Hyvä vai hankala lähtökohta?

LIIGA / Ennakko
Ruotsalaisvahdin Johan Backlundin loukkaantuminen loi lisää haasteita oululaisjoukkueelle.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Kärpät ja Pelicans starttaavat voittoisista lähtökohdista lauantain keskinäiseen kohtaamiseen. Kärpille perjantain KalPa-vierasvoitto oli hyvin kaksijakoinen ykkösmaalivahdin loukkaantumisen myötä. Myös Pelicansilla on mietittävää maalivahtiosastolla.

Viime keväänä erittäin dramaattisen puolivälieräsarjan tahkonneet Kärpät ja Pelicans ovat löytyneet alkukauden aikana sarjataulukon eri päistä. Edelliskevään sarjassa taipunut oululaisjoukkue on ollut tiukasti kärjen tuntumassa, kun taas lahtelaistiimillä syksy ei ole mennyt aivan yhtä hyvissä merkeissä.

Tilastot kertovat karua kieltä Pelicansin osalta. Kymmenestä viimeisimmästä ottelusta joukkue on voittanut kaksi ja hävinnyt kahdeksan maalineron ollessa näistä ottelusta -19.

Kärpät on puolestaan pystynyt pitämään hyvää tahtia yllä. Perjantain kierroksen jälkeen joukkue on sarjataulukossa toisena kaksi pistettä jäljessä yhden pelin enemmän pelannutta SaiPaa.

Joukkueiden kauden aiemmassa kohtaamisessa Lahdessa Kärpät oli parempi lukemin 3-0.

Vapautuneisuutta ja parasta kiekkoa

Pelicans sai iloa ja aurinkoa tekemiseensä tiistaina, kun pussinokat pystyivät nappaamaan tärkeän voiton kotiottelusta Ässiä vastaan.

Se on näkynyt joukkueesa vapautuneempana ilmapiirinä.

– Juttu lensi kopissa matsin jälkeen ja tietty mukavampi on ollut harjoitella, kiittelee kokenut puolustaja Jan Latvala seuran verkkosivuilla.

Kärpillä tiistain Jokerit-tappion jättämä maku muuttui perjantaina paremmaksi, kun pikkupedot onnistuivat nappaamaan kaksi pistettä mukaan Kuopiosta.

Vaikka yksi menetetty piste korvensikin hieman päävalmentaja Hannu Aravirtaa, oli hän erittäin tyytyväinen joukkojensa peli-ilmeeseen.

– Emme ole varmaan yhdessäkään ottelussa tällä kaudella vielä luoneet niin paljoa paikkoja kuin nyt. Sisuunnuimme tiistain tappiosta ja olimme kiekollisesti rohkeita. Kauden parasta jääkiekkoa, Aravirta hehkutti.

Mutta ei iloa ilman surua.

Haasteita, haasteita

Pelicansin osalta tiistain Ässät-ottelu tuotti ruuhkaa sairastuvalle. Hyökkääjät Joni Isomäki ja Angelo Esposito loukkaantuivat ja ovat toistaiseksi poissa rivistä.

Samalla suuria haasteita tuo joukkueeseen iskenyt mahatauti, minkä myötä lauantain pelaava kokoonpano ratkeaa vasta pelipäivän aikana.

Kärpille KalPa-ottelu kävi kalliiksi, kun joukkueen syksyn ykkösmaalivahti Johan Backlund loukkaantui pelin kolmannessa erässä.

Päävalmentaja Aravirran mukaan kyseessä on lihasvamma, jonka vakavuus tarkentuu lisätutkimusten kautta.

Lauantaina tolppien välissä torjuu Tomi Karhunen, joka olisi ollut muutenkin suunnitelman mukaisesti aloittava maalivahti. 

Muita muutoksia nähdään oululaisten peräpäässä. Mikko Lehtonen jää sivuun ja tilalle nousee Vladimir Eminger.

Pelicansilla maalivahtitilanne askarruttaa myös, sillä Jere Myllyniemi korvasi tiistaina Joonas Kuuselan joukkueen maalilla. Kyseisestä kaksikosta Myllyniemi on torjuntavuorossa Kärppiä vastaan.

Seuraa Heitä

Pekka Saarenheimo #57 |

Keskushyökkääjä

Saarenheimo pelaa ensi kertaa Pelicans-paidassa vanhassa kotihallissaan Oulussa. Onko näyttämisen tarvetta vai tuleeko tilille erityisiä onnistumisia?

Jari Kauppila #30 |

Keskushyökkääjä

38-vuotiaalla konkarilla on tänään hyvä näyttöpaikka. Kakkosketjun sentterinä toimivan Kauppilan alkukausi on ollut surkea ja onnistumisten myötä suuntaan voisi tulla iso muutos.

Kyle Turris #8 |

Keskushyökkääjä

Turrisin ympärille on löydetty hänen pelityyliään palveleva ketju. Toni Kähkösen ja Miikka Salomäen välissä kanadalainen NHL-työsulkuvahvistus pelaa selvästi enemmän omaa peliään. Ampuu hanakasti ja on todellinen ratkaisupelaaja.

Juha-Pekka Haataja #72 |

Laitahyökkääjä

Näkyykö Turun EHT-turnaus väsymyksenä? Haataja on pystynyt tekemään tärkeitä maaleja, mutta pelissä kokonaispanoksessa on näkynyt ailahtelua. Miten kyseinen pointti näkyy lauantain pelissä?

» Lähetä palautetta toimitukselle