Viimeistä viedään

LIIGA / Ennakko
Torstaina Lahdessa toisensa kohtaavat Tappara ja Pelicans. Kotijoukkue taistelee vielä tiukasti runkosarjan kakkossijasta HIFK:n kanssa, kun taas Tapparan kausi päättyy tähän otteluun.

Kuntokäyrät

Turkoosipaitojen otteet runkosarjan päätöspeleissä ovat olleet heikkoja. Runkosarjan voitostakin taistellut pelikaaniparvi on romahtanut kahdessa viime ottelussa, häviten ensin HIFK:lle ja sitten vierasottelussa TPS:lle.

Tapparallakaan ei ole kulkenut lujaa viime aikoina. Tamperelaisjoukkue on kolmen ottelun tappioputkessa, jonka aikana se on kärsinyt tappiot Bluesille, Ässille ja HIFK:lle.

Ratkaisun paikat

Pelicansin suoritustaso on hiipunut juuri playoffien kynnyksellä. Lahtelaisjoukkueen avainpelaajat ovat pelanneet löysästi ja tämä on vaikuttanut etenkin hyökkäyspelin tehokkuuteen. Kai Suikkanen ja muu Pelicansin valmennusryhmä koettaa varmasti terävöittää pelaajistonsa asennetta ja pelillistä ilmettä, sillä tuskin kukaan haluaa lähteä kolmen ottelun tappioputkessa playoffeihin.


Hovinen hakee torstaina lisää pelituntumaan playoffeja varten.

Tapparalla ei ole käytännössä minkäänlaista panosta tähän otteluun. Sinioranssien kausi päättyy torstain otteluun, sillä se ei pysty yltämään enää playoff-paikkaan. Tamperelaisten asennoituminen ja voitonhalu ovat varmasti ratkaisevassa osassa torstaina. Pelaileeko Tappara puolivaloilla kauden viimeisen, merkityksettömän ottelun, vai haluavatko tamperelaisjoukkueen pelaajat lopettaa kautensa voittoon ja edes lievästi positiivisiin tunnelmiin?

Kokoonpanot

Pelicans lähtee runkosarjan päätöspeliin ykkösmiehistöllään. Maalivahti Niko Hovinen ja puolustaja Aaron Brocklehurst pelaavat kotiyleisönsä edessä ensimmäistä kertaa loukkaantumisiensa jälkeen.

Tapparalta sivussa on kourallinen pelimiehiä. Ulkona kokoonpanosta loukkaantumisten takia ovat mm. Aleksander Barkov, Juha Leimu ja Tuomas Vänttinen.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Pelicans M S P
1.Ryan Lasch 4 4 8
2.Markus Seikola 3 2 5
3.Joonas Järvinen 1 3 4
4.Teemu Rinkinen 1 3 4
5.Arttu Luttinen 2 2 4
Tappara M S P
1.Kalle Kaijomaa 2 5 7
2.Antti Erkinjuntti 2 2 4
3.Pekka Saravo 1 2 3
4.Jukka Peltola 0 3 3
5.Jussi Makkonen 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle