Päätöserä riitti Ässille

Veli-Matti Savinainen onnistui maalinteossa kolmesti.
Kuva © Julia Heino - julia.heino@jatkoaika.com
Yksi erä oli tarpeeksi Ässille, kun porilaiset päihittivät Ilveksen heikkotasoisessa ottelussa lukemin 6-1. Peräti viisi osumaa kolmannessa erässä iskeneiden patapaitojen tehomiehenä toimi hattutempun tykittänyt Veli-Matti Savinainen.

Ottelun ratkaisu nähtiin kolmannen erän alkuminuuteilla. Ensiksi Joel Armia sekä Mika Niemi petasivat kiekon tyylikkäästi Michael Ryanille, jolla oli helppo työ siirtää kiekko tyhjään maaliin.

Tämän jälkeen Pata pääsi pyörittämään ylivoimaa, mutta ei onnistunut ampumaan kiekkoa ohi Ilves-vahti Miika Wiikmanin. Heti pakkopelin päätteeksi Veli-Matti Savinainen kuitenkin iski porilaiset maalinedushässäkän päätteeksi jo kahden maalin karkumatkalle.

- Kolmannessa erässä meillä ei riittänyt kärsivällisyys. Teimme rajuja virheitä, joista vastustaja rokotti, pohti pettynyt Ilves-käskijä Raimo Helminen.

Tamperelaisten selkäranka katkesi 3-1-osuman jälkeen ja lopulta vapautuneesti pelannut Ässät marssi selvään voittoon. Ottelun loppupuolella patapaidat kaunistelivat vielä lukemia, kun Armia, Niemi sekä kolmannen maalinsa iskenyt Savinainen huudattivat porilaisyleisöä.

- Tämä oli tosi tärkeä voitto ja nousu. Saimme käytyä niitä asioita läpi, joita meidän on pitänytkin käydä. Positiivista, että olimme kärsivällisiä loppuun asti. Maali heti kolmannen erän alkuun vapautti peliä huomattavasti, ässäluotsi Karri Kivi myhäili.

Virheitä ja sekoilua

Ottelun avauserä osoitti porilaisyleisölle, että vastakkain on kaksi joukkuetta, joiden tämän hetken taso on kaukana SM-liigan kärjestä. Kuvaavaa kampailulle oli, että parhaat maalintekotilanteet avautuivat puolustuspään virheiden kautta ja järkeä pelistä ei juuri löytynyt.

- Ottelun alku oli tosi hermostunutta. Teimme valtavasti henkilökohtaisia virheitä. Sitten saimme suorasta hyökkäyksestä maalin ja pääsimme paremmin peliin mukaan. Ilmeemme oli kohtalainen ja pelasimme ihan asiallista peliä, niukkasanainen Ilves-valmentaja Helminen kommentoi.

Avausmaalin iski vierasjoukkueen Antti Kangasniemi, joka oli unohtunut vapaaksi ässämaaliin eteen. Osavastuun Ilves-hyökkääjän maalista saavat kannettavaksi Miko Malkamäki sekä Tuomas Pihlman, jotka molemmat edesauttoivat suorituksillaan Ilveksen avausmaalia.

Muutama minuutti myöhemmin Ässät tasoitti ottelun. Savinainen pääsi pienimuotoisen pyörityksen päätteeksi yllättämään vanhanaikaisella tamperelaisten maalivahti Wiikmanin. Avauserä tarjosi vielä molemmille paikkoja lisäosumiin, mutta tauolle mentiin 1-1-tilanteessa.

Ilveksen puhti loppuu

Kamppailun toinen erä ei juuri tuonut muutosta ottelun kulkuun tai sen luonteeseen. Molemmat joukkueet paransivat hieman puolustuspeliään ja suuret henkilökohtaiset virheet jäivät vähemmälle, joten myös maalipaikkoja oli tarjolla vähemmän.

- Toinen erä oli hieman tapahtumaköyhä, kun molemmat pelasivat hyvää puolustuspeliä.  Meillä oli ehkä myös jonkinlainen peikko niskassa viime ottelun tapahtumien vuoksi, mietiskeli Kivi.

Kolmas erä oli selkeästi Ässien. Heti alkuminuuteilla syntynyt osuma jähmetti vierasjoukkueen ja vapautti patapelureiden peli-ilon. Kuudennen perättäisen tappion kärsineet tamperelaiset vaikuttivat päätöserässä voimattomilta sekä luovuttaneilta.

Ässien sankarina toimi kolme osumaa iskenyt Savinainen. Laitahyökkääjän suoritus huomioitiin myös Ässien valmennusjohdossa.

- Ihan hyvä, Kivi kehaisi hyökkääjän illan suoritusta.

Seuraavan kerran joukkueet ovat tulessa ensi viikolla. Ilves matkustaa torstaina TPS:n vieraaksi, kun taas Ässät on perjantaina HIFK:n testissä Helsingissä.