Pitkäperjantain tähtenä loisti kahden maalin Kuusela

LIIGA / Haastattelu
Kuuselalla saattoi perjantainakin olla tarvetta pikaiselle välisuihkulle.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Ensimmäinen Tapparan ja Lukon välieräkohtaaminen päättyi Hakametsässä kotijoukkueen voittoon lukemin 5-2. Pitkäperjantain kirkkaimpana tähtenä loisti Tapparan ykköskentän toinen laituri Kristian Kuusela.

Koko ottelun loistanut Kristian Kuusela oli lauantain tehokkain pelaaja. Kahden maalin lisäksi Kuusela syötti yhden osumista. Hyvään vireeseen HIFK-taisteluissa päässyt Tappara jatkoi siitä mihin jäi, ja johtaa näin ottelusarjaa Lukkoa vastaan 1−0. 

Ensimmäinen Tapparan ja Lukon välinen välierätaistelu on nyt taputeltu. Mitä mieltä Kuusela itse oli - mihin Lukko kaatui?

− Hyvään puolustukseen ja maalipaikkojen tehokkuuteen. Oltiin parempia tänään niissä.

− Kiva oli pelata. Viime vuonna tähän aikaan oli varmaan 2000 fania katsomossa ja nyt noin 7000, niin vähän eri juttu pelata siinäkin suhteessa.

Stephen Dixon siirrettiin takaisin ykköskentän keskelle HIFK-otteluiden aikana Kuuselan ja Olli Palolan seuraksi. Jarkko Malinen pelaa nyt kolmoskentässä.

− Jätkät ovat erilaisia pelaajia. "Jakke" luistelee paljon ja Dixon tykkää kiekosta enemmän. Se on meidän muiden homma sopeutua sentteripeliin.

− Dixonin kanssa jakautuu kiekonpito enemmän, siis vähenee multa hänelle. Mikä on ihan hyväkin välillä, että ei tarvitse itse dingailla kiekossa kokoajan. Kuka siihen (sentteriksi) laitetaan, niin sen kanssa pistetään peli toimimaan.

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola teki Lukko-otteluun ylivoimakentällisiin muutoksia. Antti Erkinjuntti vaihtoi ylivoimaviisikoissa paikkoja Jan-Mikael Järvisen kanssa ja Henrik Tömmernes puolustuksessa Teemu Aallon kanssa.

− Aika nopeasti tuli. Kerran kerkesimme vähän harjoitella kuvioita. Me "Opan" kanssa ollaan toisella puolella ja koitamme tehdä peliä sieltä.

Kaksi maalia, yksi syöttö - pelit jatkuvat lauantaina

Kaksi maalia perjantaina tehneellä Kuuselalla oli paikkoja enemmänkin ottelun aikana. Oli Palolan vuoro kääriä syöttöpisteet ja Kuuselan aika tehdä maaleja.

− Ensimmäisessä ajattelin, että syötän vielä Dixonille. Katsoin taakse kun lähdin, ja se oli ideana, mutta pakki olikin liian lähellä. Länkiin yleensä ammun.

"Se, että uskaltaa tehdä oikeita ratkaisuja kentällä, on yksi asia mitä ainakin itse yritän tehdä"

Toiset pelaajat erottuvat loistavuudellaan ja toiset virheistään. Kuusela kuuluu ehdottomasti ensimmäiseen, mutta tekee omien sanojensa mukaan myös virheitä.

− Kyllä niitä varmasti IFK-sarjassakin tuli ihan tarpeeksi. Yritän pelata rohkeasti, niin katkaisuja tulee välillä. Tänäänkin tuli muutamia sellaisia mistä ei koutsi varmasti hirveästi tykkää.

− Meillä on tietyt raamit, missä pelataan. Suunnannäyttö on sitä, että uskaltaa pelata. Tämän hetken jääkiekkoa on pelirohkeus, ja siitä puhutaan paljon. Se, että uskaltaa tehdä oikeita ratkaisuja kentällä, on yksi asia mitä ainakin itse yritän tehdä.

Tapparan ex-kapteeni Ville Niemisen läsnäolo Lukko-paidassa saattoi joitakin pelaajia hämmentää jäällä. Kuuselalla jäi kuitenkin kuitit saamatta. 

− En hirveästi keskity kehenkään vastustajan pelaajaan. Koko Lukko joukkueena. Ei mulle ainakaan (kuittia tullut), joku muu on saanut varmaan. Mulla oli aika kivaa, rauhallista.

Ottelusarja saa jatkoa heti lauantaina. Kärsivällisesti pelannut Tappara saattaa joutua tiukemman paikan eteen Raumalla ja Kuuselan mielestä onkin tärkeää pitää pää kylmänä.

− Pitkäjänteisyyttä. Pidetään oma peli kasassa. Meidän vahvuus on puolustuspeli.

Ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo kello 16, eikä palautumisaikaa joukkueilla hirveästi ole.

− Molemmilla samanlainen tilanne. Palautellaan ja lähdetään huomenna nollista, se on tätä meidän arkea ja jokainen tietää palautumisen merkityksen, lisää Kuusela.

» Lähetä palautetta toimitukselle