Onko Tapparalla yllätysmahdollisuuksia?

LIIGA / Ennakko
Jos Tappara haluaa jatkaa hyviä kotiesityksiä, on sen löydettävä uusi vaihde. Muutoin Pelicans vienee pisteet mennessään Lahteen.

Kuntokäyrät

Pelicansin meno on ollut tämän kauden SM-liigassa kertakaikkisen vahvaa ja joukkueen voittaminen vaikuttaa olevan äärimmäisen vaikeaa kenelle tahansa.

Tapparalla puolestaan nayttaisi olevan valmentajamuutoksen tuoma hetkellinen lisalataus kaytetty. Kotona joukkue on onnistunut kartuttamaan pistepussiaan, mutta vieraspelit ovat olleet tervanjuontia.

Tappara ei ole kyennyt Risto Dufvan alaisuudessakaan tekemään yllätyksiä liigan eliittijoukkueita vastaan, jos tällaiseksi ei lasketa voittomaalikilpailussa saavutettua voittoa Ässistä. Näitä yllätyksiä joukkue tarvitsisi mieliäkseen sarjataulukossa ylemmäs ja kasvattaakseen uskoaan omaan tekemiseen.


Löytyykö Dufvan hihasta uusia ässiä?

Ratkaisun paikat

Tapparan olisi keksittava uusia lääkkeitä huippujoukkueiden kaatamiseksi, silla varman päälle pelaaminen virheitä välttäen ei näytä siihen riittävän. Joukkueen on kasvatettava pelirohkeuttaan ja lähdettävä rohkeasti ottamaan peliä haltuunsa lauantaina.

Osa-alue, jossa Tapparalla täytyisi tapahtua iso muutos parempaan on ylivoimapeli. Toisaalta siinä tulevat esiin joukkueen tämänhetkiset puutteet pelaajien henkilökohtaisessa osaamisessakin.

Pelicansin ei sen sijaan tarvinne keksiä erityisiä vippaskonsteja pisteiden hakemiseksi Hakametsästä. Joukkueella tuntuu olevan paketti hyvin kasassa erinomaisesti pelannutta maalivahti Niko Hovista myoten. Ainoa huolenaihe lienee perjantaisen Jokerit-kamppailun painaminen vielä lauantaina jaloissa.

Kokoonpanot

Tapparaa rasittaa pahasti myös loukkaantumiset. Pekka Saravo, Jan Platil, Antti Erkinjuntti, Jarkko Pyymäki ja Tuomas Vänttinen miehittävät sairastupaa.

Pelicans sen sijaan pääsee peliin ilman suurempia loukkaantumishuolia.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Pelicans M S P
1.Vili Sopanen 4 3 7
2.Jarkko Immonen 1 4 5
3.Janne Tavi 2 3 5
4.Markus Seikola 1 2 3
5.Arttu Luttinen 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle