat Petri Koivisto, Joonas Valkonen, Petri Lammassaari, Matti Järvinen ja Teemu Ramstedt. Patrick Galbraith ja Mika Hannula palaavat lähiaikoina ja Dale Clarken tilanne on kysymysmerkki.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

JYP M S P
1.Éric Perrin 4 4 8
2.Tuomas Pihlman 2 3 5
3.Juha-Pekka Hytönen 2 3 5
4.Miika Lahti 4 1 5
5.Jani Tuppurainen 1 4 5
Blues M S P
1.Tommi Huhtala 1 4 5
2.Toni Kähkönen 3 1 4
3.Joakim Eriksson 1 2 3
4.Juuso Ikonen 1 2 3
5.Camilo Miettinen 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle