Blues jahtaa tärkeitä pisteitä

LIIGA / Ennakko
Taistelu kymmenen parhaan joukkoon pääsemisestä käy kiivaana vielä runkosarjan loppuhetkilläkin. Blues yrittää säilyttää paikkaansa alemman viivan paremmalla puolella ja tarvitsee kaikki pisteet sitä varten. Lauantaina espoolaisten vieraaksi saapuu HPK, jonka kausi taas loppuu varmuudella runkosarjaan.

Kuntokäyrät

Espoolaisten eteneminen on ollut ailahtelevaa. Aiemmin kuluvalla viikolla Blues nappasi tiistaina voiton Tapparasta voittomaalikilpailun jälkeen, torstaina taas sarjakärki KalPa kaatoi espoolaiset Kuopiossa. Pelillisesti Bluesin esitys Kuopiossa oli jo kohtuullinen, mutta joukkue kaipaa edelleen otteisiinsa tasaisuutta ja tietynlaisen henkisen lukon avautumista.

HPK on viime aikoina sukeltanut syvällä. Ennen perjantaista Pelicans-ottelua joukkue oli hävinnyt jo huimat kahdeksan ottelua putkeen - ennen tappioputkeaan hämeenlinnalaiset olivat vielä kiinni taistelussa paikasta kymmenen parhaan joukossa ja viimeisin voitto on juuri Espoosta helmikuun puolivälistä. Tappioputkeen mahtuu silti häviö Bluesille, sillä joukkueet kohtasivat myös Hämeenlinnassa helmikuun loppupuolella. Sarjan kärkipään joukkuetta Pelicansia vastaan HPK venytti perjantaina ottelun voittomaalikilpailuun saakka, mutta ei vieläkään onnistunut katkaisemaan putkeaan. Joukkue on siis hävinnyt yhdeksän ottelua peräkkäin.

Blues sen sijaan hävisi kolme ottelua putkeen ennen tiistaista Tappara-voittoaan. Aiemmin tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet kolmesti. Kohtaamisista kaksi on nimiinsä vienyt Blues, HPK taas voitti helmikuun puolivälissä Espoossa. Molemmat joukkueet haluavat varmasti kääntää kurssiaan. Bluesille pisteet ovat tärkeät, hämeenlinnalaisten kohdalla kyse on ainoastaan runkosarjan pelaamisesta kunnialla loppuun.


Blues vei joukkueiden edellisen kohtaamisen Hämeenlinnassa helmikuun loppupuolella.

Ratkaisun paikat

Vaikka hämeenlinnalaisten kausi runkosarjaan varmasti päättyykin, tullee Bluesin ja HPK:n välisestä kamppailusta tiukka. Espoolaisilla on ollut viime aikoina suuria ongelmia pystyä pitämään paketti kasassa kokonaiset 60 minuuttia. Valmentaja Lauri Marjamäki on kuuluttanut sen perään, että Bluesin joukkueen tulisi saada itseluottamus korkeammalle tasolle. Kuopiossa espoolaisilta hylättiin hieman epäselvästi tasoitusmaali ottelun viimeisessä erässä, mikä selvästi kaiveli ainakin Marjamäkeä ottelun jälkeen.

Bluesin peli on kuitenkin mennyt oikeaan suuntaan, mutta maalinteon kanssa espoolaisilla on suuria ongelmia. Joukkuen pelistä puuttuu tietty rentous, mikä aiheuttaa usein mailan puristamista maalipaikoissa. HPK:lla ei rentouden kanssa pitäisi olla mitään ongelmaa, sillä joukkue pelaa panoksetta. Motivoituminen runkosarjan viime hetkillä joukkueelle merkityksettömään otteluun voisi olla vaikeaa, mutta perjantainen esitys Pelicansia vastaan kertoi kuitenkin siitä, että hämeenlinnalaiset taistelevat vielä tosissaan.

HPK siis pelasi vielä perjantaina, Bluesilla taas on ollut yksi lepopäivä edellisen ottelun jälkeen. Espoolaisilla pitäisi siis kaiken järjen mukaan riittää virtaa, vierasjoukkue sen sijaan voi helposti väsyä pelatessaan toisena päivänä peräkkäin. Bluesissa pitäisi jo pikkuhiljaa alkaa näkyä taisteltavien pisteiden tärkeys ja jos espoolaiset pitävät itsensä runkosarjan loppuun asti kymmenen parhaan joukossa, olisi itseluottamuksen kasvaminen myös kevättä ajatellen tärkeää.

Kokoonpanot

Bluesilta varmuudella sivussa ovat jo kautensa päättäneet Petri Koivisto, Petri Lammassaari ja Jani Hakanpää. Teemu Ramstedt ja Tomi Sallinen ovat myös olleet viime otteluista poissa.

HPK:lta loukkaantuneena on ollut ainoastaan Juuso Honka. Teemu Rautiainen, Otto Paajanen, Jaakko Turtiainen ja Lauri Kärmeniemi ovat olleet A-junioireiden mukana pelaamassa pudotuspelejä.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Blues M S P
1.Joakim Eriksson 1 4 5
2.Camilo Miettinen 2 2 4
3.Roope Talaja 2 1 3
4.Ville Varakas 1 2 3
5.Kristian Kuusela 1 1 2
HPK M S P
1.Marek Zagrapan 1 2 3
2.Janne Kolehmainen 3 0 3
3.Aleksi Laakso 0 2 2
4.Esa Lehikoinen 0 2 2
5.Marko Luomala 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle