Anttoni Honka palasi ilomielin Jyväskylään, mutta ensi kaudeksi hän mielii NHL:ään

LIIGA / Haastattelu
Anttoni Honka piti viimeisimmällä JYP-kaudellaan kultakypärää.
Kuva © @PabloCassoSport
Ilves kaatoi lauantaina JYPin vieraskentällä lukemin 2–1. Jyväskyläläisten paidassa viiletti ensimmäistä kertaa tällä kaudella Anttoni Honka, jonka siirrosta kerrottiin vasta perjantai-iltana.

Ilves päihitti JYPin Hippoksella 2–1 lukemin Eemeli Suomen maalilla. JYP-puolustaja Anttoni Hongalle ottelu oli kauden ensimmäinen runkosarjaottelu. Ennen lauantaista kamppailua Hongalla oli alla vain kaksi NHL-harjoitusottelua. Honka harmitteli pisteiden karkaamista Tampereelle.

– Emme saaneet ihan raikkainta meininkiä. Saatiin kolmannessa erässä tasoitusmaali, mutta sitten Ilves sai vähän tuurimaalin. Hyvin roikuttiin tuloksessa, mutta pisteitä ei saatu.

Pelaamattomuus ei ole Honkaa haitannut.

– Yllättävän hyvä tuntuma oli. Eilen tulin Jyväskylään ja pääsin A-junioreiden kanssa jäälle. Tänään kävin itsekseni vielä aamujäillä, eli siihen nähden hyvin. Tuntui ainakin, että jalka kulki hyvin. Kiekko vähän vielä pomppi, mutta ensi viikolla kun pääsee harjoittelemaan ennen perjantaita, niin kyllä se siitä.

JYP ilmoitti perjantaina hankkineensa Hongan loppukauden mittaisella lainasopimuksella Carolina Hurricanesista. Honka pelasi viime kauden Hurricanesin AHL-seura Chicago Wolvesissa nakuttaen tehot 6+28=34. Tällä kaudella Hurricanesilla ei ole farmijoukkuetta, minkä vuoksi Hongalle piti etsiä Euroopasta pelipaikka. 

– Kartoitettiin ympäri Eurooppaa, mistä voisi löytyä lainapaikka. Sieltä ei tullut varteenotettavia vaihtoehtoja, niin päädyttiin siihen, että tänne tullaan. Tähän mennessä olen ollut todella tyytyväinen.

Honka on Jyväskylästä kotoisin, mutta kasvattiseura ei silti ole JYP. Honka aloitti uransa Diskoksessa, mutta siirtyi nuorena jo JYPin riveihin. Lainapätkiä Jukureissa ja KeuPa HT:ssa lukuun ottamatta Honka oli pelannut ennen viime kautta koko uransa kotikaupungissaan. Kokemus Pohjois-Amerikasta oli 23-vuotiaalle puolustajalle positiivinen.

– Sain paljon pelejä, siten oppi, miten pystyy valmistautumaan ja latautumaan joka peliin täysillä. Kamppailupelaamista tuli paljon, niin sitä kautta tuntui, että kehittyi paljon. Tuntui siltä, että tavallaan miehistyi kentällä. Se on helpottanut omaa peliä.

Hongan viimeksi pelatessa JYPissä valmentajana toimi vielä Jukka Ahvenjärvi. Viime kaudella pääkäskijän roolin hurrikaanipaidoissa otti Jukka Rautakorpi, jolta löytyy kahdeksan mitalia Liigasta. Hongalle Rautakorpi ei ole entuudestaan tuttu, mutta alkutaipaleen perusteella jonkinlainen kuva on muodostunut.

– Tosi vaativa valmentaja, varmasti sellainen kuin tämä joukkue tarvitseekin. Tässä joukkueessa on hyviä pelaajia, ja varmasti sellaisia, ketkä pystyvät saamaan enemmän ja enemmän irti. Sillä tyylillä koitetaan saada hyvä tulos kaudesta. Minulla on isot odotukset tähän loppukauteen.

JYP majailee tällä hetkellä sarjataulukon kymmenennellä sijalla. Pistekeskiarvolla mitattuna joukkue on sarjan seitsemänneksi tehokkaimmin pisteitä kerännyt joukkue.
Hongalla on joukkueen menestyksen lisäksi henkilökohtaisia kehittymistavoitteita kauden suhteen.

– Tavoitteena on, että pystyy puolustuspelaamista ja jämäkkyyttä koko ajan tuomaan. Niiltä vuosilta, mitä olin täällä, se oli semmoinen mitä piti tosi paljon kehittää. Nyt haluan näyttää, että siinä olen mennyt eteenpäin. Se on tärkeä juttu itselle.

Hongan tulokassopimus Hurricanesin kanssa kestää ensi kauden loppuun asti. Ensi kauden pelipaikasta Hongalla ei itselläänkään vielä ole varmuutta, mutta NHL-paikkaa jyväskyläläinen lähtee tavoittelemaan.

–Tarkoitus olisi mennä Pohjois-Amerikkaan, mutta siitä ei ole vielä puhuttu sen enempää. Itsellä tavoitteena on taistella viimeiseen asti NHL-paikasta, sen eteen tehdään joka päivä töitä harjoituksissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle