HIFK käänsi kärkiottelun voitokseen ulkomaalaistähtiensä osumilla − pitkään poissa ollut Michaela Pejzlová avasi tilannettaan

Naisten Liiga / Artikkeli
Ottelun voittomaali meni HIFK-tähti Michaela Pejzlován nimiin. Arkistokuva.
Kuva © Juha Alamäki
HPK meni johtoon Naisten Liigan huippumittelössä, mutta hallitseva mestari HIFK kampesi itsensä vähitellen edelle ja poistui 60 minuutin jälkeen kaukalosta kolme pistettä rikkaampana. Stadin Gimmojen maalit olivat suurimmaksi osaksi ranskalais−tšekkiläistä käsialaa. HIFK-tähti Michaela Pejzlová kertoi, ettei loukkaantumisen takia ole pystynyt tekemään paljoakaan kahteen kuukauteen.

HIFK ja HPK kohtasivat keskiviikon ainoassa Naisten Liigan kamppailussa. Joukkueet lähtivet huippupeliin runkosarjan sijoilta kolme ja kaksi. Ottelu sai vauhdikkaan alun, kun Viivi Iso-Kouvola ohjasi Anna Vaníčkován viivakudin ohi HIFK-maalivahti Kiia Lahtisen. Lopulta helsinkiläiset iskivät tarvittavat osumat noustakseen rinnalle ja ohi. Tulos kirjattiin HIFK:lle 4−1. Kotijoukkueen yhtä kaikista maaleista vastasivat ryhmän ulkomaalaistähdet.

− Peliin lähtömme oli hieman hankala ja hidas, mutta ensimmäisen erän jälkeen pääsimme pelin sisään ja hoidimme oman hommamme. Emme antaneet vastustajalle enää mitään. HIFK-tähti Michaela Pejzlová summasi.

HPK pyrki johtoasemassa pitämään pelin aktiivisena ja karvasi korkealta vastustajan alueelta. Avauserästä muotoutui kahden huippujoukkueen välillä tasainen ja sekä HIFK:n Lahtinen että HPK:n uusvanha veskari Kassidy Sauvé saivat huhkia kumpikin kymmenkunta torjuntaa. Stadin Gimmojen kokenut ranskalaispakki Athéna Locatelli kumautti numerot tasoihin ennen erätaukoa.

Athéna Locatelli paukutti HIFK:n avausmaalin. Arkistokuva.

HIFK otti pelin hallinnan toisessa erässä ja pakotti HPK:n sietämään pitkiä ralleja puolustuspäässä. Sanni Vanhasen ja Pejzlován kärkivitjojen taustalta helsinkiläisten kolmosketju pelasi erityisen pirteästi. HPK-päävalmentaja Jari Risku käytti aikalisän rauhoitellakseen joukkojaan.

HPK:n peli mureni jäähyihin

Stadin Gimmat painoivat peliä alituiseen kohti Sauvén veräjää ja toisen erän loppuun tulleella ylivoimalla huippuhyökkääjä Pejzlová peippaili itsensä vapaaksi hyökkäysalueen keskustassa ja napautti pikkumustan ohi kanadalaismaalivahdin. Hallitseva mestari äityi myös ylenpalttiseen namutteluun, minkä johdosta ainakin yksi lisämaali ennen erätaukoa jäi syntymättä.

Kolmannen erän alkua sävyttivät HPK:n rangaistukset, eikä vierasjoukkue näin ollut saada kiriään käyntiin. Sen sijaan HIFK pystyi hallitsemaan kiekkoa ja luomaan hyökkäysvariaatioita. Ranskalainen Clara Rozier käänsi maalinedustalta emäntien 3−1-maalin, jonka myötä ottelun voittaja alkoi hahmottua.

Rozierin (vasemmalla) maalin myötä ilmassa alkoi olla ratkaisun tuoksua. Arkistokuva.
Kuva © Juha Alamäki

Muun muassa kyseenalaisen jäähyn ottelun loppuhetkillä saanut HPK:n Barbora Juříčková pääsi hätyyttelemään Lahtisen työpistettä, mutta unelma kavennusosumasta ei täyttynyt. Vielä, kun hämeenlinnalaiset saivat kolmannen erän neljännen ja viidennen kaksiminuuttisensa, oli peli selvä. Vanhanen puttasi vielä tšekkivirtuoosi Pejzlován syötöstä yhden kihauksen kahden pelaajan ylivoimalla. 

Summeri vapautti HIFK:n voitonjuhliin. Ulkomaalaisten maalintekijöiden taustalla tahtipuikkoa heiluttivat tehot 1+2 tehnyt Vanhanen ja kolme maalia syöttänyt Julia Liikala.

Pejzlová oli sivussa marraskuun alusta aina 20. tammikuuta asti loukkaantumisen takia.

− Taisin tosiaan olla sivussa hieman yli kaksi kuukautta. On pelikuntoon pääsemisessä vähän tekemistä, sillä aloin luistellakin vasta viime viikolla. En pystynyt oikein tekemään minulla olleen vamman vuoksi mitään pitkään aikaan. En vielä ole sataprosenttisessa kunnossa, mutta vähitellen olen menossa sitä kohti.

HIFK matkustaa viikonloppuna pohjoiseen, kun se kohtaa vieraskentällä sekä RoKin että Kärpät.

− Tiedämme, että pelaamme sarjataulukon häntäpään joukkueita vastaan. Emme saa antaa sen vaikuttaa. Kärpäthän on pelannut juuri HPK:ta vastaan hyvin ja pakottanut heidät jatkoajalle. Emme voi aliarvioida heitä. Toivottavasti viikonlopusta tulee hyvä meille. Jos haluamme voittaa runkosarjan, on meidän voitettava loput pelimme. Matkalla ei saa tulla enää harha-askelia, Pejzlová tiesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle