Mielipide

Bremberg kääntämässä jokerilaivan kurssin

LIIGA / Kolumni
Kun Jokerit hankki Fredrik Brembergin lokakuun puolivälissä, odotettiin hänestä joukkueen alavireisen hyökkäyspelin herättäjää. Tuskin kukaan kuitenkaan kuvitteli, että yksi laitahyökkääjä voisi kääntää koko joukkueen kurssin. Sen ruotsalaistaituri on kuitenkin tekemässä.

Jukka Hentunen teki kauden 13:ssa ensimmäisessä ottelussa vain kolme maalia. Sen jälkeen hän on viidessä ottelussa osunut seitsemästi. Kaikille pelaajille sattuu heikompia ja parempia jaksoja, mutta Hentusen on vireensä löytymisestä ennen muuta kiittäminen Fredrik Brembergiä.

''

Bremberg tuo parhaimmillaan mieleen Otakar Janeckyn.

Esa Pirneksen piti olla Jokerien hyökkäyspelin sielu. Parhaimmillaan Pirnes kantoikin joukkuetta, mutta todelliseksi jokerikiekon ilmentymäksi monipuolisesta ja työteliäästä keskushyökkääjästä tuskin sittenkään on. Pirnes joutuu uurastamaan illasta toiseen niin ali- kuin ylivoimallakin, mikä näkyy väistämättä huippuoivallusten vähenemisenä.

Bremberg sen sijaan tuo parhaimmillaan mieleen Otakar Janeckyn tai tuoreemmista jokeritaitureista Ville Leinon. Ruotsalaistaituri tuntuu tekevän kaukalossa jatkuvasti vain oikeita asioita. Kiekko näyttää tottelevan häntä kuin hyvin koulutettu koira isäntäänsä.

Jokerit on Brembergin pestin aikana hävinnyt kolmesti yhden maalin erolla ja voittanut kahdesti. Joukkueen ilme on kuitenkin nyt tyystin toinen kuin vajaa kuukausi sitten. Tuolloin se oli tehnyt neljässä ottelussa yhtä monta maalia, nyt se onnistui maalinteossa ensi kertaa viidesti saman ottelun aikana. Bremberg oli järjestämässä noista maaleista neljää.

Brembergin sopimusta on jäljellä vielä kaksitoista ottelua. Kummallakin osapuolella on kuitenkin mahdollisuus purkaa se jokaisen ottelun jälkeen. Jokereissa toivotaan varmasti, että ruotsalainen pysyisi ruodussa ainakin joulutaukoon asti, vaikka loppukauden kattava sopimus tulisikin seuralle liian kalliiksi.

Toivo taitaa kuitenkin olla turhaa, mikäli Tumban taikuri jatkaa samanlaisia esityksiä kuin tähän asti. Rahakkaammat seurat jonottanevat jo Brembergin agentin puheille. Aika näyttää, pystyykö Jokerit jatkamaan nousuaan ilman johtotähteään.

» Lähetä palautetta toimitukselle