Mikä on seuraava liike Kärppien ja Hokin yhteistyössä?

LIIGA / Haastattelu
Kärppien ja Hokin välinen yhteistyö on hakenut muotoaan.
Kuva © Markus Hästbacka - markus.hastbacka@jatkoaika.com
Oulun Kärppien ja Kajaanin Hokin välisen yhteistyön ongelmat nousivat aiemmin pintaan, jolloin ilmeni se, ettei Hokki ole ollut halukas ottamaan vastaan oululaisjoukkueen tarjoamia lainapelaajia. Yhteistyö ei ole kulkenut Kärppien kannalta toivotulla tavalla. Mitä seuraavaksi tapahtuu?

On pitkä matka siitä, kun oululaisseura Kiekko-Laser kohtasi konkurssin ja Kärpät käänsi katseensa kohti Kajaania. Silloin odotukset uudelleen käynnistettävän yhteistyön osalta olivat korkealla.

Molempien seurojen osalta tunnelma oli odottava ja innostunut. Kärpät pystyisi tarjoamaan liigapaikasta taistelevia nuoria pelaajia Mestiksen puolelle, joita Hokki ottaisi kuin huutaen vastaan.

Nyt tilanne on toinen. Täysin toinen.

Yhteistyöstä puhuttaessa Kärppien urheilutoimenjohtajan Harri Ahon ilme on vakava.

Onko Kärpät pettynyt siihen, miten asiat ovat muuttuneet kesän ja syksyn aikana?

– Kauden jälkeen on sen puntaroinnin paikka, että mikä on onnistunut ja mikä ei. Siitä pitää vetää sitten johtopäätökset. Se on mielestäni hölmöä, että lähdetään kesken kauden arvioimaan, Aho vastaa.

Kesällä hahmotellussa kuviossa Kärpät oli valmis lähettämään 1-2 puolustajaa ja 1-2 hyökkääjää Kajaaniin päin. Näin ei ole kuitenkaan käynyt.

– Ketkä ne nimet olisivat olleet, niin se toki olisi ollut toinen asia. Mutta se, että pelaajia ei ole saatu niin paljoa sinne kuin olisi toivottu, on ehkä ollut pettymys, Aho näkee.

– Heillä on varmasti ollut siellä oma strategiansa joukkueen kasaamisen suhteen ja he ovat luottaneet tiukasti omavaraisuuteen. Meillä on joka tapauksessa ollut tarjolla sellaisia pelaajia, jotka varmasti olisivat voineet auttaa heitä.

Sairastupa tyhjenee, tarjontaa riittää

Tällä viikolla liikennettä joukkueiden välillä jälleen nähtiin, kun kajaanilaisseura lainasi Kärppien laitahyökkääjän Tomi Körkön kolmeksi otteluksi ja oululaisseuran A-junioreista Ville Leskisen yhden ottelun ajaksi mukaansa.

Kärppien liigajoukkueella hyökkääjien loukkaantumissuma on pikku hiljaa lievittymässä, jolloin pelaajia on vielä enemmän tarjolla Kajaanin suuntaan.

– Silloin meillä on varmasti tarvetta sille, että liigan puolella kokoonpanon ulkopuolelle jäävät miehet saavat peliaikaa. Katsotaan nyt miten Hokin asiat etenevät, Aho pohdiskelee tulevaa.

– Toivon kaikkea hyvää sinne joukkueelle ja seuralle, mutta samaan hengenvetoon odotan sitä, että siellä pelipaikkoja olisi tarjolla, ettei heitä tarvitse lähteä muualle viemään.

– Mutta totta kai meidän on sitten pakko tehdä sekin, jos sellaista tilanne vaatii, Aho muistuttaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle