Aiheuttaako Kärpät jälleen sulkasadon?

LIIGA / Ennakko
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Lahden Pelicans hakee lauantai-iltana Oulussa kauden ensimmäistä voittoa Kärpistä. Tyler Redenbachilla vahvistunut pelikaaniparvi liihottaa Ouluun mukavassa myötätuulessa.

Oululaiset ovat voittaneet Kärppien ja Pelicansin kauden molemmat kohtaamiset. Lokakuun lopulla Lahdessa pelattu ensimmäinen ottelu jäi mieleen Ilkka Pikkaraisen taklattua Ville Mäntymaan sairaalaan. Kauden toisen kohtaamisen teema oli Kärppien ykkönen vs Radek Smolenak. Ensin mainittu ampui päätöserässä pelikaanin alas, vaikka Smolenak kypärätempullaan yritti pitää lahtelaiset mukana taistossa. 

Enää Pelicansilla ei ole Smolenakia ja kausi on muutenkin ollut mollivoittoinen. Sarjataulukon ohella kauden kuva välittyy hyvin tutkailemalla lahtelaisten tehotilastoa. Kymmenen pykälää tai enemmän pakkasella ovat Jan Latvala, Ilkka Pikkarainen, Timo Pärssinen sekä Jari Kauppila. Joukkueen kokenut kaarti on pettänyt.  

Viime aikoina lahtelaiset ovat pelanneet kuitenkin varsin kohtuullisesti ollen liigan kymmenen ottelun kuntopuntarin kärkipäässä. Viimeksi torstaina kaatui Tappara kotikaukalossa. 

– Mukava lähteä pitkälle pelireissulle Ouluun voitto alla. Tappion jälkeen seitsemän tunnin matka olisi tuntunut varmasti 14 tunnilta, Pelicansin päävalmentaja Kai Suikkanen kertoi seuran kotisivuilta löytyvällä videolla. 

Kärpät puolestaan löytyy saman kuntopuntarin keskivaiheilta. Hurjasta loukkaantumissumasta pikku hiljaa toipuva oululaisryhmä on taistellut viime aikoina sen minkä on pystynyt. Pisteitäkin on ropissut melko tasaisesti. Torstaina sarjajumbo Ilves kaatui kuumassa ottelussa Tampereella puhtaasti 3-0. 

Mihin Kärpät kiinnittää lauantaina erityishuomiota, päävalmentaja Hannu Aravirta?

– Kymmenessä viime pelissä Pelicans on ottanut enemmän pisteitä kuin me, siihen voi ainakin kiinnitää huomiota, Aravirta heittää. 

– Pelicans pelaa hengestään. Eivät varmasti ole luovuttaneet tavoitteesta kymmenen joukkoon. Katsoin heidän pelinsä Tapparaa vastaan ja he pelaavat kyllä suurella taistelulla. Nämä ovat jo playoff-henkisiä pelejä, Aravirta analysoi. 

Kokoonpanot elävät

Kärpillä on käynnissä keskitalven uudistumisprosessi. NHL-avut katosivat ja toisaalta sairastuvalta lappaa äijää takaisin kokoonpanoon kiihtyvällä tahdilla. Joukkueen kokoonpano elää ottelusta toiseen, mikä näkyy suoritustason heilahteluina. 

– Sairastuvalta palaavien pelaajien sisäänajo on haastavaa, kun niitä tulee paljon kerralla, Aravirta mietti. 

Myös lauantain otteluun oululaisten ketjukoostumukset saattavat mennä jälleen uusiksi. Tampereella Tomas Plihal nostettiin kokeeksi ykkösketjun keskelle Jari Viuhkolan paikalle. Lauantaina saattaa olla edessä paluu vanhaan, sillä Vladimir Eminger on palaamassa puolustukseen ja vapauttaa näin pakkina tuuranneen Joonas Komulaisen jälleen keskushyökkääjän tontille. 

– Mikko Lehtonen ei missään nimessä pelaa vielä, se on ihan varmaa. Toni Kähkönen mahdollisesti pelaa, samoin Eminger. Miikka Salomäen paluulle on pienet mahdollisuudet, mutta ehkä parempi antaa hänen parannella itsensä kuntoon rauhassa, Aravirta valotti Kärppien loukkaantumistilannetta. 

Oululaisten maalilla jatkaa Tampereella nollapelin pelannut Tomi Karhunen

– Johan Backlundilla on pientä selkäkireyttä, joten Karhunen pelaa. Backlundkin voisi pelata, jos tiukka paikka olisi, Aravirta toteaa. 

Myös Pelicans kärsi kolhuista edellisellä liigakierroksella. Rivistä tippui kaksi sentteriä, Tommi Paakkolanvaara sekä Jarkko Immonen. Heti ottelun jälkeen Pelicans kertoi hankkineensa HIFK:ssa pelanneen Tyler Redenbachin vuokralle loppukauden ajaksi. 

– Immonen ei Oulussa pelaa, mutta Paakkolanvaara saattaa hyvinkin pelata. Redenbach auttaa varmasti hyökkäyspelaamistamme ja tuo uuden mausteen myös ylivoimapeliimme, Suikkanen totesi. 

Immosen loukkaantuminen rikkoi Pelicansin tehotrion Vili Sopanen - Immonen - Janne Tavi. Nähtäväksi jää, laittaako Suikkanen Redenbachin suoraan Immosen paikalle. 

Pelicansin maalilla pelannee viime aikoina hyvään vireeseen äitynyt Jere Myllyniemi.

Seuraa Heitä

Ville Pokka #22 | Färjestad

Puolustaja

Nuorten MM-kisoista palannut Pokka on iskenyt maalin kauden jokaisessa Pelicans-ottelussa. Jatkuuko puolustajan saldo kauden kolmannessa kohtaamisessa?

Jere Myllyniemi #58 |

Maalivahti

Viime aikoina hyvään vireeseen äityneen Myllyniemen loistotorjuntoja tarvitaan myös lauantaina, mikäli Pelicans mielii pisteitä saada Raksilasta.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Kärpät M S P
1.Ivan Huml 1 3 4
2.Juha-Pekka Haataja 3 1 4
3.Julius Junttila 2 2 4
4.Joonas Komulainen 0 3 3
5.Atte Ohtamaa 2 1 3
Pelicans M S P
1.Jarkko Immonen 1 2 3
2.Vili Sopanen 1 2 3
3.Danny Richmond 1 2 3
4.Markus Seikola 2 1 3
5.Timo Pärssinen 2 0 2

» Lähetä palautetta toimitukselle