Kapteenius ei ole Perrinille taakka - "Olen pelannut tarpeeksi kauan"

LIIGA / Haastattelu
JYP tarvitsee nyt apuja kapteeniltaan enemmän kuin koskaan.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
JYP-hyökkääjä Eric Perrin on lähtee joukkoineen maanantain kotipeliin jälleen selkä seinää vasten. Kapteenilta odotetaan vastuuta ja tehoja. Tämän mies myös tiedostaa, mutta ei ota niskaansa ylimääräisiä paineita.

Hallitseva mestari raivasi viime kaudella tiensä Kanada-maljaan kiinni kapteeninsa Juha-Pekka Hytösen johdolla, aivan kuten ensimmäisenkin kultasateen aikana keväällä 2009. 

Tänä vuonna JYP on kuitenkin tavoitellut menestystä uuden kapteenin johdolla. Hurrikaanimiehistön selkärankana on toiminut Eric Perrin, jonka harteille on kasautumassa juuri nyt peli peliltä suuremmat odotukset.

Kapteenin pitäisi johtaa joukkonsa vielä kolmeen peräkkäiseen voittoon rautaisesta ässäpakasta. Paineita, niitä kanadalainen konkari ei kuitenkaan suostu ottamaan.

- Ei tässä mitään ylimääräisiä paineita ole. Olen pelannut tarpeeksi kauan tietääkseni, että tässä ei ole kyse siitä, että minun olisi tehtävä jokaiseen peliin kypärätemppu. Kyse on siitä, että minun on pelattava omaa peliäni, Perrin alleviivaa painokkaasti.

Taskuraketin mielestä C-kirjain rinnassa ei ole muuttanut suhtautumista pelaamiseen pudotuspeleissäkään.

- Ei se muuta mitään onko kapteeni vai ei. Olet silti johtaja. Viime vuonnakin olin yksi vanhimmista kavereista. Meillä on tässäkin joukkueessa uskomattomia johtajia kapteeniston ulkopuolella, peluri muistuttaa väkevästi. 

Taikatemppuja ei ole tarvittu - eikä tarvita

Edellisessä kamppailussa lauantaina JYP saalisti kuin saalistikin ensimmäisen voittonsa Ässistä. Kapteeni itse oli äärimmäisen tyytyväinen näkemäänsä. 

- Pelasimme alusta asti loistavan pelin. Alku oli todella hyvä, sen juuri tarvitsimme, Perrin kokoaa tyytyväisenä. 

Ässien vakuuttava puolustuspelaaminen on ollut myrkkyä JYPille. Ajoittain jyväskyläläisillä on ollut suuri vaikeuksia päästä keskialueen yli, huolimatta siitä pelaako ryhmitys vieraissa vai kotona. 

Kanukkisentteri ei täysin allekirjoita porilaisten puolustustamisen mahtia.

- Jyväskylässä he aiheuttivat meille puolustuksellaan vähäsen harmia, mutta saimme kyllä luotua paikkoja. Tiesimme kyllä, että kun keskitymme siihen, mitä olemme koko vuoden tehneet hyvin niin sitä kautta se tulos tulee, Perrin sanailee. 

- Ei siinä mitään taikatemppuja tehty Poriin mennessä. Luistelua ja fyysisyyttä halusimme lisätä ja sen teimme, hyökkääjä jatkaa. 

JYP on Perrinin mukaan onnistunut luomaan riittävästi tilanteita. Tämä pitääkin paikkansa, tekopaikkojen määrässä JYP ei ole hävinnyt, viimeistelyn suhteen sen sijaan sitäkin enemmän.

- Sarjasta toiseen lyömme päätämme maalivahteihin. Eivät he ole kopanneet mitään uskomattomia torjuntoja, lähinnä meillä on ollut epäonnekkaita pomppuja, kapteeni pyörittelee harmistuneena. 

"Kontrolloidaan sitä mitä voimme"

Perrinin olemuksesta huokuu rauhallisuus, mutta myös muutoin positiiviselle kanadalaiselle hivenen epätyypillinen vakavuus. Stressiä tai epätoivoa ei miehen puheista ole kuitenkaan havaittavissa - päin vastoin. 

Päättäväisyys kuultaa keskittyneestä ilmeestä vahvasti läpi.

- Olemme puhuneet, että tästä eteenpäin ajattelemme vain yhtä erää ja peliä kerrallaan. Emme katso eteenpäin emmekä taaksepäin. Vaihto ja erä kerrallaan kontrolloimme sitä mitä voimme kontrolloida, Perrin pyörittelee viisaasti. 

Kapteenin loppupuheenvuoro on yksinkertainen ja jämäkkä. Toisin sanoen riittävä ja voitontahtoinen.

- Tämä on meidän tilanteemme, emme voi liikaa pohtia asioita. Tärkeintä uskoa systeemiin, itseemme ja toisiimme. 

» Lähetä palautetta toimitukselle