Setäselle avausminuutit Ässissä

LIIGA / Raportti
Risto Dufva piiskasi omansa voittoon tiukassa paikallispelissä.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Ässien ja Lukon kauden toinen kohtaaminen oli paikallisottelun perikuva. Vauhtia, draamaa, paniikkia ja vaarallisia tilanteita riitti loppuhetkille asti. Kotikatsomon painajainen toteutui lopulta lukemin 2−3.

Lauantain myöhäispeli tarjosi ryminää ja viihdettä molempien joukkueiden kannattajille. Vaikka ottelun taitotaso ei päätä huimannut, taklauksia nähtiin senkin edestä. Kova tempo säilyi kaksi erää, ja kolmas erä oli lähinnä Lukon puolustusta ja pisteiden varmistelua.

Ässien kiri ei päässyt lopussa alkuakaan pidemmälle, ja näin Lukko sai ensimmäisen erän suvannon jälkeen varastettua pisteet Porista. Vierasjoukkue teki voittoon tarvittavat maalit ottelun puolenvälin tietämillä.

Draamaa kotikatsomolle tarjosi Andreas Bernardin syöksyminen pukuhuoneeseen toisen erän lopulla. Oskari Setänen pelasi viimeiset minuutit toisesta erästä ja Bernard palasi tikit leuassa kolmanteen erään. Setänen siis pelasi Ässien paidassa ja TPS-maskissa kasvattajaseuraansa Lukkoa vastaan.

Tappiosta huolimatta Pekka Rautakallio oli jälleen tyytyväinen Ässien pelaamiseen.

− Ensimmäinen erä oli meiltä hyvää jääkiekkoa, siihen olen tyytyväinen. Muista eristä pitää sanoa, että alivoima oli hyvää suorittamista. Meillä oli lopussa mahdollisuus tasoittaa, mutta tänään sitä ei tapahtunut, sanoi ässäluotsi Rautakallio.

− Me tiedetään, mistä tämä johtuu ja yritetään parantaa niitä osa-alueita, hän lisäsi.

Lukon päävalmentaja Risto Dufva keskittyi lähinnä kehumaan pyhäinpäiväillan tapahtumaa.

− Kova taistelupeli oli meiltä. Hieno tapahtuma oli saatu luotua tänään. Kyllä tämä osoittaa, että liigakiekolla on vielä paikka Suomessa, Dufva lausui.

− Meiltä oli heikko ensimmäinen erä, mutta toinen ja kolmas mentiin eteenpäin. Ansaittiin kyllä voitto tänään. Hyvä suoritus, Lukko-luotsi kommentoi peliä.

Tuomaritoiminta puhutti

Molempia valmentajia jäi vaivaamaan ottelun tuomariston päätökset.

− En lähde kritisoimaan mitään julkisesti. Kyllä se nyt kertoo, jos Lukolla on vain yksi jäähy, puhisi Rautakallio

Risto Dufvalla ei ollut paljoa lisättävää.

− Tänään oli tämmöinen päivä, hän kiteytti.

Uutta paitaa ja jatkosopimusta

Ässien historiassa kääntyi eräällä tapaa uusi sivu, kun joukkue pelasi mustalla paidalla. Kerta oli ensimmäinen seuran kirjoissa, sillä ennen tätä iltaa joukkue ei ole pelannut muun värisellä kotipaidalla kokonaista ottelua.

Lisäksi seura sai hyviä uutisia ennen ottelua, kun kapteeni Juha Kiilholma oli tehnyt kahden vuoden jatkopahvin.

− En tiedä mikä tuli. Ehkä meni liian monimutkaiseksi, olisi pitänyt saada pysymään yksinkertaisena. Samaa peliä olisi pitänyt jatkaa loppuun asti. Lukko oli pulassa, kun karvattiin ensimmäisessä erässä korkealta. Pieniä nukahduksia tuli maalin edessä, analysoi Kiilholma.

Tunnelmasta Kiilholma oli tyytyväinen.

− Oli todella hienoa pelata tänään, mutta taidettiin pilata fanien ilta. Iso pettymys oli, uskottiin, että pystytään hoitamaan peli, Kiilholma sanoi kiittäen kannattajia.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo