Neljän pisteen Nykopp nöyryytti Pallokerhoa

Thomas Nykopp juhli Hämeenlinnassa.
Hämeenlinnan Pallokerho lähti maajoukkuetauolle raskas 0-5-tappio niskassaan. HIFK rullasi komeaan voittoon etupäässä Thomas Nykoppin johtaman ketjun ylivoimaisella esityksellä.

Hyvässä vireessä maajoukkuetaukoa lähestyvä HIFK nöyryytti HPK:ta Hämeenlinnassa selkein lukemin 5-0. HIFK:n sankareista suurin oli Thomas Nykopp, jonka liigauran ensimmäinen yli kahden tehopisteen ottelu tuotti pisteet 2+2.

− Varmaan menee sinne USHL-kaudelle (2011-12), mietti Nykopp edellisestä vastaavan pistemäärän ottelusta kysyttäessä.

Pelin ensimmäinen erä oli vielä suhteellisen tasaista kiekkoa. HIFK pääsi kuitenkin johtoon tiiviisti päädyn kautta pelatun hyökkäyksen päätteeksi. Jasse Ikonen ohjasi Daniel Grillforsin laukauksen ylös ohi HPK-vahti Jere Myllyniemen.

Toisessa erässä lukemat repesivät ja ottelu ratkesi. HIFK tykitti kolme maalia alle kolmen minuutin sisään. HIFK sai suoraviivaisilla hyökkäyksillään kävellä yllättävän vapaasti HPK:n maalin lähelle pommittamaan kiekkoja verkon perukoille. 0-4-tilanteessa Myllyniemelle riitti, ja maalille luisteli Kristian Järvinen.

Hämeenlinna tuttu sankarille

Loppupuolelle ottelua tempo laski. HPK sai luotua paikkoja hyökkäyspäässä, muttei saanut kiekkoa maaliin edes hyvän ottelun pelanneen Ville Husson kontatessa maalinsa edustalla. Nykoppille voitto maistui.

− Kiva se on pisteitä tehdä. Oli varmasti pisteiden valossa paras peli Liigassa. Tykkäsin muutenkin ketjumme pelistä. Mietin omaa rooliani enemmän aina puolustuksen kautta. Pelasimme asteen paremmin ja terävämmin molemmissa päissä.

HIFK ampui ottelun alkupuolella jatkuvasti ylös. Nykopp ei suostunut myöntämään sitä, että HPK-vahdeille ampumisesta olisi erikseen sovittu tai suunniteltu.

− Totta kai sitä voi järkeään käyttää jokainen, isolle maalivahdille ammutaan tietyllä tavalla ja pienelle toisella tavalla, kierteli Nykopp haastattelussaan.

Nykoppilla oli paikkansa jopa viidenteen pisteeseen, kun hyökkääjä pääsi ampumaan rangaistuslaukausta ottelun lopussa. Järvinen onnistui kuitenkin torjumaan yrityksen.

Ilta Hämeenlinnassa jäi joka tapauksessa mieluisana Nykoppin mieleen. Hyökkääjällä on kaupunkiin myös aiempaa kosketuspintaa, sillä Thomasin isä Timo Nykopp pelasi aiemmin HPK:ssa liigaa yli 170 ottelun verran. Poikaa HPK:n riveihin ei ole kuulemma toistaiseksi kysytty pelaamaan.

− Sen verran tiedän, että olen myös syntynyt HPK:n matsin aikana. Äiti lähti kuulemma täältä hallilta synnyttämään, paljasti HIFK-hyökkääjä menneisyyttään.

HPK treenaa kovaa tauolla

HPK:n valmentaja Pasi Arvonen ei selitellyt joukkueensa tappiota ottelun jälkeen.

− HIFK tuli tuoreella jalalla ja oli 5-0 parempi tänään. Oli valmiimpi voittamaan näitä kamppailuja. Tiistaina jatketaan. Nuoret pojat treenaavat kaksi kertaa päivässä, julisti esitykseen pettynyt Arvonen.

Nykopp ei vielä tiennyt oman joukkueensa ohjelmaa tulevalle viikolle. HPK:n kanssa samanlaista kurinpalautusta tuskin on tiedossa.

− No ei onneksi, hymyili rento Nykopp pelin jälkeen.