SaiPan viimeiset pyristelyt?

LIIGA / Ennakko
Lappeenrannassa kohtaavat perjantaisessa liigamittelössä SaiPa ja Jokerit. Hyvin levänneillä helsinkiläisvierailla on oiva sauma nousta sarjassa voitolla jo kuuden joukkoon, kun taas kotijoukkue SaiPalla alkaa olla viimeiset mahdolliset paikat nousta takaisin pudotuspelitaisteluun.

Kuntokäyrät

SaiPa lähtee perjantaiseen otteluun kolmen ottelun tappioputkessa. Mainion KalPasta otetun kotivoiton jatkoksi joukkue on rähmeltänyt selkeät tappiot IFK:ta, Ässiä ja viimeksi tiistaina TPS:aa vastaan.
Turussa sputnikit kompastuivat jäähyihin ja surkeaan alivoimaansa. Maalipaikat jäivät pääosin hyödyntämättä ja TPS jyräsi väkisin voittoon.

Seitsemästä viime ottelusta lappeenrantalaisilla on vaivaiset kolme pistettä tilillään ja näiden tappioiden turvin SaiPa on sarjassa sijalla 13. Eroa pudotuspeliviivaan on kertynyt jo yhdeksän pistettä, tosin SaiPalla on pelejä vähemmän pelattuna kuin pahimmilla kilpailijoilla.

Vierailija Jokereilla sen sijaan pyyhkii hyvin. Joukkue vahvisti rivejään kovilla pelimiehillä siirtorajan kynnyksellä ja ilmoittautui toden teolla mestaruustaistoon. Kabinetissa kulkee, mutta kentällä peli on hieman ailahdellut. Kaksi perättäistä voittoa Ässistä ei kantanut hedelmää enää lauantaiseen TPS-otteluun, kun narripaidat joutuivat taipumaan David Leggion huipputorjuntojen edessä. Tappiosta huolimatta Jokerit on eräs sarjan kovakuntoisimmista joukkueista.

Ratkaisun paikat

Michael Nylander on ehtinyt pelata Jokereissa yhden ottelun ja suoritti ilmiömäisesti. Nyt Nylanderilla, kaksi ottelua pelanneella Bates Battaglialla ja kumppaneilla on ollut lähes viikko aikaa hioa kuvioita kuntoon, kiitos pitkän pelitauon.

Perjantaina ottelu tulee pitkälti ratkeamaan siihen, millä pelipäällä Jokereiden kivikovat ammattilaiset ovat. SaiPa kompastui tiistaina Tomas Plihalin ja Lee Sweattin tapaisten yksilöiden käsittelyssä, ja perjantaina haaste tulee olemaan vielä astetta kovempi. Tiistain pelin tapaisella lepsulla maalineduspelillä ja jäähyilyllä SaiPa ei tule ottamaan perjantaina helsinkiläisiltä pistettäkään.

Kokoonpanot

SaiPa tuo Kisapuiston kotiyleisölle nähtäväksi ensimmäistä kertaa Lappeenrannassa esiintyvän Daniel Sondellin. Sondellin debyytti Turussa oli lupauksia herättävä ja jopa TPS:n valmennus äityi kehumaan ruotsalaispuolustajan esitystä. Sondell saattaisi olla kaivattu piristysruiske lappeenrantalaisille taistelussa pudotuspeleistä ja toisaalta taas sarjapaikan pitämisessä.

Poissa joukkueen riveistä ovat edelleen loppukauden huilaava Miikka Jouhkimainen, Ville Koho ja Jarmo Jokila. Tomas Jasko palaa kahden huilatun ottelun jälkeen takaisin kaukaloon.

Vierailija Jokereiden rivit eivät pahemmin rakoile ottelun alla. Poissa lienee vielä perjantaina keskushyökkääjä Janne Hauhtonen. Sen sijaan puolustajat Joe Rullier ja Marko Kauppinen palaavat todennäköisesti kentälle.

» Lähetä palautetta toimitukselle