TPS pyrkii Kärppien kantaan

LIIGA / Ennakko
Kärpät ja TPS iskevät neljännen kerran tällä kaudella yhteen. Turkulaiset ovat vieneet kolme aiempaa kohtaamista maalierolla 15-8 ja voittoa TPS hakee jälleen. Tulivoimaa TPS:än takalinjoille on tuonut tuore vahvistus Lee Sweatt.

Kuntokäyrät

Kotijoukkue Kärpät on SM-liigan sarjataulukossa kuudentena, mutta kärsii pienestä suvantokaudesta. Viimeisestä viidestä ottelusta oululaiset ovat voittaneet vain kaksi ja maalinteko on ollut paikoin tuskaa. Viimeksi Kärpät heilutti verkkoja urakalla Lahden Pelicanssia vastaan tehden viisi maalia, mutta hävisi pelin kuitenkin Pelicanssin iskiessä peräti kuusi maalia Raksilassa.

Kotijoukkueen ylivoima ei ole toiminut muutamaan peliin oikein mitenkään ja alivoimalla vastustajat luovat hyviä tekopaikkoja paljon. Iso syy sille on muutamasta pelistä puuttuneet ykkösketjun miehet Pavel Rosa ja Lukas Kaspar, mutta nyt tsekkivahvistukset ovat rivissä takaisin. Edellisessä ottelussa miesten peli ei kuitenkaan näyttänyt totutulta ja paljon pitää parissa päivässä tapahtua, että tehoja alkaa taas löytyä.

Edellisessä ottelussaan Kärpät jäi täysin jalkoihin Porin Ässien rynnistyksessä ja samanlainen peli on nähty jo kertaalleen Oulussa TPS:n toimesta tällä kaudella.

TPS saapuu Ouluun kahden ottelun orastavassa voittoputkessa. Lauantaina turkulaiset kaatoivat kotihallissaan kovasti vahvistuneen Helsingin Jokerit ja tiistaina oli SaiPan vuoro alistua palloseuran edessä. Pienen epävireisen jakson jälkeen on TPS alkanut jälleen saada juonen päästä kiinni ja peli on alkanut loksahtaa uomiinsa.

TPS vahvisti hiljan rivejään tutulla paluumuuttajalla Lee Sweattillä. Mies on tuonut liikettä ja kiekollista osaamista Kai Suikkasen käskemän ryhmän takalinjoille sekä avannut enemmän vaihtoehtoja ylivoimalle. Sweatt on merkkauttanut neljässä pelaamassaan ottelussaan jo tehot 2+3.

TPS-riveistä nousee esiin myös viime pelissä kypärätempun iskenyt tsekkivahvistus Tomas Plihal. Plihal on hyökkäysalueella aina vaarallinen ja ampuu mielellään paikasta kuin paikasta ja jyvä on miehellä kohdillaan.

Ratkaisun paikat

Raksila on vuosien saatossa ollut paha paikka vierasjoukkueelle pelata. TPS on kuitenkin löytänyt tällä kaudella lääkkeet Kärppien kukistamiselle ja ehkäpä tärkein asia siinä on ollut pelata rohkeasti omaa peliä alusta asti sen sijaan, että joukkue jäisi kyttäämään kotijoukkueen aloitteita. TPS on tällä kaudella jo kahdesti aloittanut Kärppiä vastaan ottelut niin räväkästi, että ensimmäisen 10 minuutin pelin jälkeen ei ole ollut epäselvyyksiä voittajasta. Viime aikoina TPS on aloittanut ottelunsa varsin ailahtelevasti, mutta menneiden vuosien mitalirohmu sytyttänee pelaajat heti aloituskiekosta lähtien.

Erikoistilanteet näyttelevät myös tärkeää roolia ottelussa. TPS on viime otteluissaan ollut vaarallinen ylivoimajoukkue ja Ilari Filppulan pyörittämästä ylivoimasta löytyy tulivoimaa. Filppulan ketju tulee olemaan vaarallinen myös Raksilassa, mikäli Kärppien alivoima jatkuu passiivisena.

Kotijoukkueen mahdollisuudet lepäävät ykkösketjun harteilla. Rosa ja Kaspar ovat juonineet leijonan osan Kärppien maaleista ja taustalta ei ole hirveästi noussut tukea. Etenkin Pekka Saarenheimon johtaman kakkosvitjan peli on ollut koko kauden kadoksissa, eikä pari peliä päättynyt Saarenheimon maaliton putkikaan tuonut kuin hetkellisen valon pilkahduksen mukanaan.

Vierailijat ovat Suikkasen ajamana pelanneet pitkin kautta työteliäästi ja ottelun kannalta on tärkeää, että myös Matti Alatalo saa joukkueensa paiskomaan töitä.

Kokoonpanot

Kärpiltä pelistä puuttuvat loukkaantumisten vuoksi Jari Viuhkola ja Juho Jokinen.

TPS riveistä puuttuu Jens Skålberg sekä Tuomas Suomisen pelaaminen on epävarmaa. TPS:ää on myös hieman koetellut pieni flunssa-aalto.

Muuta

Muuta mielenkiintoista

Kärppien Kimmo Koskenkorva pelaa uransa 400. SM-liigaottelunsa. Koskenkorva palkitaan pelin alussa rajapyykistään.

Sarjataulukossa joukkeiden ero on kaventunut jo neljään pisteeseen ja TPS:llä on ottelu vähemmän pelattuna. Suoraan playoff-paikkaan alkaa olla tunkua sarjaa ollessa valtaosa takana.

» Lähetä palautetta toimitukselle