Pysyykö KalPan paketti kasassa?

LIIGA / Ennakko
KalPan ja HPK välinen ero sarjataulukossa on peräti 21 pistettä, mutta onko ero kentällä tuota luokkaa? KalPan ailahtelevat otteet pelin sisällä antavat HPK:lle mahdollisuuden haastaa sarjakärjen.

Kuntokäyrät

Niiralan monttuun luistelee ärsytetty kotijoukkue. KalPa pelasi edellisessä kamppailussa Bluesia vastaan vuoristoratamaisesti ja lopulta espoolaiset nappasivat täyden pistepotin viimeisen minuutin voitto-osumalla. Tuomas Tuokkolan suojatit saivat opetuksen, että otteet pelin sisällä eivät saa vaihdella liikaa.

Bluesia vastaan Espoossa ja Ilvestä vastaan Kuopiossa KalPan ei pystynyt pitämään pelikonseptiaan kassassa täyttä peliaikaa. Surkeaa Ilvestä vastaan hyvin pelattu ensimmäinen erä riitti täyteen pistepottiin, mutta Espoossa hyvä toinen erä ei riittänyt mihinkään. Vaikka kuopiolaisten pistetili on karttunut mukavasti, ei joukkueella ole pienintäkään varaa lähteä takki auki HPK-kamppailuun.

HPK on surkean vaiheen jälkeen alkanut löytää peliään. Hämeenlinnalaiset ovatkin keränneet yli puolet pistepotistaan viimeisessä kuudessa ottelussaan.

Edellisessä pelissä HIFK löi niukasti HPK:n, mutta sitä edellisessä kamppailussa Ritaripaidat hakivat ensimmäisen kolmen pisteen vierasvoittonsa Lappeenrannasta.
Joukkueessa onkin ollut selkeitä heräämisen merkkejä, vaikka joukkueella on sairastuvalla tärkeitä pelimiehiä. HPK onkin hivuttautunut pikkuhiljaa lähemmäksi keskikastia vuokratyöläisten avustamana.


KalPan ykköskenttä on juhlinut kaukalossa mielin määrin.

Ratkaisun paikat

Kuinka pysäyttää KalPan ykköskenttä? Siinä kysymys, jota HPK:n valmennusjohto on pommin varmasti miettinyt ennen ottelua. Matti Kuparinen, Sakari Salminen ja Tuomas Kiiskinen ovat muodostaneet SM-liigan kuumimman kolmikon, jolle ei vielä ole löytynyt pysäyttäjää.

Jos HPK haluaa edes uneksia pistepotista, niin Kuparisen kenttä täytyy pimentää. Kilpirintojen tehot ovat muuten jakautuneet tasaisesti, kun loukkaantumisista kärsineet Kalle Kerman ja Tommi Miettinen eivät ole vielä löytäneet parasta hyökkäysvirettään.

HPK:n kaikki kaikessa on ykköskenttä Janne Laakkonen - Alex Leavitt - Marko Luomala. Kolmikon on pystyttävä tekemään tarvittavat maalit, kun hämeenlinnalaisten muu osasto on ollut pahasti ruosteessa. Arsi Piispasen loukkaantuminen syö pahasti HPK:n tehoja.

Maalivahtien kaksinkamppailussa vaaka kallistuu reilusti kotijoukkueen suuntaan. KalPan maalinsuulle SM-liigan kuumin maalivahti Ari Ahonen on itsestään selvä valinta, kun Juha Toivonen oli perjantaina pelaamassa SaPKon riveissä Mestistä.

HPK:n Mikko Tolvanen on vallannut itselleen ykkösvahdin viitan viimeisissä kamppailuissa hyvillä otteillaan. KalPassakin pelannut HPK-vahti Mika Järvinen on ollut surkea ja joutunee tyytymään luukkuvahdin rooliin.

Kokoonpanot

KalPa on pelannut viimeisissä otteluissa lähes samalla kokoonpanolla. Ryan Lannon palasi sairastuvalta takaisin takalinjoille ja nuori Simo-Pekka Riikola lähetettiin SaPKoon pelaamaan. Henri Ikonen paikkaa käsivaivaista Jyri Junnilaa. Kuopiolaisista Sami Kapanen, Jussi Timonen ja Tommi Jokinen jatkavat sairastuvalla.

HPK:lta sivussa ovat varmuudella Marek Zagrapan, Arsi Piispanen ja Jaakko Turtiainen. Laitahyökkääjä Janne Kolehmainen palasi kokoonpanoon edellisessä kamppailussa ja puolustaja Ossi-Petteri Grönholm on myös toipunut loukkaantumisestaan.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

KalPa M S P
1.Sakari Salminen 4 4 8
2.Matti Kuparinen 2 4 6
3.Marko Kauppinen 0 4 4
4.Kalle Kerman 1 2 3
5.Tommi Miettinen 1 2 3
HPK M S P
1.Marko Luomala 2 2 4
2.Jukka-Pekka Laamanen 0 4 4
3.Janne Laakkonen 3 1 4
4.Alex Leavitt 0 3 3
5.Santeri Alatalo 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle