Marttinen: "Hockey Night -peli"

LIIGA / Haastattelu
Marttisen ohi lipsahti yksi maalintekijä.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Ässien voittoputki katkesi lauantaina Kärppien tekemään jatkoaikamaaliin. Jyri Marttinen ei kuitenkaan ollut kovinkaan allapäin, sillä Pata varmisti pisteellä itselleen kotiedun pudotuspeleihin.

- Oli vähän sellainen fiilis kuin aikanaan sunnuntain Hockey Night -peleissä. Tekemisemme oli sinne päin, mutta ei kuitenkaan riittävästi. Melkoisia käynnistymisvaikeuksia oli niin joukkueella kuin minullakin. Kärpät halusi tänään voittoa selvästi enemmän, ässäpakki Jyri Marttinen tuumasi lauantain taiston tauottua.

Ässät varmisti pisteellä itselleen pudotuspelien kotiedun. Marttinen pitikin Ässien tasapaksua esitystä tavallaan luonnollisena.

- Jotenkin tuntui, että hiukan puhallettiin ulos. Tässä on kuitenkin tehty melkoinen työmäärä, että saatiin käännettyä tämä helvetin juna ja paletti. Kotietu on älyttömän kova juttu.

Ässien joukkuepalavereista ja tarpeesta kasvaa yhteen on jo sanottu oikeastaan kaikki mahdollinen. Yksi asia silti mietityttää. Eihän suunta voi kääntyä pelkästään sillä, että nyt päätetään jotain?

- Stephen Dixon on hieno ihminen ja loistava pelaaja. Fakta on kuitenkin se, että hänen ketjunsa pelasi aina selvästi eniten. Nyt pelaamme tasaisemmin neljän ketjun rytmillä. Näin kaikilla pysyy koko ajan tuntuma yllä, mikä on äärimmäisen tärkeää, koska pelityylissämme laitahyökkääjät tekevät todella paljon töitä, Marttinen analysoi.

- Toinen pointti oli siinä, ettemme voineet enää odotella Dixonin ratkovan pelejä. Ja emmehän me olleet pelaajamarkkinoilla pelkästään myyntipuolella. Eero Elo on tärkeä osa tätä joukkuetta.

30-vuotias puolustaja muisteli olleensa aikanaan JYP-paidassa 12 ottelun voittoputkessa mukana, mutta tämän kauden Ässien suunnanmuutos hakee Marttisen uralla vertaistaan.

- En ole silti missään vaiheessa ajatellut, etteikö tämä joukkue voisi menestyä. Jos mennään tuonne taloustermistön puolelle, niin kyllähän kaikki makroluvut näyttivät, että meidän pitäisi olla korkeammalla, silloin kun olimme sijalla 11. Esimerkiksi maalieromme oli plussan puolella ainoana joukkueena niillä sijoilla.

Ennen pudotuspelejä Ässät kohtaa vielä tiistaina vieraskaukalossa TPS:n. Marttisen mukaan ottelu ei ole mitään pakkopullaa, vaikka sillä ei kovin suurta merkitystä olekaan.

- Tästä hetkestä eteenpäin kaikki tekeminen on hyvän fiiliksen hakemista pudotuspeleihin. Sitä paitsi on ihan mukavaa päästä pelata yksi paineettomampikin peli välillä, Marttinen hymähti.

» Lähetä palautetta toimitukselle