Loppuuko kotiräpellys?

LIIGA / Ennakko
Rinkelinmäen kiekkonäytelmässä vastakkain asettuvat tiistaina tappioputkensa katkaisseet HPK ja KalPa. Viime aikoina kotiluolassaan kontanneiden oranssinuttujen on pestävä kasvonsa faniensa edessä.

Kuntokäyrät

Edellisviikolla HPK tahkosi luokattomat kotiottelut. Oranssinutut saivat kuonoonsa kotihallissaan pelaamissaan kahdessa matsissaan yhteismaalein 2-8. Tappioidensa myötä hämeenlinnalaisten häviöputki kasvoi kolmeen peliin.

Putkensa Kerho katkaisi tiistaina nujertamalla Tepsin. Ritarit ryhdistäytyivät päätöserässä kapuamalla kahden maalin takaa tasoihin ja jatkoajalla voittoon. Sentterin Arsi Piispasen mukaan voitto oli arvokas joukkueelle, sillä se nosti Kerhon pois viimeiseltä sijalta.

– Helpotti, että saimme heti viikon alkuun kaksi pistettä ja pystyimme jättämään jumbopaikan. Viimeinen sija lamaannutti. Nyt on helpompi lähteä pelaamaan KalPaa vastaan.

Vierailijat poikkaisivat oranssinuttujen tavoin tiistaina kolmen ottelun pituisen tappioputkensa. Savolaiset murskasivat kärkipään jengeihin lukeutuvan Pelicansin. Kuopiolaiset pirstoivat pussinokkien maaliverkon riekaleiksi kuudella osumallaan.

Kilpipaidat kiekkoilevatkin loistavaa syksyä. Tällä hetkellä savolaisryhmä löytyy sarjataulukon sijalta neljä.

– He liitävät todellisessa lentokelissä. Kuopiolaisten liikkeeseen täytyy pystyä vastaamaan, sivaltaa Kerhon käskyttäjä Harri Rindell.

Ratkaisun paikat

Kerhon hyökkäyspelaaminen on ollut kehnoa. Maalipaikat loistavat poissaolollaan. Ritareiden täytyisi hyökätä suoraviivaisemmin, ajaa maalille hanakammin, laukoa runsaammin ja parantaa syöttöjensä laatua.

TPS-ottelu valoi kuitenkin uskoa paremmasta huomisesta. Voitto nostatti hämeenlinnalaisten itseluottamusta ja tuonee lisäyritystä hyökkäämiseen. Tepsiä vastaan heräsivät lisäksi varjojen mailla hiihdelleet pelaajat, Scott Barney ja Janne Laakkonen.


Se on siellä! Kerhon täytyy heilutella maaliverkkoja kotiluolassaan.

KalPa hyökkää Pallokerhoa kärkkäämmin. Savolaiset perustavat hyökkäyspelaamisensa kiekkokontrolliin ja kääntävät peliä aktiivisesti hyökkäyssuuntaansa.Tiistaina joukkue sai lisäksi tökkineen viimeistelynsä luistamaan takomalla Pelicansin verkkoon kuusi osumaa.

Kerhon on petrattava puolustuspelaamistaan. Edellisissä peleissään hämeenlinnalaiset ovat tehneet oman pään virheitä, mistä vastustajat ovat rokottaneet. Liukkaiden kuopiolaisten pitelemisessä oranssinutut voivat joutua vaikeuksiin.

– Puolustuksessa on sijoittauduttava oikein. Kuopiolaiset tykkäävät pörrätä paljon kulmissa. Täytyy riistää kiekkoja ja iskeä vastaiskuista. Ohjauspelaamisessa on oltava myös liikkeessä, Rindell analysoi.

Voitto lahtelaisista vaati KalPalta kovan hinnan, mikä saattaa heijastua joukkueen tehokkuuteen. Tähtipelaajat Sami Kapanen ja Ryan Lannon loukkaantuivat ja joutuvat jättämään väliin HPK-pelin.

Koitokseen valmistautuminen voi ratkaista paljon. KalPan käskyttäjä Tuomas Tuokkola vaati suojateiltaan Pelicansia vastaan terävämpää pelin käynnistämistä ja sai toivomansa. Kilpipaidat tulivat otteluun räväkkäästi ja nakuttelivat avauserässä peräti neljä häkkiä. KalPa panostanee Kerhoakin vastaan terävään alkuun.

Ritareilla on ollut ongelmia peleihin lähdöissä. Tiistaina HPK käynnisti TPS-taistonsa surkeasti. Onnistunut loppukiri turkulaisia vastaan saattaa tosin tuoda lisäenergiaa perjantain matsiin. Hämeenlinnalaiset tahtovat varmasti myös näyttää kotiyleisölleen kykenevänsä parempaan kuin viime viikolla.

Kokoonpanot

Kerhon rivistöstä puuttuvat jalkavaivainen Marko Luomala ja Juuso Honka. KalPan sairaslomalaisia ovat Lannon, Kapanen, Tommi Miettinen ja Mikko Kukkonen. Kalle Kermanin pelaaminen on epävarmaa.

Kerhon maalilla torjuu Mika Järvinen. Kuopiolaisten maalia tilkitsee puolestaan Ari Ahonen.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HPK M S P
1.Jukka-Pekka Laamanen 1 3 4
2.Alex Leavitt 0 4 4
3.Arsi Piispanen 4 0 4
4.Niko Nieminen 1 2 3
5.Scott Barney 1 2 3
KalPa M S P
1.Matti Kuparinen 1 6 7
2.Tuomas Kiiskinen 1 4 5
3.Jukka Hentunen 2 2 4
4.Sakari Salminen 3 1 4
5.Ossi Saarinen 3 0 3

» Lähetä palautetta toimitukselle