Unelma elää

LIIGA / Ennakko
Helmikuu on tarjonnut tähän mennessä Pelicansille ilon aihetta. Pudotuspeliunelman liekki lepattaa yhä.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Pelicansin pudotuspelipaikan jahtaaminen jatkuu. Vieraaksi Lahteen saapuu Oulun Kärpät.

Pelicansin asemat pudotuspelipaikan kannalta ovat parantuneet merkittävästi viime kierroksina. Voitot IFK:sta ja Lukosta olivat elintärkeitä ja samalla SaiPa hävisi Ässille Porissa. Kymmenessija on enää kolmen pisteen päässä, kun SaiPa on pelannut yhden ottelun vähemmän. Ottelu on Pelicansin kannalta äärimmäisen tärkeä. Kolme pistettä lisäävät paineita Lappeenrannassa varmasti ja otteluita ei ole enää kuin seitsemän jäljellä.

Pelicans on ollut Kärpille tällä kaudella sopiva vastustaja. Joukkueet ovat kohdanneet kolmesti ja Kärpät on voittanut kaikki ottelut. Vain yksi otteluista on päättynyt maalin erolla. Muut Kärpät on voittanut selvemmin numeroin.

Kotijoukkue on pelannut loistavaa jääkiekkoa jo pitkään. Pelikaanit pystyvät luomaan maalipaikkoja neljän ketjun voimin. Erityisesti Vili Sopanen on äitynyt kovaan vireeseen. Taituri pelaa suurella itseluottamuksesta ja on viime peleissä pitänyt toimistoa vastustajan maalin takana hyvällä tuloksella.

Kärppien helmikuu ei ole ollut sen hassumpi. Joukkue on pelannut viisi ottelua, joista tilille on tullut kolme voittoa. Ässät ja Tappara ovat pystyneet kaatamaan Kärpät.

- Lukkoakin vastaan meinattiin vähän lipsua siitä omasta tekemisestä, niin kuin kotona on meille aiemminkin käynyt. Me innostutaan vähän liikaa, jonka jälkeen tunne ja halu voittaa järjen. Kärppiä vastaan meidän pitää kirjaimellisesti noudattaa meidän pelisuunnitelmaa ja pysyä siinä, Kai Suikkanen kommentoi Pelicansin sivuilla.

Ottelu tulee olemaan hyvien maalivahtien taisto. Kärppien maalivahdit Johan Backlund ja Joni Karhunen ovat esittäneet erinomaisia otteita läpi kauden. Pelicansin maalivahtien syksy oli puolestaan todella synkkä. Nyt Jere Myllyniemi on kuitenkin erittäin kovassa iskussa ja pystyy kannattelemaan joukkuettaan. Ottelusta voi odottaa vähämaalista.

Kokoonpanot

Kärpiltä sivussa varmuudella on Ville Mäntymaa. Tomas Plihalin ja Mikko Lehtosen pelaaminen on epävarmaa.

Pelicansilta Oskari Korpikari ja Jonas Junland ovat edelleen poissa kokoonpanosta. Tommi Paakkolanvaara saattaa pelata jo Kärppiä vastaan.

Seuraa Heitä

Vili Sopanen #15 |

Laitahyökkääjä

Maalintekijä on viime peleissä kunnostautunut syöttelijänä. Kenet syöttö maalin takaa löytää tällä kertaa?

Ivan Huml #71 | Pirati Chomutov

Laitahyökkääjä

Vaarallinen ja jäähyaltis hyökkääjä. Humlilta voidaan odottaa mitä tahansa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Kärpät M S P
1.Juha-Pekka Haataja 1 6 7
2.Ivan Huml 2 4 6
3.Joonas Donskoi 3 1 4
4.Toni Kähkönen 3 1 4
5. 0 3 3

» Lähetä palautetta toimitukselle