Hippoksella hurjastellaan huippuottelu

LIIGA / Ennakko
Tappara juhli joukkueiden edellisessä kohtaamisessa vuodenvaihteessa. Kirvesrinnat nappasivat kotivoiton 5-1 lukemin.
Kuva © Jarno Hietanen
Jyväskylässä kiekkoillaan todellinen huippukamppailu. Mallikkaassa vireessä porskuttavat JYP ja Tappara lyövät nimittäin voimalla vastakkain panoksenaan vahvempi kiinnitys runkosarjan kakkostilaan. Voitolla molemmat joukkueet voivat nousta kolkuttelemaan jo Jokereidenkin kantapäitä.

Huippukamppailuun tarvitaan tietenkin huippukamppailun eväät. Ansiokkaassa liidossa olevat joukkueet, JYP ja Tappara sen tarjoavat. Nivaskoista löytyy niin tarkkaa puolustusosaamista, itseluottamusta uhkuvia hyökkääjiä, taktisesti äärimmäisen viisaat pelikirjat ja todella kuumat maalivahdit. 

Kun panoksena on vielä mahdollisuus taistella runkosarjan voitosta, ei keitoksen maku lopu ainakaan ensisiemauksella kesken. 

JYPin kohdalla asetelmat kotiottelun alla ovat mitä mainioimmat. Joukkue porhaltaa siis edelleen huumavassa pisteputkessa, mutta ennen kaikkea kuuden kotivoiton peräkkäinen sarja hivelee ryhmityksen itseluottamusta.

Hurrikaaninippu ei ole taiteillut vieläkään täysin ehjää peliä, mutta toisaalta se ei ole tällä saralla ainoa joukkue. Tällä hetkellä JYPin vire konkretisoituu voittoina, joten juuri muuta ei jyväskyläläisiltä voi vaatia.

JYPin päävalmentaja Jyrki Ahon mielessä tulevasta Tappara-ottelusta on maalautunut kiivas kuva.

- Nyt on todellinen huippuottelu tulossa. Huippujoukkueet ovat vastakkain. Tässä vaiheessa kautta pisteetkin tuntuvat vielä tavallista tärkeämmiltä, Aho kokosi. 

Tamperelaiset pistejohdossa

Tapparalla on siis kova sarka edessään, jos se mielii JYPin seitsemännen perättäisen kotivoiton estää. Missään nimessä mikään mahdoton tehtävä ei ole kuitenkaan edessä. Kirvesrinnat ovat pelanneet koko kalenterivuoden todella positiivisesti. Ryhmien keskinäisten kohtaamisten pisteet ovat myös tamperelaisten puolella lukemin 5-4. 

JYP on voittopeleissään onnistunut laajalla rintamalla. Ratkaisupelaajiksi ovat nousseet viime aikoina niin Antti Jaatinen, Markus Nenonen kuin Mikael Ruohomaakin. Samalla myös ykköstykit Eric Perrin ja Ramzi Abid ovat heränneet horroksestaan. 

Tamperelaiset pelasivat edellisen ottelunsa Kärppiä vastaan viisaasti. Johtoasemaan päästyään kirvesrinnat jäädyttivät peliä ja söivät aseet oululaisten nousulta. 

Samaa älykkyyttä Tappara kaipaa myös lauantaina. JYPin ja Tapparan pelitavat eivät suuresti eroa toisistaan. Molemmat ryhmitykset kykenevät tylyyn ja viisaaseen pelaamiseen eritoten johtoasemaan päästyään.

- Vastaan tulee todella fyysinen ja kärsivällinen joukkue. Samanlainen siis kuin me itsekin, JYP-luotsi Aho tiivisti ottelun alla.

Hurrikaanimiehistössä yhä enemmän vajetta

Tappara lähtee Jyväskylään ilman loukkaantumishuolia. Puolustaja Teemu Aalto sen sijaan huilaa pelikiellon vuoksi myös lauantaisen koitoksen. Tuukka Mäntylän pelikunto flunssan jäljiltä on myös arvoitus.

JYP sen sijaan sai jobinpostia torstain kamppailusta, kun puolustaja Olli Malmivaara joutui telakalle polvivamman takia Matias Myttysen ja Jari Jääskeläisen seuraksi. Sivussa on myös Petr Hubacek, joka todennäköisesti pääsee aloittamaan jääharjoittelun ensi viikolla. Jyrki Välivaara potee flunssaa, mutta on mahdollisesti mukana kokoonpanossa.

Maalivahtiosastolla käydään ehkä illan kuumin ja tärkein taistelu. SM-liigan tämän hetken kärkivahdit Juha Metsola ja Tuomas Tarkki eivät tule tekemään joukkueiden maalintekopelistä suurta juhlaa. 

Seuraa Heitä

Mikael Ruohomaa #13 | Frölunda

Keskushyökkääjä

Täräytti viimein nollasarakkeensa rikki, kun KalPaa vastaan syntyi kaksi osumaa. Vaikea kausi on verottanut taiturin onnistumisia, mutta joko nyt irtoaisi? Itseluottamuspuuska voi siivittää tehoihin myös Tapparaa vastaan.

Ville Nieminen #17 |

Laitahyökkääjä

Niemisen henkeä ja tehoja kirvesrinnat todella kaipaavat JYPiä vastaan. Jyväskyläläisten hiillostuksessa ja fyysisessä puristuksessa Niemisen avut nousevat arvoon arvaamattomaan.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

JYP M S P
1.Éric Perrin 1 8 9
2.Antti Jaatinen 4 3 7
3.Ramzi Abid 5 1 6
4.Markus Nenonen 3 1 4
5.Ossi Louhivaara 1 3 4

» Lähetä palautetta toimitukselle