Alavireiset vastakkain

LIIGA / Ennakko
Vaikka kotijoukkue Rauman Lukko löytyy sarjataulukon ykköspaikalta ja vierailija Tampereen Ilves vastaavasti sarjan hänniltä, niin yhteistä joukkueille on mollivoittoisesti sujuneet ottelut viime aikoina. Kummallakin on todellinen halu kääntää kurssi kohti parempaa huomista.

Kuntokäyrät

Kotijoukkueen osalta kevätkausi on lähtenyt liikkeelle mollivoittoisesti. Tapaninpäivänä kohdattu rakas naapuri Porin Ässät vielä kukistui, vaikka joukkue ei saanut kuin yhden maalin aikaiseksi. Kolme seuraavaa ottelua ovatkin sitten päättyneet tappioon, tosin kaksi näistä pidemmän kaavan mukaan.

Vierasjoukkueen viimeisimmät ottelut ovat mennet vielä enemmän alakanttiin. Saldo on niinkin murheellinen, että kahdestatoista viimeisestä koitoksesta vain yksi on päättynyt Ilveksen voittoon. Tasaisessa liigassa tämä on merkinnyt joukkueen jäämistä sarjan peränpitäjäksi.

Keskinäisiä otteluita joukkueet ovat otelleet tällä kaudella kaksi. Molemmat ovat voittaneet omat kotiottelunsa.

Ratkaisun paikat

Kotijoukkueen osalta tärkein asia on oman vahvan hyökkäyspelaamisen uudelleen löytäminen. Aiemmin otteluissan kaikkia tilastoja hallinnut kettulauma on hukannut viimeisen taisteluilmeen pelistään, ja pelannut enemmänkin virkamieskiekkoa.

- Yksilöiden pitää parantaa, sekä laajentaa omaa peliään mukavuusalueensa ulkopuolelle. Joukkueena on pystyttävä parempaan ja entistäkin nopeampaan peliin täydet 60 minuuttia, miettii ottelua kotijoukkueen päävalmentaja Rauli Urama.

Myös ylivoimapeliin olisi löydyttävä lisää juonikkuutta, nopeutta ja laukauksia jotta tehottomuus sillä pelin osa-alueella nousisi yhdeksi ottelun ratkaisupaikaksi.

Vierasjoukkueen kohdalla oleellinen pointti on iloisen peli-ilmeen löytyminen. Luonnollisesti pitkässä tappioputkessa pelihuumorin esiin kaivaminen on todella vaikeaa, mutta ei suinkaan mahdotonta.

Fokus kaikessa tekemisessä olisi kuitenkin kohdistettava siihen seuraavaan vaihtoon, eikä antaa menneiden jyskyttää takaraivossa. Menneisiin vaikuttaminen kun ei enää ole mitenkään mahdollista.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen osalta tärkein muutos sitten edellisten otteluiden on taitavan tsekkisentteri Jakub Petruzalekin paluu pelaavaan kokoonpanoon. Kovan mutta sääntöjen mukaisen taklauksen kohteeksi joutunut taitoniekka oli pelaamatta kaksi kokonaista ottelua.

Maalivahtien peluutuksessa Lukko on mennyt miltei vuorotahtiin. Huomenna torjuntavuorossa lieneekin Mikael Tellqvist.

Toipilaana jatkaa edelleen laitahyökkääjä Teemu Nurmi.

Vierasjoukkueen kohdalla kokoonpanoissa saattaa hyvinkin olla muutoksia sitten edellisen ottelun, koska kaivattua voittoa ei vieläkään tullut.

Vasta hetki sitten hankittu maalivahti Jani Hurme loukkasi itsensä heti ensimmäisessä ottelussaan ja on pois kokoonpanosta. Laitahyökkääjä Ville Snellman on kärsinyt aivotärähdyksestä. Lisäksi viime ottelusta joutui jäämään pois taitava keskushyökkääjä Colby Genoway selkävaivojen takia.

» Lähetä palautetta toimitukselle