Kiekko-Espoon tehopuolustaja Julia Zielinskan peli kulkee paremmin kuin viime kaudella − "Olen tuntenut oloni hyväksi jäällä"

Naisten Liiga / Haastattelu
Zielinska on aloittanut kauden vauhdikkaasti.
Julia Zielinska iski kaksi maalia, kun Kiekko-Espoo murskasi Kärpät Naisten Liigassa lauantaina. Puolalainen on aloittanut runkosarjan tehokkaasti ja hän on itsekin mielissään otteistaan.

Kiekko-Espoo paukutti kovat 8−1-lukemat taululle myöhäisessä lauantai-illan kamppailussa Kärppiä vastaan. Matinkylässä pelattu ottelu alkoi vasta 19.30, mikä on Naisten Liigalle epätavallinen alkamisaika. Monesti mittelöt käydään päivänvalon aikaan.

Puolustaja Julia Zielinska, 18, kiskoi espoolaisille kaksi maalia. Lisäksi hän tarjoili yhden maaliin johtaneen syötön. Tehojen takaa puolalaispeluri löysi yhtenäisyyden voiman.

− Pelasimme hyvin joukkueena. Emme olleet vain joukko yksilöitä. Pelasimme tavalla, joka mahdollisti meille hyvän joukkuesuorituksen, eikä vain yksittäisiä onnistumisia ketjuittain.

Ehyt joukkuesuoritus tuli Kiekko-Espoolle Zielinskan mukaan tarpeeseen. Kärpät-ottelu antoi mahdollisuuden virittää konetta.

− Emme ole niinkään keskittyneet asian kanssa, mutta meillä on ollut siinä haasteemme. Halusimme saada joukkueen tekemisen rullaamaan tässä ottelussa, Zielinska pohti.

Halusimme saada joukkueen tekemisen rullaamaan tässä ottelussa.

Kärpät otti etenkin pelin loppupuolella muutamia täysin pelin ulkopuolisia jäähyjä. Niidenkin turvin kotijoukkue pystyi vankistamaan johtoasemaansa. Zielinska ei kokenut vastustajan hermojen pettäneen.

− Tietysti, jos on tappiolla se saattaa vaikuttaa suoritukseen. En kuitenkaan usko, että he olivat turhautuneita. Jos joutuu puolustamaan paljon, silloin myös väsyy. Väsyneenä ottaa enemmän jäähyjä.

Zielinska on nakuttanut seitsemässä ottelussa tehot 4+3. Hän on ainut puolustaja, joka on onnistunut Naisten Liigan alkukaudella neljästi maalinteossa. Pelipaikkansa pistepörssissä hän on lauantain jälkeen neljäntenä. Koko viime kaudella Zielinska teki 30 runkosarjaottelussa 3+12=15 pistettä.

− Tämän kauden alku on todellakin ollut parempi kuin viime kauden aloitus. Olen tuntenut oloni hyväksi jäällä. Pysyn rentona ja tiedän, mitä minun täytyy milloinkin tehdä. Minun täytyy yhtä parantaa joitain juttuja, mutta kausikin on vasta alussa. Toivottavasti pystyn jatkamaan pelaamista näin myös jatkossa.

Kiekko-Espoo ei pelaa sunnuntaina, joten joukkueen seuraava ottelu on hamassa tulevaisuudessa. Zielinska aikoo ottaa loppuviikon rennosti.

− Ei minulla ole sen kummempia suunnitelmia. Ehkä menen ulos kavereiden kanssa. Yritän saada levättyä ja olla ajattelematta jääkiekkoa. Sitä saamme tehdä muutenkin joka päivä, tehopuolistaja päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle