Dries hekumoi mahdollisuuttaan Ilveksessä

LIIGA / Haastattelu
Numerolla kymmenen hyökkäävä Danny Dries pelasi ensimmäisen liigaottelunsa.
Kuva © Julia Heino - julia.heino@jatkoaika.com
Ilves taipui jo kuudenteen perättäiseen tappioon torstaina, kun tupsukorvat hävisivät Porissa Ässille 1-6. Ensimmäisen liigaottelunsa pelannut Danny Dries oli pettynyt erityisesti viimeiseen erään, muttei mihinkään muuhun.

- Olen innoissani tästä mahdollisuudesta. Vaikka minulla on kokemusta vasta kahdelta päivältä, tämä on ollut mahtavaa. Minulla ei ole mitään huonoa sanottavaa, Ilvekseen koeajalle ilmestynyt Danny Dries hehkutti.

Pohjois-Amerikassa yliopistojääkiekkoa aiempina kausina pelannut Dries aloitti liigakiekkoilun heti korkealta tasolta, kun keskushyökkääjä miehitti ensimmäisessä ottelussaan ykkösketjua. Tilille karttui seitsemän maalin ottelussa yksi miinuspiste, ja peliaikaa kertyi vajaat 17 minuuttia.

- Tänään meillä oli vain yksi huono erä. On pari asiaa, mitä meidän täytyy korjata, mutta uskon, että teemme käännöksen parempaan.

Kiekkoilun 3-4-vuotiaana aloittanut hyökkääjä on koeajalla Ilveksessä marraskuun loppupuolelle asti. Yhdysvaltojen yliopistoliigassa 135 ottelussa tehot 49+49 iskenyt amerikkalainen pääsi harjoittelemaan tupsukorvien mukana jäällä vain kaksi kertaa ennen lauantain Ässät-kohtaamista.

- Olin todella tohkeissani, kun sain soiton tänne, 24-vuotias keskushyökkääjä hymyili leveästi.

Tampereella eletään sekavaa aikaa lähes kaikilla tahoilla. Koeajallaan Dries aikookin tehdä kaikkensa vakuuttaakseen Ilves-johdon.

- Yritän katsoa, mihin sovin täällä, mitä voin tuoda joukkueeseen. Mitä he vain tarvitsevat, olen valmis. Täytyy työskennellä ahkerasti, jotta voin todistaa sen.

Suomesta Dries ei kuitenkaan tietänyt juuri mitään ennen saapumistaan, mutta kaikki mitä sentteri oli kohdemaastaan kuullut, oli positiivista. Sen sijaan Jokereissa hyökkäävä Steve Moses oli amerikkalaiselle tuttu yliopistokiekkoilusta.

- Tunnemme toisemme melko hyvin. Pelasimme vuoden koulussa yhdessä, hän on hyvä pelaaja. Hänellä näyttää rullaavan täällä hyvin, joten olen onnellinen hänen puolestaan.

Nähtäväksi jääkin siis, miten hyökkääjien kohtaaminen päättyy, kun Jokerit ja Ilves iskevät yhteen ensi viikon perjantaina.

- Uskon, että siitä tulee jännä ottelu, Dries nyökkäsi vahvistukseksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle