"Foppa" luottavaisena: "Matka on vasta alussa"

LIIGA / Haastattelu
Maalilla Forsberg laittoi välillä ripaskaksi.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Henrik Forsberg on tunnettu yleisesti puolustajana, mutta tällä kaudella hänestä on paljastunut uusia puolia. Kauden edetessä on tutuksi tullut kaikki pelipaikat maalivahtia lukuunottamatta, mutta Forsberg vain jatkaa työntekoa ja hymyilyään.

Ottelun päätyttyä Henrik Forsberg hymyilee kuin Naantalin aurinko. Voitto maistui selvästi makealta

- Tosi hyvä voitto. En tiedä, että voiko voitto paljon tätä paremmalta maistua, maiskutteli Forsberg ottelun jälkeen.

- Hieno fiilis, hallissa oli metakkaa ja hieno ilta takana.

Yli sata minuuttia jääkiekkoa on kova rasitus jopa rautaiselle ammattilaiselle. 20 minuuttia ja risat kellottanut JYP-kasvatti ei kropassaan juuri hajoamisen merkkejä tunnistanut.

- Ei missään nimessä. Näitä varten kesällä ollaan treenattu.

Lukko onnistui ainakin voiton lisäksi eilistä koitosta paremmin virheiden karsimisessa. Tappara rankaisi pitkäperjantain koitoksessa hasseista armotta, mutta tällä kertaa vähäisetkin virheet paikattiin esimerkillisesti.

- Oli meillä hyvä peli eilenkin. Virheitä tulee joka pelissä, eikä sille vain voi mitään.

Forsberg aloitti ottelun sentterinä, mutta lopulta häntä kierrätettiin puolustajana pelin venyessä jatkuvasti. Kumpikin tontti onnistuu, jos häneltä kysytään.

- Siinähän ne sentterihommat. Päätehtävä on pimentää vastustajan kentällinen ja hyvin se meni. Ihan hauskaa on pelata puolustajanakin.

Ville Nieminen leukaili aiemmin keväällä nykyisen joukkuekaverinsa olevan se hauskempi Forsberg, viitaten Avalanchen aikaiseen ketjukaveriinsa, ruotsalaislegenda Peter Forsbergiin. Luonteestaan ei sukunimikaima löytänyt syytä hauskuuteen, vaan enemmänkin ulkonäöllisistä asioista.

- Varmaan se näille hampaille nauraa, kun ei niitä ole suussa ollenkaan, kuittasi Henrik asian.

Lukko voitti tämän taistelun, mutta sota jatkuu maanantaina Hakametsässä. Suuria parannuksia ei Lukolla ole tarvetta tehdä, vaan pienet asiat on tehtävä paremmin.

- Samanlaista peliä kuin tänään. Liikutaan ja mennään kiinni. Kyllä meillä oli viimeksikin sauma voittaa. Ei me tarvita muuta, kuin huolellisuutta omaan tekemiseen. Luulen, että sillä meille tulee ihan hyvä tulos myöskin.

- Nämä on hienoja pelejä ja matka on vasta alussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle