Luttinen ratkaisi tasaisen väännön Tampereella

LIIGA / Raportti
Tappara ja Pelicans eivät tahtoneet millään saada paremmuuttaan selville. Yleisö sai jännittää voiton ratkeamista viime minuuteille asti.

Molemmat joukkueet olivat pelanneet myös perjantaina, joten kesän kuntopohjat laitettiin taas kovaan testiin. Pelicans oli jäänyt Jokereita vastaan nollille kotikaukalossaan, kun Tappara taas nousi jatkoaikavoittoon paikallispelissä Ilvestä vastaan. Ryhmät majailivat sarjataulukon vastakkaisissa päissä, mikä antoi odottaa vieraspainotteista ottelua, vaikka Tapparan peli olikin näyttänyt merkkejä paremmasta.

Tarkkaa puolustuspeliä

Ykköserä ei tarjonnut järin yleisöönmenevää kiekkoa. Peli oli jo edellisiltaisista otteluistakin johtuen suhteellisen hidastempoista. Joukkueet pysyivät pelisuunnitelmissaan sen verran hyvin, että erän alkupuolella ei juuri maalipaikkoja syntynyt.

Kellon tikittäessä Tappara alkoi saada otetta. Pelin painopiste kääntyi Joonas Hurrin otettua jäähyn seitsemännellä minuutilla. Ylivoima pyöri vaarallisen näköisesti, mutta Niko Hovinen napsi kiekot kiinni.

Pelicans jäi omaan kenttäpäätyynsä rangaistuksen jälkeenkin. Kirvesrinnat saivat Kim Strömbergin, Joey Tenuten ja Sami Venäläisen muodostaman kakkosketjun johtamana muutamia maalinhajuisia mylläköitä aikaan. Kiikarit pysyivät silti taululla, 12 kertaa torjuneen Hovisen ansiosta. Vierailijoiden tilanteet jäivät lähinnä vaisuihin vastahyökkäyksiin.


Pelicans ei sortunut kahteen peräkkäiseen tappioon.
Jarno Hietanen - jarno.hietanen@jatkoaika.com

Tasatahdissa lähes loppuun saakka

Pelikaanit tulivat erätauolta heränneen oloisina. Ykkösketju Arttu LuttinenTero KoskirantaRyan Lasch sai kiekkoa painettua hyökkäyspäätyyn ja Koskirannalle tarjoutui mahdollisuus rikkoa kuparinen heti alkuminuuteilla, mutta mies suti ohi kiekosta parin mailanmitan päässä maalista.

Piristyneestä vierasjoukkueesta huolimatta ensimmäisenä saatiin rallatella kotijoukkueen maalilaulua. Tappara pääsi vastahyökkäykseen kolmelta kaistalta ja hyökkäyksen kärkenä painanut Joonas Liimatainen löysi puolenvaihdollaan Jukka Peltolan paikasta, josta hyökkääjä ei erehtynyt. Tarkka ranneveto painui Hovisen selän taakse, kun erää oli jäljellä viisitoista minuuttia.

Maalin jälkeen oli Tapparan vuoro piristyä ja painostaa. Ja toisen erän teemaan sopivasti muutaman minuutin kuluttua oli Pelicansin vuoro tehdä vastahyökkäyksestä maali. Markus Seikola sai ensin mailan Laschin laukauksen väliin, mutta Niko Nieminen torjui ohjauksen. Irtokiekkoon sen sijaan ehti kauden kolmannen maalinsa tehnyt Seikola. Tasanumeroiden myötä myös komeaa mökää pitänyt Pelicans-fanijoukko sai ilon aihetta.

Toisen erän loppu mentiin lievästi Pelicans-merkkisissä tunnelmissa, ja sama jatkui huilitauon jälkeen. Viimeisen kolmanneksen seitsemännellä minuutilla lintuparven työnteko palkittiin nelosketjun Teemu Rinkisen toimesta. 24-vuotias laituri sai kiekon aloituksesta ja tempaisi rannekudilla kiekon maaliin. Laukaus ei ollut luja, mutta Tommi Paakkolanvaaran ruho peitti Niemisen näkökentän tällä kertaa.

Pelicans taisteli suivaantuneen Tapparan kiriä vastaan kuutisen minuuttia. Sami Venäläisen nousu ja mailatekniikka olivat kuitenkin liikaa. Hyvän ottelun tahkonnut laituri kiersi maalin takaa ja peippaili itselleen maalipaikan kolmen lahtelaispelaajan seasta.
Tasainen ottelu ei kuitenkaan tuottanut jaettua pistepottia jatkoajan muodossa. Kellossa oli reilun seitsemäntoista minuutin verran tavaraa, kun Arttu Luttinen teki voittomaalin kääntölaukauksen tapaisella jäänuoliaisella. Kentän kuninkaalle Laschille kirjattiin illan toinen syöttöpiste.

Toista kertaa kirvesrinnat eivät enää onnistuneet tappioasemasta nousemaan. Kiri oli vaisu ja viimeisen minuutin ainoa mainitsemisen arvoinen asia oli vierasvahti Hovisen maalintekoyritys, mutta tyhjän Tappara-pömpelin eteen ehti kotijoukkueen pelaaja. Pienen loppurähinän jälkeen pukukoppeihin tallustelivat siis kolme vieraspistettä ryöstänyt Pelicans ja nollille jätetty Tappara.

Koutsit positiivisin mielin

Voittajien päävalmentaja Kai Suikkanen oli tyytyväinen tasonnostoon.

- Jos oltaisiin näin hyvin pelattu Jokereita vastaan, oltaisiin voitettu. Meidän neloskenttä oli tänään loistava. Pojat tekivät niin energistä työtä, olivat meidän energisin ketju tänään.

Suikkasen mukaan Jyri Marttisen poissaolon taustalla on norovirus. Paluusta on toiveita jo ensi viikolla, mutta asiassa edetään varman päälle taudin tarttumisherkkyyden vuoksi.

Risto Dufva ei tappiosta huolimatta vaikuttanut ahdistuneelta. Valmentaja puhui joukkueen kurkistelevan tappiot ja voitot toisistaan erottavan verhon taakse.

- Meidän pelaajista näkee, että tämä asia on tärkeä. Ei olisi uskonut, että me pelataan näin hyvää lätkää ennen joulua.

Tappara jämähti sarjataulukossa alemman playoff-viivan alapuolelle yhdenneksitoista 19 pisteellään. Pelicans jahtaa sarjakärki KalPaa kakkossijalla, pisteen päässä kuopiolaisista. Joukkueiden pelit jatkuvat ensi tiistain Pelicans-Kärpät -kohtaamisella ja keskiviikon ottelulla SaiPa-Tappara.

» Lähetä palautetta toimitukselle