Lukko-puolustaja gorilla-Niemisestä: "Iso sydän jääkiekolle"

LIIGA / Haastattelu
Mikko Kousan ampui ranteella 2−1-kavennusmaalin toisen erän lopussa.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Tappara ja Lukko aloittivat välieräsarjansa vauhdikkaasti. Tappara puolusti keskialueen huolellisesti ja rankaisi armotta Lukon pahoista virheistä. Pettynyt Lukko-puolustaja Mikko Kousa uskoo joukkueensa pystyvän haastamaan Tapparan kolmen maalin tappiosta huolimata.

Ei ollut Tampereella kummelimainen normipäivä, kun Tappara ja Lukko avasivat välieräsarjansa täydessä Hakametsän kiekkopyhätössä. Äänekäs kotiyleisö siivitti tamperelaiset vahvaan alkuun, eivätkä raumalaiset löytäneet keinoja Tapparan keskialueen murtamiseen. 

− Eka erä vähän katseltiin, mutta kaksi seuraavaa erää oltiin kuskin paikalla. Näytettiin, että pystytään hallitsemaan, Lukko-puolustaja Mikko Kousa kertoi taiston tauottua pettyneenä.

Erityisesti Lukon pakisto on erittäin kokenut, mutta joukkue sortui perjantaina hölmöihin virheisiin. Kristian Kuuselan läpiajosta iskemän Tapparan toisen maalin voi ottaa nimiinsä hyökkäyssiniviivalla kiekon Olli Palolalle höntyillyt taskuraketti Joonas Komulainen, mutta myös Tapparan kolmatta maalia edelsi merkkausvirhe. Tällä kertaa Kuusela oli täysin yksin maalin edessä, eikä huippuottelun pelannut taituri erehtynyt.

− Tehtiin muutamia virheitä omassa päässä. Kyllä he tekevät maalit, kun tuollaisia paikkoja antaa. Pitää puolustaa tiukemmin, Janne Niskala arvioi.

"Tunteella tätä eletään"

Ville Nieminen oli vähällä kaventaa 3−2-lukemiin kolmannen erän lopulla, mutta tuomari näki Niemisen estäneen Juha Metsolaa ja maali hylättiin. Nieminen sai tästä hepulin, ja hänet saateltiin muutaman minuutin riehumisen jälkeen pukukoppiin jäähdyttelemään.

− Kun on iso sydän jääkiekolle, tuollaista saattaa tapahtua. Kun tuollainen gorilla riehuu, niin Tapparan jätkät katselivat ihmeissään, että mikä mies, Kousa kuvaili tilanteen merkitystä.

− Kyllähän Niemisen hämmentäminen tuo meille energiaa. Lopussa saattoi mennä vähän ylikin, mutta tunteellahan tätä eletään, Niskala sanaili ymmärtäväisesti.

Lukon päävalmentaja Risto Dufva kritisoi tuomaripeliä kovin sanoin. Hänen mukaansa raitapaidat olivat suuressa roolissa.

− Kovia ratkaisuja. Pienet paikkakunnat kärsivät, kun Tampereella ja Helsingissä vihelletään kotiinpäin. Peliin sinänsä olen ihan tyytyväinen, tästä on hyvä jatkaa huomenna.

» Lähetä palautetta toimitukselle