Blues helppoon voittoon ja pudotuspeleihin

LIIGA / Raportti
Kotijoukkue Blues iski avausosuman jo ensimmäisellä minuutilla, eikä koko pelin ajan suhteellisen aseettomana esiintynyt HPK pystynyt enää vastaamaan. Muiden otteluiden päättyessä espoolaisille suotuisalla tavalla, Bluesin paikka kymmenen parhaan joukossa varmistui.

Pelin ensimmäinen puoliminuuttinen pelattiin pääosin Bluesin päädyssä, mutta sen jälkeen Blues lähti vastahyökkäykseen. Joakim Eriksson syötti nousevalle puolustajalle Ville Varakkaalle, joka jatkoi pian Roope Talajalle. Varakas pysyi hyökkäyksen kärkirintamassa ja sai kiekon takaisin, minkä jälkeen hän lirutti kiekon HPK-vahti Mikko Tolvasen haaroista sisään.

Kyseessä oli jo kolmas kerta, kun Blues osuu HPK:ta vastaan pelin ensimmäisellä minuutilla. Molemmissa Hämeenlinnan peleissä avausosuma syntyi jo 16 sekunnin pelin jälkeen, nyt pelikello ehti pyöriä 47 sekuntia.

– Taktiikkana oli roikkua mahdollisimman pitkään nolla-nollassa, manasi HPK-käskijä Timo Lehkonen.

Talajalle kaksi osumaa kakkoserässä

Ennen peliä Blues-kannattajat osoittivat tunnustusta Bluesin kasvattajaseuroille Ville ja Jani Lajusen, Tomi Sallisen, Toni Kähkösen ja Juuso Ikosen kuvien myötä.

Heti avausmaalin jälkeen HPK joutui neljäksi minuutiksi vajaalle Marko Tuulolan tehtyä kaksi rikettä peräkkäin. Blues ei onnistunut käyttämään ylivoimaansa hyväkseen. HPK sai myös yhden ylivoiman Bluesin väärän vaihdon seurauksena. Myös ritaripaitojen ylivoima oli kuitenkin tulokseton.

Lopullisesti pelin ratkaisu syntyi toisessa erässä. Roope Talaja osui kahdesti nostaen kauden kokonaissaldonsa jo 18:aan, mikä on Blues-pelaajista paras. Ensimmäisen syntyi Joonas Valkosen laukauksen reboundista ja toinen 2-1-hyökkäyksestä. Erän lopulla Mika Hannula iski Bluesin neljännen osuman ylivoimalla Ville Varakkaan hienosta syötöstä. Ruotsalaishyökkääjä onkin osoittanut parantuneita otteita pudotuspelien lähestyessä.


Ottelun voittomaali syntyy tässä.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

– Tehokkuus toisessa erässä ilahdutti, Bluesin päävalmentaja Lauri Marjamäki kiitteli.

Kolmannen erän alussa Kristian Kuusela teki Bluesin viidennen osuman. Maali kuvasi hyvin HPK:n puolustusasennetta illan ottelussa, slovakkihyökkääjä Milan Kytnar piti Kuuselan vain näennäisesti.

Kolmannen erän suurin jännitys kohdistuikin siihen, kestääkö tanskalaisvahti Patrick Galbraithin nolla. Vastaus saatiin noin yhdeksän minuuttia ennen loppua, kun Marek Zagrapan onnistui tekemään HPK:n ensimmäisen ja myös ainoaksi jääneen osuman maalinedusruuhkasta.

Kohti pudotuspelejä ja kauden päätöstä

Lauri Marjamäki oli tyytyväinen peliin sekä tulokseen.

– Joukkue pelasi tänään tosissaan, mutta sopivan rennosti. Pelasimme fiksun pelin. Erityismaininta pitää antaa Huhtala–Töykkälä–Sailio –ketjulle, joka teki paljon arvokasta työtä.

HPK:n valmentaja Timo Lehkonen ei peitellyt pettymystään:

– Tällaisessa pelissä huomaa motivaatio-ongelmat. Pelaajien pitäisi jaksaa pelata SM-liigassa. Nyt kaiken lisäksi niin sanotut isot pelaajat eivät sitä tehneet.

Jo ennen peliä oli selvää, että Blues pysyisi SaiPan edellä ottaessaan kolme pistettä. Kun Tappara ei onnistunut saamaan täyttä pistepottia, myös kirvesrinnat jäävät varmuudella espoolaisten taakse. TPS voi nousta Bluesin kanssa tasapisteisiin, mutta sillä on rasitteenaan niin heikko maaliero, että Bluesin ohittaminen on käytännössä mahdotonta. Näin ollen espoolaiset ovat mitä suurimmalla todennäköisyydellä runkosarjassa kahdeksas tai yhdeksäs. Sijoitusta ajatellen merkittävä vääntö käydään tiistaina Raumalla, sillä Lukko on mukana taistelussa samoista sijoituksista. Runkosarja päättyy Bluesin osalta kotiotteluun Jokereita vastaan.

HPK:n kautta on jäljellä kaksi peliä. Rinkelinmäelle saapuu tiistaina Ilves, ja kausi päättyy torstaina HIFK:n vieraana.

» Lähetä palautetta toimitukselle