Salmisen kolannut Koskinen: "Laji ei ole entistä väkivaltaisempi"

LIIGA / Haastattelu
Kalle Koskinen oli luonnollisesti huojentunut, että Sakari Salminen selvisi säikähdyksellä.
Kuva © Teemu Soini
Uransa tähän kauteen lopettava JYPin Kalle Koskinen sai tulevaisuuden suunnitelmiensa lisäksi selitellä torstaista taklaustaan. Kokenut puolustaja järkeili tilanteen läpi ja otti myös kantaa lajin nykysuuntaukseen.

SM-liigaympyröissä vellotaan jälleen taklauksista. Jarkko Ruudun kolaus Artturi Lehkosen kanssa on poikinut luonnollisesti tarkempaa syyniä myös muiden taklausten kohdalla. Ensimmäinen näistä nähtiin torstaina Niiralassa.

Lopettamispäätöksestään perjantaina tiedottanut Kalle Koskinen ei lähtenyt suuremmin selittelemään torstaista taklaustaan. KalPan tähtihyökkääjä Sakari Salmista päähän osunut kumaus ehti herättää heti pientä kohua.

- Katsoin sen aamulla videolta. Olimme alivoimalla, Salmisella on kiekko, joten pakkohan siihen on mennä. Jos jätän sekunninkin aikaa niin viehän se minut 6-0 kahville siinä, Koskinen huomauttaa.

- On se fysiikan lakienkin mukaista, että toiseen sattuu. Hyvä, ettei sattunut mitään pahempaa, puolustaja järkeilee. 

- Ei siinä ollut Salminenkaan aivan optimaalisessa asennossa pelitilanteeseen nähden, päävalmentaja Jyrki Aho lataa väliin muistuttaen taklattavan vastuusta.

Konkari-Koskinen sai teostaan 2+10 minuutin rangaistuksen. Taklaus ei aiheuttanut kurinpidollisia jälkiseuraamuksia. Tieto siitä on närkästyttänyt monet tahot. 

- Kun taklataan kiekollista pelaajaa ja kiekotonta pelaajaa niin puhutaan ihan eri asioista, Koskinen muistuttaa levollisesti.

- Juttelin [Jari] Levosen kanssa ja hän sanoi, että ymmärtää täysin, että olihan minun siihen mentävä. Kun se sattui osumaan päähän, niin siitä on annettava tuollainen rangaistus. Rangaistusta en lähde purnaamaan. Kyllä voin sen kanssa elää ihan hyvin, Koskinen vakuuttaa.

Vauhti ja vaarallisuus kasvaneet

Vuodesta 1993 pääsarjatasolla kiekkoillut Koskinen ei näe jääkiekon muuttuneen lajina väkivaltaisemmaksi, vaikka yleinen ilmapiiri sitä tällä hetkellä huokuukin. Puolustajan mukaan kyse onkin lähinnä yksittäistapauksista ja lajin yleisestä kehittymisestä.

- Siitä vuodesta lähtien pelaajat ovat tulleet nopeammiksi ja voimakkaamiksi. Sitten kun se kolahtaa niin se kolahtaa kovemmin.

- Yksittäiset tapaukset nousevat aina esiin. Mutta ei laji ole mennyt väkivaltaisemmaksi. Nykyään vain löytyy kommentoijia joka oksalta, ja mediakin nostaa asioita niin hyvässä ja pahassa voimakkaammin esiin, SM-liigaurallaan tähän mennessä 456 jäähyminuuttia istunut Koskinen selvittää.

» Lähetä palautetta toimitukselle