Kolmas kerta toden sanoo?

LIIGA / Ennakko
TPS aloittaa matkansa kohti kevättä, kun vastaan asettuu sunnuntaina Kärpät. Kahdessa aiemmassa kohtaamisessa pohjoisen pikkupedoille on jäänyt luu kouraan lähinnä Palloseuran vahvan alkurynnistyksen takia.

Kuntokäyrät

TPS oli ennen joulutaukoa kovassa kunnossa. Joulukuun alussa turkulaisten pitkä tappioputki katkesi juuri Kärppiä vastaan. Joulukuun viidestä ottelusta Palloseura onkin ottanut neljä voittoa. Joukossa arvokas päänahka muun muassa Lukosta.

Oulun ylpeydellä sen sijaan oli nihkeämpää ennen taukoa. Kuudesta edellisestä kamppailustaan Kärpät on napannut yhtä monta pistettä. Jaksoon mahtuu ainoastaan yksi kolmen pisteen voitto. Tosin marginaalit ovat olleet pieniä, eikä yli kahden maalin tappioita ole joulukuussa joukkueelle tullut.

Joulutauon aikana Kärpät piti tuntumaa yllä harjoitusottelulla Kajaanin Hokkia vastaan. Tuon ottelun vei nimiinsä Hokki lukemin 3-2.

Lisäsähköä sunnuntain mittelöön tuo sarjataulukko. Kärpät lähtee kevätkauteen viidentenä kaksi pistettä kuudentena olevaa TPS:aa edellä.

Ratkaisun paikat

Viime vuosina Kärpät on ollut hankala vastus turkulaisille, mutta tällä kaudella TPS on ottanut Kärppiä vastaan kahdesta ottelusta täydet kuusi pistettä. Kummassakin ottelussa TPS:n alku on ollut vahva. Lisäksi ennen joulutaukoa Palloseuran vahvan alkurynnistyksen turvin kaatui muun muassa Ilves. Kärppien on syytä siis olla hereillä alkuminuuttien aikana.

Syyskaudelle mahtui myös niitä pelejä, jotka TPS hukkasi lapasestaan täysin lyhyessä ajassa. Kärppien taitavien yksilöiden kanssa turkulaisten viisikkopuolustuksen on pakko pysyä kasassa.

Vaikka pisteet ovat olleet Kärpillä tiukassa viime peleissä, suuren huoleen ei Oulussa ole aihetta. Ennen kaikkea joukkueen puolustus on pitänyt hyvin. Pelitilanteesta Kärppien maaliin kiekkoa ei ole saatu kahteen otteluun. KalPaa vastaan ottelun ainoa maali syntyi rangaistuslaukauksesta.

Kokoonpanot

TPS:n kokoonpanossa kysymysmerkkeinä ovat edelleen polvivaivoista kärsivä Tomas Plihal sekä Antti Reivonen. Lisäksi turkulaisten kokoonpanosta poissa on nuorten MM-kisoissa esiintyvä Veli-Matti Vittasmäki. Palloseuran pelaava maalivahti ratkeaa vasta pelipäivänä.

Kärpiltä sivussa ovat Jari Viuhkola sekä Teemu Normio. Maalilla torjunee Tuomas Tarkki.

Muuta

Muuta mielenkiintoista

Kärpät ilmoitti joulun alla, ettei jatka keväällä päättyvää Matti Alatalon sopimusta. Ammattilaisurheilussa tällaisten ilmoitusten ei pitäisi näkyä joukkueen suorituksessa, mutta usein ne ovat antaneet joukkueen suoritukseen pienen lisävärin. Nähtäväksi jää, millainen tuo kevään muotiväri Oulun suunnalla on.

» Lähetä palautetta toimitukselle