Kumpi palaa raiteilleen?

LIIGA / Ennakko
Joni Ortio on kotijoukkueelle kaikki kaikessa.
Kuva © Teemu Eirtovaara
Vuoristoradalla rullaava HIFK saa lauantaina kotiluolaansa kovan vieraan, kun Kuopion KalPa matkustaa Nordenskiöldinkadulle. HIFK kaipaa pisteitä kipeästi, sillä kuuden kärki on karkaamassa helsinkiläisjoukkueen ulottumattomiin. KalPa on kärsinyt jo kaksi perättäistä tappiota ja HIFK:llakin on mielessä paluu voittojen tielle tiistaisen Tappara-tappion jälkeen.

HIFK:n kausi on ollut todella epätasaista puurtamista. Viime viikon TPS-ottelu oli joukkueelta kauden tasapainoisin suoritus, mutta tämän viikon tiistain vierasmatka Tapparan vieraaksi oli taas huomattavasti heikompi esitys. Helsinkiläiset ovat napsineet maajoukkuetauon jälkeen vain yhden voiton kolmesta mahdollisesta.

Lauantain kuopiolaisvieraan käyrä on osoittanut ylöspäin huomattavasti isäntiä tasaisemmin. Maaottelutauon jälkeen KalPa on napannut mukavat kolme voittoa, mutta viimeiset kaksi ottelua ovat tuottaneet vain yhden sarjapisteen. Varsinkin tiistainen murskatappio TPS:lle aiheutti KalPan kilpeen pahan naarmun. Perjantaina KalPa taipui Kärpille vasta jatkoajalla.

Päivän kunto ratkaisee

HIFK on ollut vedonlyöjille painajainen tällä kaudella. On ollut lähes mahdotonta ennustaa, minkälaisella pelipäällä punapaidat milloinkin sattuvat olemaan. Otteita on leimannut epätasaisuus ja peli-otteen katoaminen jopa yksittäisen ottelun sisällä. Tästä mainioksi esimerkiksi käy viime viikon Jokerit-ottelu, jota HIFK hallitsi lähes kaksi erää ja johtikin jo 2-0, mutta ote lipsahti täysin käsistä päätöserässä. Tuloksena kirpaiseva 3-2-tappio paikallisvastustajalle.

KalPa on pelannut huomattavasti tasaisemmin. Lauantain lopputuloksen kannalta onkin hyvin merkittävää, millä pelipäällä kotijoukkue HIFK sattuu olemaan. Jos kaukaloon luistelee samanlainen ryhmä kuin TPS:ää vastaan lauantaina, ottelusta voidaan odottaa tasaista ja hyvätasoista ottelua.

Suuren edun KalPalle tuo sen tähtipelaajat, jotka ovat HIFK:n vastaavia huomattavasti terävämmässä iskussa. Syksyn komeetta Sakari Salminen on juonikas ja taitava pelaaja, jolta voidaan odottaa kotoisessa liigassa lähes mitä tahansa. Nuori Artturi Lehkonen on myös ehdottomasti seuraamisen arvoinen pelaaja. KalPan otteet ovat olleet pääosin hyvässä formussa maajoukkuetauon jälkeen. Rutiini on kovalla tasolla. Myös hyökkäyspelaaminen on ollut selvästi parempaan suuntaan menossa, ja puolustustakin voi hyvällä syyllä kehua TPS-murskajaisesta huolimatta.

HIFK:n tähtikaarti on ollut koko kauden unessa, vaikka silloin tällöin piristäviä välähdyksiä todellisesta tasosta ollaankin nähty. HIFK:n kannalta synkeä tosiasia on se, että ilman turkulaismaalivahti Joni Ortiota helsinkiläisjoukkue olisi paljon syvemmällä sarjataulukon säälimättömässä suossa. Ortio antaa joukkueelleen joka ilta mahdollisuuden voittaa. Ironista tosin on, että turkulaisvahdin yksi harvoista heikoista hetkistä sattui juuri KalPaa vastaan Kuopiossa juuri ennen maajoukkuetaukoa.

Jonkin verran etua HIFK:lle saattaa koitua puolestaan siitä, että KalPa pelasi perjantaina jatkoille venyneen kotiottelun Kärppiä vastaan ja matkaa vieraspaikkakunnalle on reilusti. Akkujen lataamisen ei paljon jää aikaa.

Perrault palaa kokoonpanoon?

MTV3 uutisoi perjantaina, että HIFK on erottanut kanadalaissentteri Tyler Redenbachin. Erottamisen ajankohta puhuu vahvasti sen puolesta, että jo ennen kauden alkua loukkaantunut Joel Perrault on pian palaamassa kokoonpanoon. HIFK kierrättänee miehiä taas voimakkaasti, mutta sairaslista on ollut lyhenemään päin, kun Kyle Klubertanzkin palasi jo kokoonpanoon. Iiro Pakarinen loukkasi itseään Tampereella, joten hänen pelaamisensa yllä leijuu kysymysmerkki.

KalPalta ovat poissa edelleen hyökkääjät Jukka Hentunen ja Ossi Saarinen sekä puolustajat Pauli Levokari ja Marko Kauppinen.

Seuraa Heitä

Joni Ortio #31 | Barys

Maalivahti

Tämän miehen mukana HIFK joko kaatuu tai voittaa. Turkulaisvahdin peliä on ilo seurata.

Sakari Salminen #23 | Västerås

Laitahyökkääjä

KalPan taituri on juuri sitä, mitä isänniltä tällä hetkellä puuttuu: selkeä tähtipelaaja, joka pystyy lähes yksin ratkaisemaan otteluita.

» Lähetä palautetta toimitukselle