Kiekko-Espoon kausi on ollut täynnä vastoinkäymisiä − "Me aiomme pitää kiinni siitä, että tilanteisiin mennään kovaa"

MESTIS / Haastattelu
Kiekko-Espoon päävalmentaja Tomas Westerlund viihtyy Espoossa.
Kuva © Timo Savela
Kiekko-Espoon kausi Mestiksessä on ollut vaikea. Liiganousua havitteleva seura on pelannut ailahtelevasti ja kokoonpanohuoliakin on ollut. Päävalmentaja Tomas Westerlund on tyytyväinen siihen, miten joukkue on käsitellyt vastoinkäymisiä.

Kiekko-Espoon päävalmentaja Tomas Westerlund oli Kiekko-Poikia vastaan pelatun ottelun jälkeen sitä mieltä, että väärä joukkue voitti. Hänen mukaansa joensuulaiset olivat kotijoukkuetta kaikessa edellä.

− Hyvällä viimeistelyllä ja ylivoimalla pystyimme olemaan tuloksessa kiinni, hän kiteytti.

Ennen päätöserää nähtiin erikoinen tilanne, kun vierailijat valmistautuivat pitkään yksin jäällä. Isännät saapuivat jäälle juuri sillä hetkellä, kun erätaukokello oli käynyt loppuun asti. Espoolaisten erätauko oli venähtänyt hyvästä syystä.

− Siellä oli vähän pidempiä puheita erätauon aikana, mutta jätetään ne kopin sisälle, Tomas kuittasi. 

Joka tapauksessa kolmas erä oli selvästi paras isänniltä. Kiekko-Espoo voitti ottelun lopulta 4−2 ja siirtyi näin joulutauolle voitokkaasti. Päävalmentaja antoi silti palaa joukkueen suorituksesta.

− Ei se voi mennä niin, että kädestä pitäen täytyy jonkun sytyttää pelaajat tuolle pelille. Jos pelaajat haluavat ammattilaisiksi, niin ei se vain pitkässä juoksussa toimi niin. Täytyy pystyä valmistamaan itsensä henkisesti ja fyysisesti valmiiksi näihin peleihin, Tomas sanoi painokkaasti.

Tauko tulee hyvään paikkaan

Espoolaiset pelasivat kuluneella viikolla kolme kotiottelua. Saldoksi jäi neljä pistettä, vaikka enempäänkin olisi ollut mahdollisuuksia. Tomas ihmetteli joukkueensa ailahtelevaisuutta.

− RoKia vastaan olimme tasakentällisin täysin dominoiva joukkue ja koko ajan askeleen edellä. Tänään otimme sitten kaksi askelta taaksepäin. Tänään tuli mahalasku pelillisesti, päävalmentaja summasi.

Heikot peliesitykset eivät päävalmentajan mukaan voi johtua kunnosta, sillä pelaajien harjoittelua on tarkoituksella kevennetty. Tomas kertoo, että tauko tulee nyt hyvään paikkaan.

− Jokainen meistä tarvitsee nyt sekä fyysisesti että henkisesti pienen tauon. Meillä on ollut raskas syksy, kun on ollut paljon vastoinkäymisiä. Laitetaan aivot narikkaan ja levätään vähän.

Tomas ei avaa kaikkia vastoinkäymisiä, joita joukkue on kohdannut. Joka tapauksessa kokoonpanojen kanssa on ollut tekemistä, kun loukkaantumisia on tullut. Joukkueen asioita on vaikeuksien keskellä käyty läpi vakavalla naamalla.

− Täytyy nostaa joukkueelle hattua siitä, että olemme kyenneet käymään asioita läpi kovinkin ottein. Joukkueen ilmapiiri ei ole missään vaiheessa huonontunut, eikä ole ollut missään vaiheessa sellainen tilanne, että hallille tuleminen olisi tuntunut vastenmieliseltä, hän vakuuttaa.

Tavoite valmentaa Espoossa

Tämänhetkinen sarjasijoitus on pettymys sekä valmennukselle että pelaajille. Päätavoite on kuitenkin kevään peleissä.

− Tähän täytyy sopeutua. Kun saamme vaikeudet käännettyä voimavaraksi, niin se auttaa loppukaudeksi. 

Tomas kertoo miettineensä pitkin kautta, että joukkueen runko on sellainen, jolla tulee pitkän runkosarjan aikana jäähyjä. Kiekko-Espoo on iso ja fyysinen joukkue, mikä on heille sekä vahvuus että heikkous.

− Runkosarjassa on aina vähän tarkempaa. Kaatumiset ja vastaavat vihelletään aina vähän herkemmin, mutta me aiomme pitää kiinni siitä, että tilanteisiin mennään kovaa. Jos siitä tulee jäähy, kun pelataan kovaa, niin se täytyy hyväksyä. Se tulee auttamaan meitä keväällä, mies ennustaa.

Kiekko-Espoon ensi kauden sarjataso on edelleen arvoitus. Kysyttäessä Tomaksen ensi kauden tilanteesta hän sanoo jämäkästi, ettei mikään ole varmaa vielä.

− Olen sanonut tämän aikaisemminkin, mutta viihdyn täällä hyvin. Kiekko-Espoon projekti on minulle tärkeä ja se on itselleni ykköstavoite, että saan jatkaa täällä. Annan kaikkeni täällä, hän paaluttaa.

Ensi viikoksi mies lähtee mökkeilemään Leppävirralle ja hän pääsee pitkästä aikaa myös vanhempiensa luokse jouluksi. Siellä odottaa myös Peliitoissa II divisioonaa tahkoava veli Niklas Westerlund ja kiekkovaikuttajaisä Erkka Westerlund

− Olemme kiekkoperhe, joten eiköhän joulusaunassa puhuta myös jääkiekosta, Tomas päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle