HIFK kyykkäsi lopussa – ”Joukkueeseen tehdään varmasti muutoksia”

Koskinen oli voiton takuumies.
Helsingin IFK johti lauantaina KalPaa vastaan viisikymmentä minuuttia, mutta kuopiolaiset rynnivät ottelun lopussa ensin rinnalle ja lopulta jatkoajalla ohi. KalPalle maukkaat kaksi vieraspistettä numeroin 2-1 (0-1, 0-0, 1-0, 1-0).

KalPan voittomaali kertoo HIFK:n nykytilanteesta enemmän kuin tuhat sanaa. HIFK:n koko puolustuslinja peruutteli alistuneesti kohti omaa maalia ja Tommi Miettinen liukui kävelyvauhdilla tekopaikkaan ja iski silmät kiinni ranteella kiekon ylänurkkaan ohi HIFK-vahti Joni Ortion. Helsinkiläisjoukkue pelasi vielä avauserässä mainiota kiekkoa ja johti täysin ansaitusti Ville Peltosen komealla rystynostolla ottelua, mutta seuraavat kaksi erää HIFK palasi sille jo tutuksi tulleeseen kaavaan.

- Ensimmäinen erä aloitettiin erittäin hyvin, mutta sitten täysin käsittämätön ulospuhallus joukkueelta. Täysin käsittämätön homma... kyllä tämä nyt laittaa miettimään. Joukkueeseen tullaan tekemään aivan varmasti muutoksia. Se on aivan varma. Tämä ei riitä millään, ei me olla siellä päinkään. Loppuun vielä täysin B-junnumainen moka. Aloituskikka, jossa on täysin selvää, mitä siinä yritetään ja silti se on 100-0 auki, silminnähden tuskastunut HIFK-käskijä Pasi Sormunen puhisi.

Ensimmäisen erän kotijoukkue oli niskan päällä jo paremman liikkeensä ansiosta, joka juonsi varmasti osittain juurensa siitä, että kuopiolaiset pelasivat perjantaina kovan niin ikään jatkoajalle venyneen taiston Kärppiä vastaan kotonaan.

- Päällimmäisenä on nyt mielessä se, että KalPa voitti tämän ottelun, ja se, että ensimmäisessä erässä oltiin hieman vaikeuksissa, mihin varmasti vaikutti, että oltiin eilen pelattu. IFK tuli hyvin ja tuoreena. Pelisuunnitelmana meillä oli, että ollaan kärsivällisiä ja sitkeitä, KalPan päävalmentaja Jari Laukkanen kertoi.

Kärsivällisyyttä kuopiolaisilla todella riitti. Vierailija ei hämmentynyt kotijoukkueen vahvasta avauserästä, vaan malttoi rauhassa laittaa oman pelinsä kuntoon. Puolustuspeli sillä toimi jo alusta lähtien kunniakkaasti, mutta pelin edetessä myös hyökkäyspelin sapluuna loksahti paremmin ja paremmin paikoilleen, vaikka huipputekopaikat jäivätkin vähemmälle. Lisähaastetta kuopiolaisten iltaan toi apuvalmentaja Sami Hirvosen toimitsijakielto, jonka vuoksi päävalmentaja Laukkanen joutui vastaamaan myös puolustajien peluutuksesta.

Maltti palkittiin lopulta ajassa 56.36, kun Artturi Lehkonen tarjoili b-pisteiden väliin NHL-apu Derek Stepanille, jonka tulinen suoraan syötöstä lähtenyt kuti jätti hyvin pelanneen Ortion vaille mahdollisuuksia. Tämän osuman jälkeen kuopiolaiset saivat lopullisen niskalenkin isännistään, eikä voittomaali jo varsinaisen peliajan puitteissakaan kauas jäänyt.

Se on jo perinne täällä...

”Se on perinne täällä... jo aika pitkä” sanaillaan yhdessä HIFK:n tv-mainoksessa. Tällä kaudella punapaitojen perisynniksi on muodostunut otteen täydellinen kadottaminen ottelujen sisällä. Joukkue on tällä kaudella aloittanut monta peliä hyvällä otteella, mutta unohtanut sitten täysin, miten jääkiekkoa pelataan. Lauantaina tämä sama kaava toistui kiusallisen samalla tavalla. Eihän kotijoukkueen peli mitään täydellistä dominointia ollut toki avauserässäkään, mutta parempi joukkue se siinä oli. Joukkue jaksoi karvata syvällä vieraiden puolustusalueella ja loi jatkuvasti parempia tekopaikkoja.

- Olihan meillä paikkoja tehdä ne maalit, mutta Koskinen oli tänään erittäin hyvä, päävalmentaja Sormunen huokaisi viitaten 23 torjuntaa kirjauttaneeseen KalPa-vahti Mikko Koskiseen.

KalPa oli lukenut läksynsä. Se jaksoi uskoa hamaan loppuun asti siihen, että sen oma peli on lopulta isäntiä paremmalla tolalla. HIFK puolestaan näytti uskovan siihen, että sen avauserässä tekemä maali riittää voittoon. Tästä kielii se, että helsinkiläisten peli oli kahdessa viimeisessä erässä eräänlaista viivytystaistelua, jossa toivottiin kongin pian pelastavan. Tähän samaan harhaluuloon tuntoi uskovan 8 200 Helsingin jäähalliin ahtautunutta katsojaa, jotka hoilasivat voitonlauluja jo kymmenen minuuttia ennen loppua.

HIFK nousi sarjataulukossa yhden pykälän ylöspäin yhdeksänneksi, mutta toivoa noususta kuuden sakkiin ei tällä haavaa ole näköpiirissä. KalPa on puolestaan vahvasti mukana kuuden sakissa ja sillä on vain neljä pistettä matkaa sarjan kakkospaikalle.

HIFK yrittää paluuta voittojen tielle tiistaina, kun se matkustaa Poriin Ässien vieraaksi. KalPa kohtaa samana päivänä HPK:n.