Jens Westin: "Pelissä tapahtuu enemmän kuin Elitserienissä"

LIIGA / Haastattelu
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Espoon Bluesissa pätkittäin jatkoa saanut puolustaja Jens Westin, 23, palasi tiistaina espoolaisten kokoonpanoon. Loppukauden Espoossa pelaava klassinen puolustava pakki pelasi SaiPaa vastaan jopa ylivoimaa.

Jens Westin liittyi Bluesin mukaan kauden alla Riiassa pelatun turnauksen yhteydessä, kun hän lensi Latviaan ja pelasi ensimmäisen pelinsä heti yhden jääharjoituksen jälkeen.

Westin tuli silloin paikkaamaan Bluesin pakkipulaa. Nyt hän on joukkueensa tärkeimpiä puolustajia, jonka paluu aivotärähdyksen jälkeen kaukaloon oli erinomainen uutinen sinisille.

Ruotsalainen ja valmentajansa Lauri Marjamäki näkivät pelin samoin. Westinin alku oli tunnusteleva, mutta toinen ja kolmas erä olivat parempaa peliä.

"Hän luottaa luisteluunsa"

Pelaajat vertaavat Suomen ja Ruotsin sarjoja usein samansuuntaisesti. Annetaan Westininkin kertoa oma näkemyksensä.

 Peli on vähän erilaista, kun jää on pienempi. Täällä pelataan fyysisemmin ja enemmän pystysuuntaan. SM-liigassa karvataan kovemmin ja pelissä tapahtuu enemmän. Peli on hauskaa.

Marjamäki on ollut alusta asti erittäin tyytyväinen puolustajaansa, jota hän kutsuu joukkueelleen elintärkeäksi pelaajaksi.

 Se on hänessä hyvää, että hän luottaa luisteluunsa ja puolustaa tiiviisti, se on pakille tärkeä ominaisuus. Ylhäältä asti puolustaessa pitää luottaa, että saa valmiiksi gapia.

Westin pelasi viime kaudella veljensä Johnin kanssa MODOssa. Myös hänet lainattiin tällä kaudella pois. Vuonna 1992 syntynyt pikkuveli pelaa Asplövenissä.

 Olemme yhteyksissä pari kertaa viikossa.

Viikko Övikissä ja hymyssä suin takaisin

Viime viikolla Westin harjoitteli Örnsköldsvikissä MODOn kanssa.

 Se oli hyvä viikko. Harjoittelimme kovaa ja pääsin näkemään kaverini ja perheeni.

Marjamäki korostaa pakin intoa koko vuoden varmistumisesta. Myös Westin itse oli hyvillään siitä, että enää ei tarvitse murehtia koko kauden kuviota.

 Hiljainen kaveri, mutta yhtä hymyä oli takaisin tullessaan. Hän ei ollut kertaakaan ehtinyt käydä Ruotsissa kauden aikana, Marjamäki kertoo.

Bluesin kopissa Juusot Ikonen ja Riksman ja Nico Nyberg ymmärtävät parhaiten ruotsia. Pääsääntöisesti Westin kommunikoi englanniksi, mutta se ei tuota ongelmaa. Ujohko pakki puhuu hyvää englantia.

Westin asuu Tapiolassa ja on vähitellen oppinut tuntemaan ympäristöään. Tulevaisuudensuunnitelmat ovat auki. Suomessa pelaaminen on yksi vaihtoehto, mutta unelmia korkeammallekin on.

 En tosiaan tiedä. Kun olin pieni, niin NHL oli tietysti aina unelma. Mutta minun pitäisi olla paljon parempi sinne päästäkseni.

KHL?

 Ehkä, mutta nyt olen tyytyväinen täällä.

» Lähetä palautetta toimitukselle